Alpha Software Mobile Development Tools:   Alpha Anywhere    |   Alpha TransForm subscribe to our YouTube Channel  Follow Us on LinkedIn  Follow Us on Twitter  Follow Us on Facebook

Announcement

Collapse

The Alpha Software Forum Participation Guidelines

The Alpha Software Forum is a free forum created for Alpha Software Developer Community to ask for help, exchange ideas, and share solutions. Alpha Software strives to create an environment where all members of the community can feel safe to participate. In order to ensure the Alpha Software Forum is a place where all feel welcome, forum participants are expected to behave as follows:
  • Be professional in your conduct
  • Be kind to others
  • Be constructive when giving feedback
  • Be open to new ideas and suggestions
  • Stay on topic


Be sure all comments and threads you post are respectful. Posts that contain any of the following content will be considered a violation of your agreement as a member of the Alpha Software Forum Community and will be moderated:
  • Spam.
  • Vulgar language.
  • Quotes from private conversations without permission, including pricing and other sales related discussions.
  • Personal attacks, insults, or subtle put-downs.
  • Harassment, bullying, threatening, mocking, shaming, or deriding anyone.
  • Sexist, racist, homophobic, transphobic, ableist, or otherwise discriminatory jokes and language.
  • Sexually explicit or violent material, links, or language.
  • Pirated, hacked, or copyright-infringing material.
  • Encouraging of others to engage in the above behaviors.


If a thread or post is found to contain any of the content outlined above, a moderator may choose to take one of the following actions:
  • Remove the Post or Thread - the content is removed from the forum.
  • Place the User in Moderation - all posts and new threads must be approved by a moderator before they are posted.
  • Temporarily Ban the User - user is banned from forum for a period of time.
  • Permanently Ban the User - user is permanently banned from the forum.


Moderators may also rename posts and threads if they are too generic or do not property reflect the content.

Moderators may move threads if they have been posted in the incorrect forum.

Threads/Posts questioning specific moderator decisions or actions (such as "why was a user banned?") are not allowed and will be removed.

The owners of Alpha Software Corporation (Forum Owner) reserve the right to remove, edit, move, or close any thread for any reason; or ban any forum member without notice, reason, or explanation.

Community members are encouraged to click the "Report Post" icon in the lower left of a given post if they feel the post is in violation of the rules. This will alert the Moderators to take a look.

Alpha Software Corporation may amend the guidelines from time to time and may also vary the procedures it sets out where appropriate in a particular case. Your agreement to comply with the guidelines will be deemed agreement to any changes to it.



Bonus TIPS for Successful Posting

Try a Search First
It is highly recommended that a Search be done on your topic before posting, as many questions have been answered in prior posts. As with any search engine, the shorter the search term, the more "hits" will be returned, but the more specific the search term is, the greater the relevance of those "hits". Searching for "table" might well return every message on the board while "tablesum" would greatly restrict the number of messages returned.

When you do post
First, make sure you are posting your question in the correct forum. For example, if you post an issue regarding Desktop applications on the Mobile & Browser Applications board , not only will your question not be seen by the appropriate audience, it may also be removed or relocated.

The more detail you provide about your problem or question, the more likely someone is to understand your request and be able to help. A sample database with a minimum of records (and its support files, zipped together) will make it much easier to diagnose issues with your application. Screen shots of error messages are especially helpful.

When explaining how to reproduce your problem, please be as detailed as possible. Describe every step, click-by-click and keypress-by-keypress. Otherwise when others try to duplicate your problem, they may do something slightly different and end up with different results.

A note about attachments
You may only attach one file to each message. Attachment file size is limited to 2MB. If you need to include several files, you may do so by zipping them into a single archive.

If you forgot to attach your files to your post, please do NOT create a new thread. Instead, reply to your original message and attach the file there.

When attaching screen shots, it is best to attach an image file (.BMP, .JPG, .GIF, .PNG, etc.) or a zip file of several images, as opposed to a Word document containing the screen shots. Because Word documents are prone to viruses, many message board users will not open your Word file, therefore limiting their ability to help you.

Similarly, if you are uploading a zipped archive, you should simply create a .ZIP file and not a self-extracting .EXE as many users will not run your EXE file.
See more
See less

Modal Preview not working

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Modal Preview not working

    Hi,

    I recently upgraded to v12. I can preview a report in modal preview once. When I try again, it locks up and I need to ctrl-alt-del.

    Code:
    :Report.preview("Report_Name","Clientid=var->v_pteid","", .t.)
    Can someone confirm that modal printing does work in v12 using code similar to above.

    Thanks,

    ~ Tom

  • #2
    Re: Modal Preview not working

    This works for me with no problems. According to the help, by default session_modal is .T. .

