Announcement

Collapse

The Alpha Software Forum Participation Guidelines

The Alpha Software Forum is a free forum created for Alpha Software Developer Community to ask for help, exchange ideas, and share solutions. Alpha Software strives to create an environment where all members of the community can feel safe to participate. In order to ensure the Alpha Software Forum is a place where all feel welcome, forum participants are expected to behave as follows:
  • Be professional in your conduct
  • Be kind to others
  • Be constructive when giving feedback
  • Be open to new ideas and suggestions
  • Stay on topic


Be sure all comments and threads you post are respectful. Posts that contain any of the following content will be considered a violation of your agreement as a member of the Alpha Software Forum Community and will be moderated:
  • Spam.
  • Vulgar language.
  • Quotes from private conversations without permission, including pricing and other sales related discussions.
  • Personal attacks, insults, or subtle put-downs.
  • Harassment, bullying, threatening, mocking, shaming, or deriding anyone.
  • Sexist, racist, homophobic, transphobic, ableist, or otherwise discriminatory jokes and language.
  • Sexually explicit or violent material, links, or language.
  • Pirated, hacked, or copyright-infringing material.
  • Encouraging of others to engage in the above behaviors.


If a thread or post is found to contain any of the content outlined above, a moderator may choose to take one of the following actions:
  • Remove the Post or Thread - the content is removed from the forum.
  • Place the User in Moderation - all posts and new threads must be approved by a moderator before they are posted.
  • Temporarily Ban the User - user is banned from forum for a period of time.
  • Permanently Ban the User - user is permanently banned from the forum.


Moderators may also rename posts and threads if they are too generic or do not property reflect the content.

Moderators may move threads if they have been posted in the incorrect forum.

Threads/Posts questioning specific moderator decisions or actions (such as "why was a user banned?") are not allowed and will be removed.

The owners of Alpha Software Corporation (Forum Owner) reserve the right to remove, edit, move, or close any thread for any reason; or ban any forum member without notice, reason, or explanation.

Community members are encouraged to click the "Report Post" icon in the lower left of a given post if they feel the post is in violation of the rules. This will alert the Moderators to take a look.

Alpha Software Corporation may amend the guidelines from time to time and may also vary the procedures it sets out where appropriate in a particular case. Your agreement to comply with the guidelines will be deemed agreement to any changes to it.



Bonus TIPS for Successful Posting

Try a Search First
It is highly recommended that a Search be done on your topic before posting, as many questions have been answered in prior posts. As with any search engine, the shorter the search term, the more "hits" will be returned, but the more specific the search term is, the greater the relevance of those "hits". Searching for "table" might well return every message on the board while "tablesum" would greatly restrict the number of messages returned.

When you do post
First, make sure you are posting your question in the correct forum. For example, if you post an issue regarding Desktop applications on the Mobile & Browser Applications board , not only will your question not be seen by the appropriate audience, it may also be removed or relocated.

The more detail you provide about your problem or question, the more likely someone is to understand your request and be able to help. A sample database with a minimum of records (and its support files, zipped together) will make it much easier to diagnose issues with your application. Screen shots of error messages are especially helpful.

When explaining how to reproduce your problem, please be as detailed as possible. Describe every step, click-by-click and keypress-by-keypress. Otherwise when others try to duplicate your problem, they may do something slightly different and end up with different results.

A note about attachments
You may only attach one file to each message. Attachment file size is limited to 2MB. If you need to include several files, you may do so by zipping them into a single archive.

If you forgot to attach your files to your post, please do NOT create a new thread. Instead, reply to your original message and attach the file there.

When attaching screen shots, it is best to attach an image file (.BMP, .JPG, .GIF, .PNG, etc.) or a zip file of several images, as opposed to a Word document containing the screen shots. Because Word documents are prone to viruses, many message board users will not open your Word file, therefore limiting their ability to help you.

Similarly, if you are uploading a zipped archive, you should simply create a .ZIP file and not a self-extracting .EXE as many users will not run your EXE file.
See more
See less

Tough time installing V12

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Tough time installing V12

    I installed the server app v12 on the same server as V11, in a different directory, and activated it.

    I stopped the V11 server, set up the V12 server with the same settings and published the website with V12 Developer, to the same a5webroot, the website does NOT come up.
    I don't have a clue what is going on.

    Can someone help me.

  • #2
    Re: Tough time installing V12

    We need to see what does happen, error message, what the page looks like, etc. You must turn on logging and capture what is being reported to the log.
    Steve Wood
    Join the ALPHA DEVELOPERS NETWORK
    There is no Cloud. It's just someone else's computer.
    Web - Mobile - Hosting - Products - Frameworks - Developer Resources
    AlphaToGo | IADN (100% Alpha Anywhere Websites)

    Comment


    • #3
      Re: Tough time installing V12

      I get nothing no message nothing.
      Installed the V12 server on the same box as V11
      Stopped V11
      Started V12
      Go to the web site nothing happens, blank page
      Publish the pages with V12 development where the V12 server is running, in the same webroot as V11 was running
      Go to the web site nothing happens, blank pages.
      Removed all of "old" V11 files and published all new V12 files
      Nothing blank page and it keeps telling me that it says"Pages takes a long time to load...."

