Alpha Software Mobile Development Tools:   Alpha Anywhere    |   Alpha TransForm subscribe to our YouTube Channel  Follow Us on LinkedIn  Follow Us on Twitter  Follow Us on Facebook

Announcement

Collapse

The Alpha Software Forum Participation Guidelines

The Alpha Software Forum is a free forum created for Alpha Software Developer Community to ask for help, exchange ideas, and share solutions. Alpha Software strives to create an environment where all members of the community can feel safe to participate. In order to ensure the Alpha Software Forum is a place where all feel welcome, forum participants are expected to behave as follows:
  • Be professional in your conduct
  • Be kind to others
  • Be constructive when giving feedback
  • Be open to new ideas and suggestions
  • Stay on topic


Be sure all comments and threads you post are respectful. Posts that contain any of the following content will be considered a violation of your agreement as a member of the Alpha Software Forum Community and will be moderated:
  • Spam.
  • Vulgar language.
  • Quotes from private conversations without permission, including pricing and other sales related discussions.
  • Personal attacks, insults, or subtle put-downs.
  • Harassment, bullying, threatening, mocking, shaming, or deriding anyone.
  • Sexist, racist, homophobic, transphobic, ableist, or otherwise discriminatory jokes and language.
  • Sexually explicit or violent material, links, or language.
  • Pirated, hacked, or copyright-infringing material.
  • Encouraging of others to engage in the above behaviors.


If a thread or post is found to contain any of the content outlined above, a moderator may choose to take one of the following actions:
  • Remove the Post or Thread - the content is removed from the forum.
  • Place the User in Moderation - all posts and new threads must be approved by a moderator before they are posted.
  • Temporarily Ban the User - user is banned from forum for a period of time.
  • Permanently Ban the User - user is permanently banned from the forum.


Moderators may also rename posts and threads if they are too generic or do not property reflect the content.

Moderators may move threads if they have been posted in the incorrect forum.

Threads/Posts questioning specific moderator decisions or actions (such as "why was a user banned?") are not allowed and will be removed.

The owners of Alpha Software Corporation (Forum Owner) reserve the right to remove, edit, move, or close any thread for any reason; or ban any forum member without notice, reason, or explanation.

Community members are encouraged to click the "Report Post" icon in the lower left of a given post if they feel the post is in violation of the rules. This will alert the Moderators to take a look.

Alpha Software Corporation may amend the guidelines from time to time and may also vary the procedures it sets out where appropriate in a particular case. Your agreement to comply with the guidelines will be deemed agreement to any changes to it.



Bonus TIPS for Successful Posting

Try a Search First
It is highly recommended that a Search be done on your topic before posting, as many questions have been answered in prior posts. As with any search engine, the shorter the search term, the more "hits" will be returned, but the more specific the search term is, the greater the relevance of those "hits". Searching for "table" might well return every message on the board while "tablesum" would greatly restrict the number of messages returned.

When you do post
First, make sure you are posting your question in the correct forum. For example, if you post an issue regarding Desktop applications on the Mobile & Browser Applications board , not only will your question not be seen by the appropriate audience, it may also be removed or relocated.

The more detail you provide about your problem or question, the more likely someone is to understand your request and be able to help. A sample database with a minimum of records (and its support files, zipped together) will make it much easier to diagnose issues with your application. Screen shots of error messages are especially helpful.

When explaining how to reproduce your problem, please be as detailed as possible. Describe every step, click-by-click and keypress-by-keypress. Otherwise when others try to duplicate your problem, they may do something slightly different and end up with different results.

A note about attachments
You may only attach one file to each message. Attachment file size is limited to 2MB. If you need to include several files, you may do so by zipping them into a single archive.

If you forgot to attach your files to your post, please do NOT create a new thread. Instead, reply to your original message and attach the file there.

When attaching screen shots, it is best to attach an image file (.BMP, .JPG, .GIF, .PNG, etc.) or a zip file of several images, as opposed to a Word document containing the screen shots. Because Word documents are prone to viruses, many message board users will not open your Word file, therefore limiting their ability to help you.