    Code:
    query.filter = "Gradyear = Var->vYear"
    query.order = "Name"
    'replace variables in the filter with their actual values
    query.filter = convert_expression(query.filter,"V")
    :Report.Preview("Students_by_Year",query.filter,query.order)
    
    or
    
    query.filter = "between(Date_joined,Var->vStart,Var->vEnd)"
    query.filter = convert_expression(query.filter,"V")
    query.order = "cdate(date_joined)+fam_id+name"
    
    :Report.Preview("NewParisioner",query.filter,query.order)
    I have many other reports which I run with slightly different codes but I have not had any problems with lockups.

    Ron
    Alpha 5 Version 11
    AA Build 2999, Build 4269, Current Build
    DBF's and MySql
    Desktop, Web on the Desktop and WEB

    Ron Anusiewicz

    Comment


    • #3
      Re: Modal Preview not working

      ron,

      Please try adding the last parameter, .T. to your code and let me know if it works. I may be confusing modal and modeless, but I want the preview to appear in its own window.

      Code:
      :Report.Preview("Students_by_Year",query.filter,query.order,.t.)
      Try it twice - I got it to work once, but after that it locks Alpha up.

      Did it work?

      ~ Tom

      Comment


      • #4
        Re: Modal Preview not working

        Sorry, I stepped away for a while.
        I ran this half a dozen times with no issues.

        Code:
        :Report.Preview("Family_List_Name",query.filter,query.order,.t.)
        Tom,

        In all the years I have been running reports, I never ventured beyond report name, filter and order.
        The modal option is interesting.

        Ron
        Last edited by Ronald Anusiewicz; 01-02-2015, 05:18 PM.
        Alpha 5 Version 11
        AA Build 2999, Build 4269, Current Build
        DBF's and MySql
        Desktop, Web on the Desktop and WEB

        Ron Anusiewicz

        Comment


        • #5
          Re: Modal Preview not working

          Ron,

          Hhmmmmmm... I can only preview if I leave the last parameter off, then its not modal, so it looks odd if the script continues.

          Are you using the latest build? I'll check mine. As I said, I just subscribed and downloaded the full program. Maybe I'm missing an update.

          Anyone else having a problem when adding the last parameter - .T. to preview?

          Thanks,

          Tom

          Comment


          • #6
            Re: Modal Preview not working

            Build 2614_4409 here.

            ~ Tom

            Comment


            • #7
              Re: Modal Preview not working

              More info: I'm running Windows 7 Professional

              If I change the last parameter from .T. to .F. it runs fine.

              Am I the only one in Alpha Land with this problem?

              ~ Tom

              Comment


              • #8
                Re: Modal Preview not working

                I've reinstalled A5v12 and still doesn't work. Driving me nuts!!

                Someone kindly try this.

                Open AlphaSports

                Exit to Control Panel

                View -> Settings -> Preferences -> Reports -> Printing from Preview Window -> set to YES

                Open Main Menu in design mode

                Change code on Report -> Product List to: report.preview("Product List","","",.T.)

                Save and Open Main Menu.

                Click on Product List. Is there an "Exit Preview" button on the tool bar?

                Now close it and reopen the same report.

                Did it CRASH?

                Thanks for taking a look.

                ~ Tom

                Comment


                • #9
                  Re: Modal Preview not working

                  Hi Tom,

                  Sorry, I was not on since my last response. I'm using build 2446-4365. I haven't installed the new patch yet. I always wait a while just in case there are issues. It appears that this may be patch related. You may want to submit a bug report.

                  You can open Alpha Anywhere, click on help, download patches, at the bottom is previous updates. 2446 is the first one at the top of the list. You may want to download that one and try it. That's the one I'm using and my app is not crashing.
                  Last edited by Ronald Anusiewicz; 01-02-2015, 11:31 PM.
                  Alpha 5 Version 11
                  AA Build 2999, Build 4269, Current Build
                  DBF's and MySql
                  Desktop, Web on the Desktop and WEB

                  Ron Anusiewicz

                  Comment


                  • #10
                    Re: Modal Preview not working

                    Tom I followed exactly the process you described, honestly I thought these fairly unique settings would give me the same experience you describe. Thinking this would set up some improper closing of a dialog. No crash or misbehaviour.
                    WIN 8.1
                    AA v3 developer edition build 2446
                    ..add
                    at least seven open close sequentially

                    Comment


                    • #11
                      Re: Modal Preview not working

                      I submitted a bug report and Selwyn got back to me to confirm it is a bug and they are working on it.

                      FYI - I submitted my bug report last night about 10:30 pm and had a reply from Selwyn when I got up this morning. Pretty darn good response. He also pointed out that you can test for this bug by just putting the report code in the Interactive Window.
                      :report.preview("Report_Name","","",.T.)
                      ~ Tom

                      Comment


                      • #12
                        Re: Modal Preview not working

                        In conclusion, Selwyn just wrote to say the fix will be in tomorrow's pre-release build.

                        Done within 24 hours on a weekend, and for the desktop.

                        I'm not feeling neglected

                        ~ Tom

                        Comment

                        Working...
                        X