      Any help please?
      Last edited by Atta; 06-25-2013, 11:06 PM. Reason: Added some more explanation

      Comment


      • #4
        Re: Tough time installing V12

        If the web server is running it HAS to provide some feedback. You must turn on logging and capture error, raw and "stack" logs. (See the logging tab, logs are named like my example list). If you get no logs at all, then the server is not running or you are not hitting it with the URL you entered.
        Steve Wood
        Join the ALPHA DEVELOPERS NETWORK
        There is no Cloud. It's just someone else's computer.
        Web - Mobile - Hosting - Products - Frameworks - Developer Resources
        AlphaToGo | IADN (100% Alpha Anywhere Websites)

        Comment


        • #5
          Re: Tough time installing V12

          This is the only thing I have in the logs
          - a5RawHttplog

          ****************************************
          26/Jun/2013:06:35:59 -0700
          Starting initial worker threads
          ****************************************
          ****************************************
          26/Jun/2013:06:35:59 -0700
          Starting new thread, ID: 6e2da6a40e704699b060ac78cd64493c
          ****************************************
          ****************************************
          26/Jun/2013:06:35:59 -0700
          Starting new thread, ID: 3e9fc878f3334d8e83fa3dd220524b06
          ****************************************
          ****************************************
          26/Jun/2013:06:35:59 -0700
          Starting new thread, ID: 1e871a0470ef4cb7a1d2dbaea1ab5ba3
          ****************************************
          ****************************************
          26/Jun/2013:06:36:00 -0700
          Starting new thread, ID: 67fc6e43dc5449cc985ce7e897887002
          ****************************************
          ****************************************
          26/Jun/2013:06:36:00 -0700
          Starting new thread, ID: 3b6fedb18c27488db3a5f98abc70ccc7
          ****************************************
          ****************************************
          26/Jun/2013:06:36:00 -0700
          Starting new thread, ID: 780704b36bff47649a3663ed05698c34
          ****************************************
          ****************************************
          26/Jun/2013:06:36:00 -0700
          Starting new thread, ID: c5035d57d7eb44d5bc0a2de02985041b
          ****************************************
          ****************************************
          26/Jun/2013:06:36:00 -0700
          Server now running all initial threads
          ****************************************
          ****************************************
          26/Jun/2013:06:36:00 -0700
          Starting new thread, ID: 771af96931ac4a3fb3892124f7deb5c6
          ****************************************
          ****************************************
          26/Jun/2013:06:38:37 -0700
          Ending thread, ID: 1e871a0470ef4cb7a1d2dbaea1ab5ba3
          ****************************************
          ****************************************
          26/Jun/2013:06:38:37 -0700
          Ending thread, ID: 780704b36bff47649a3663ed05698c34
          ****************************************
          ****************************************
          26/Jun/2013:06:38:38 -0700
          Ending thread, ID: 6e2da6a40e704699b060ac78cd64493c
          ****************************************
          ****************************************
          26/Jun/2013:06:38:38 -0700
          Server shutting down, stopping all threads
          ****************************************
          ****************************************
          26/Jun/2013:06:38:38 -0700
          Ending thread, ID: 3e9fc878f3334d8e83fa3dd220524b06
          ****************************************
          ****************************************
          26/Jun/2013:06:38:38 -0700
          Ending thread, ID: c5035d57d7eb44d5bc0a2de02985041b
          ****************************************
          ****************************************
          26/Jun/2013:06:38:38 -0700
          Ending thread, ID: 67fc6e43dc5449cc985ce7e897887002
          ****************************************
          ****************************************
          26/Jun/2013:06:38:38 -0700
          Ending thread, ID: 771af96931ac4a3fb3892124f7deb5c6
          ****************************************
          ****************************************
          26/Jun/2013:06:38:38 -0700
          Ending thread, ID: 3b6fedb18c27488db3a5f98abc70ccc7
          ****************************************