Similarly, if you are uploading a zipped archive, you should simply create a .ZIP file and not a self-extracting .EXE as many users will not run your EXE file.
See more
See less

Cannot get mobile application working!!!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Cannot get mobile application working!!!

    Hi everyone,

    Thank you to all who have helped me so far!

    I am working on a project, and cannot get a mobile version working. I have created a test project to show what I mean.

    When I view the application on my phone, the dropdown works, but I have a LIST. The list appears but has no markup what-so-ever. It appears static and cannot be clicked. When I test this in Working Preview, it works fine on my PC.

    Here is a shot of my phone screen:
    IMG-20140305-00024.jpg

    Attached is the project ZIPPED. I am testing on an ANDROID but with my actual app, I have the same results on an Android & iPhone.

    (Just tested this with CHROME on my Android and the OnClick fires, but with the Android built-in browser, just displays and NO events occur).

    THANK YOU!
    Attached Files

  • #2
    Re: Cannot get mobile application working!!!

    Anyone? :)

    Comment


    • #3
      Re: Cannot get mobile application working!!!

      I had a problem with android not firing with the onClick in the list and I had to install an android OS update on the phones. I can't recall which versions had trouble but it was between version 4 and 4.3. Android 4.3 works fine. I had multiple users have issues with this and they were all slacking on their OS updates.

      Comment


      • #4
        Re: Cannot get mobile application working!!!

        Thanks Jinx, I am also realizing that it is not showing any markup either, like CSS isn't going either...... I've had this with several projects now.

        Comment


        • #5
          Re: Cannot get mobile application working!!!

          Anyone....Anyone..... Bueller?

          Comment


          • #6
            Re: Cannot get mobile application working!!!

            I think the main problem is that you're specifying a Component Style of AndroidDark and not supplying it.

            There's a property in the Applauncher that requests additional styles. You only have iOS in that list. I added AndroidDark and it's ok. This works under iOS, Web, and Android as far as I can tell.

            I added a few other launchers to test... but the attached file is your project with your component, appstart, and index page working.
            Attached Files

            Comment


            • #7
              Re: Cannot get mobile application working!!!

              David,

              THANK YOU SOOOO MUCH!!!! I finally understand what was happening.

              My only question is, on the android, I am not getting the onClick event fired.... any idea?

              Thanks,
              Chris

              Comment


              • #8
                Re: Cannot get mobile application working!!!

                It's firing here. On the List... right? A "you clicked" message?

                Comment


                • #9
                  Re: Cannot get mobile application working!!!

                  Yes.. Hmmmm it fires in Chrome on my phone but not standard browser.

                  Comment


                  • #10
                    Re: Cannot get mobile application working!!!

                    Maybe I'm not running it the same way... what's the standard browser? Describe, in detail, how you're running the app.

                    Comment


                    • #11
                      Re: Cannot get mobile application working!!!

                      I'm just on the main Android screen. There is an Earth icon with Internet underneath. I'm simply clicking that and opening the app.

                      There is no official browser name, that I can find, as there is no ABOUT option... Chrome is a separate icon.

                      Comment


                      • #12
                        Re: Cannot get mobile application working!!!

                        Ok... I understand now. I'm running a Nexus 7 2013. Nexus 7 (I believe) is the first Android device to run Chrome as the default browser. The Android Browser doesn't exist on the Nexus 7. It looks like Android devices will not be using the AOSP. Chrome Mobile will be taking over. From what I've been reading people love or not the stock browser. Many replace it with Chrome or FF or one of the many other browsers. I know none of this helps.

                        Comment


                        • #13
                          Re: Cannot get mobile application working!!!

                          At this point, I will not worry about the stock browser... Thank you David for helping! I now know how to get it looking right lol

                          Comment


                          • #14
                            Re: Cannot get mobile application working!!!

                            I think that's a good thought, Chris. I wanted to suggest that but sometimes you're stuck with what you've got. I read so many threads about IE 8 problems. It's so engrained and so old but people can't move off it. Even Apple gave up on Safari for the PC... it probably wasn't worth the hassle to them.

                            Comment


                            • #15
                              Re: Cannot get mobile application working!!!

                              Thank you again for your assistance!

                              Comment

                              Working...
                              X