PDA

View Full Version : not licensed for remote...


ABC123

Steve Wood
07-26-2004, 05:48 PM
Lenny, thanks for the answer on the v6 forum. I've licenced the WAS on my server, placed a dummy index.html in the A5Webroot, and get the message below on access. (Actually my access was from inside the firewall, using \\servername as my URL):

403 Forbidden
This server is not licensed for remote requests.
------------------------------------------------------

Alpha Five Web Application Server/6.0 Build/1529 at ATDSSERVER Port 80

Selwyn Rabins
07-26-2004, 07:02 PM
there was a bug in the activation for the webappserver in the initial release.

please go to help/check for new version

Kevin Tucker
07-27-2004, 05:57 AM
Selwyn,

I am having this same problem on my server, I have opened port 111 and it still is not working. If I do a5_activate_online() from the interactive window I get an error message stating: The activation server cannot be contacted at this time. Make sure you have an active Internet connection or try again later. Additonally, if you have a firewall make sure it is not blocking access to our activation server, was.alphasoftware.com.
(111Socket not open.)

My firewall is not blocking on port 111 so I am not real sure what to do.

Lenny Forziati
07-27-2004, 06:07 AM
Kevin, 111 in that error message is decieving because we are not using that port. All of the activation uses web services so it is done on port 80. However there is a problem on our server right now which is why you are getting the message that the server cannot be contacted.

-Lenny

Kevin Tucker
07-27-2004, 06:10 AM
Any idea on when it will be back up?

Lenny Forziati
07-27-2004, 07:29 AM
It was brought back about 9:10

Kevin Tucker
07-27-2004, 07:59 AM
Lenny,

Still have the problem. I got the server activated but it still says that it is not licensed for remote requests.

Lenny Forziati
07-27-2004, 08:42 AM
Make sure you apply the patch that was released last night. There was a bug in the activation logic on non-XP servers that was fixed.

-Lenny

Steve Wood
07-27-2004, 03:03 PM
Selwyn;

Still have the same problem. Build 2001 as of 2PM PST. Tried on XP wkstn and Win2000 Server.

Localhost serves up my default page,

But http://192.168.0.18 serves up:

403 Forbidden
This server is not licensed for remote requests.
-------------------------------------------------
Alpha Five Web Application Server/6.0 Build/1530 at ATDSSERVER Port 80

Lenny Forziati
07-27-2004, 03:15 PM
Does the Web Application Server control panel show your license as activated or unactivated? Our activation server shows that you have been able to activate and deactivate on both ATDSSERVER and SQST-HOME.

Right now ATDSSERVER should be activated and showing a green ball next to your license number along with the text aboe the license numbers indicating that you are licensed for unlimited sessions. Is this not the case?

-Lenny

Steve Wood
07-27-2004, 04:40 PM
Yes, I watched as each were inactivated/activated, then tried on each while light was green. Just did the test again to \\atdsserver (green light on, activated, etc.)

Gregory R. Zilliox
07-29-2004, 12:06 PM
Lenny where is the patch?

Lenny Forziati
07-29-2004, 01:28 PM
Please download http://downloads.alphasoftware.com/A5V6Download/a5v6_aex.zip, this should fix your problem. Simply close A5v6, unzip this to your Alpha Five v6 program folder, then restart Alpha.

-Lenny

Lenny Forziati
07-29-2004, 01:28 PM
Please download http://downloads.alphasoftware.com/A5V6Download/a5v6_aex.zip, this should fix your problem. Simply close A5v6, unzip this to your Alpha Five v6 program folder, then restart Alpha.

-Lenny