          And in the A5ThreadTransitionlog

          6,3044,"AppServerWorker3","Gained Control","AU_thread_begin",38965340,-1,1,2013-06-26 06:35:59 0000
          6,3044,"AppServerWorker3","Releasing Control","AU_thread_schedule - Relinquish",38965343,-1,1,2013-06-26 06:35:59 0000
          6,3044,"AppServerWorker3","Gained Control","AU_thread_schedule - Relinquish",38965347,-1,1,2013-06-26 06:35:59 0000
          6,3044,"AppServerWorker3","New worker thread started","",38965352,-1,1,2013-06-26 06:35:59 0000
          6,3044,"AppServerWorker3","Thread ID: 1e871a0470ef4cb7a1d2dbaea1ab5ba3","",38965355,-1,1,2013-06-26 06:35:59 0000
          6,3044,"AppServerWorker3","Releasing Control","_execute_dll_fun",38965361,-1,1,2013-06-26 06:35:59 0000
          3,2240,"AppServerMain","Gained Control","AU_thread_schedule - Sleep",38965365,-1,1,2013-06-26 06:35:59 0000
          3,2240,"AppServerMain","Starting initial worker thread 4 of 8","",38965368,-1,1,2013-06-26 06:35:59 0000
          3,2240,"AppServerMain","Releasing Control","AU_background_create",38965374,-1,1,2013-06-26 06:35:59 0000
          3,2240,"AppServerMain","Gained Control","AU_background_create",38965377,-1,1,2013-06-26 06:35:59 0000
          3,2240,"AppServerMain","Releasing Control","AU_thread_schedule - Sleep",38965399,-1,1,2013-06-26 06:35:59 0000
          6,3044,"AppServerWorker3","Gained Control","_execute_dll_fun",38965402,-1,1,2013-06-26 06:35:59 0000
          6,3044,"AppServerWorker3","Xbasic error logging enabled","",38965410,-1,1,2013-06-26 06:35:59 0000
          6,3044,"AppServerWorker3","OOhttpdServerClientMIME started","",38965415,-1,1,2013-06-26 06:35:59 0000
          6,3044,"AppServerWorker3","Thread usage monitor threshold has been set","",38965421,-1,1,2013-06-26 06:35:59 0000
          6,3044,"AppServerWorker3","About to do Socket.Accept(), waiting for 1000ms ...","",38965425,-1,1,2013-06-26 06:35:59 0000
          6,3044,"AppServerWorker3","Releasing Control","INET::Socket::Accept",38965429,-1,1,2013-06-26 06:35:59 0000
          7,3032,"AppServerWorker4","Gained Control","AU_thread_begin",38965432,-1,1,2013-06-26 06:35:59 0000
          7,3032,"AppServerWorker4","Releasing Control","AU_thread_schedule - Relinquish",38965436,-1,1,2013-06-26 06:35:59 0000
          7,3032,"AppServerWorker4","Gained Control","AU_thread_schedule - Relinquish",38965439,-1,1,2013-06-26 06:35:59 0000
          7,3032,"AppServerWorker4","New worker thread started","",38965444,-1,1,2013-06-26 06:35:59 0000
          7,3032,"AppServerWorker4","Thread ID: 67fc6e43dc5449cc985ce7e897887002","",38965458,-1,1,2013-06-26 06:35:59 0000
          7,3032,"AppServerWorker4","Releasing Control","_execute_dll_fun",38965465,-1,1,2013-06-26 06:36:00 0000
          3,2240,"AppServerMain","Gained Control","AU_thread_schedule - Sleep",38965468,-1,1,2013-06-26 06:36:00 0000

          That is all I have
          Attached Files

          Comment


          • #6
            Re: Tough time installing V12

            Did you try to access the web app while the log was on? I see no evidence of a single web browser hit in your logs.
            Steve Wood
            Join the ALPHA DEVELOPERS NETWORK
            There is no Cloud. It's just someone else's computer.
            Web - Mobile - Hosting - Products - Frameworks - Developer Resources
            AlphaToGo | IADN (100% Alpha Anywhere Websites)

            Comment


            • #7
              Re: Tough time installing V12

              Thanks Steve, yes I did, I CTRL F5 so that I get a whole fresh page, closed the browser but still nothing after opening.

              Comment


              • #8
                Re: Tough time installing V12

                Browsers normally do not display "nothing". They show content or an error message. Even of the screen is blank, if you right click and "show page source" you should see something. But the logs show you are not hitting the Alpha server at all.
                Steve Wood
                Join the ALPHA DEVELOPERS NETWORK
                There is no Cloud. It's just someone else's computer.
                Web - Mobile - Hosting - Products - Frameworks - Developer Resources
                AlphaToGo | IADN (100% Alpha Anywhere Websites)

                Comment


                • #9
                  Re: Tough time installing V12

                  On the server, where I have V12 server running, I can get to the web pages, but outside of that I cannot.

                  The troubleshooting says "website (pdwlab) is online but is not responding to connection

                  Comment


                  • #10
                    Re: Tough time installing V12

                    Well then simple, your firewall is blocking port 80 (or 443 for SSL), or you are not using the proper URL/IP to get to your application.
                    Steve Wood
                    Join the ALPHA DEVELOPERS NETWORK
                    There is no Cloud. It's just someone else's computer.
                    Web - Mobile - Hosting - Products - Frameworks - Developer Resources
                    AlphaToGo | IADN (100% Alpha Anywhere Websites)

                    Comment


                    • #11
                      Re: Tough time installing V12

                      Did it thanks Steve. Things are working.

                      Comment


                      • #12
                        Re: Tough time installing V12

                        I hope you did not simply disable your firewall? If your v11 server was working ok (and thus port 80 was not blocked) then all you needed to do was to create a firewall EXCEPTION for the new v12 executable.
                        Frank

                        Tell me and I'll forget; show me and I may remember; involve me and I'll understand

                        Comment

                        Working...
                        X