Alpha Software Mobile Development Tools:   Alpha Anywhere    |   Alpha TransForm subscribe to our YouTube Channel  Follow Us on LinkedIn  Follow Us on Twitter  Follow Us on Facebook

Announcement

Collapse

The Alpha Software Forum Participation Guidelines

The Alpha Software Forum is a free forum created for Alpha Software Developer Community to ask for help, exchange ideas, and share solutions. Alpha Software strives to create an environment where all members of the community can feel safe to participate. In order to ensure the Alpha Software Forum is a place where all feel welcome, forum participants are expected to behave as follows:
  • Be professional in your conduct
  • Be kind to others
  • Be constructive when giving feedback
  • Be open to new ideas and suggestions
  • Stay on topic


Be sure all comments and threads you post are respectful. Posts that contain any of the following content will be considered a violation of your agreement as a member of the Alpha Software Forum Community and will be moderated:
  • Spam.
  • Vulgar language.
  • Quotes from private conversations without permission, including pricing and other sales related discussions.
  • Personal attacks, insults, or subtle put-downs.
  • Harassment, bullying, threatening, mocking, shaming, or deriding anyone.
  • Sexist, racist, homophobic, transphobic, ableist, or otherwise discriminatory jokes and language.
  • Sexually explicit or violent material, links, or language.
  • Pirated, hacked, or copyright-infringing material.
  • Encouraging of others to engage in the above behaviors.


If a thread or post is found to contain any of the content outlined above, a moderator may choose to take one of the following actions:
  • Remove the Post or Thread - the content is removed from the forum.
  • Place the User in Moderation - all posts and new threads must be approved by a moderator before they are posted.
  • Temporarily Ban the User - user is banned from forum for a period of time.
  • Permanently Ban the User - user is permanently banned from the forum.


Moderators may also rename posts and threads if they are too generic or do not property reflect the content.

Moderators may move threads if they have been posted in the incorrect forum.

Threads/Posts questioning specific moderator decisions or actions (such as "why was a user banned?") are not allowed and will be removed.

The owners of Alpha Software Corporation (Forum Owner) reserve the right to remove, edit, move, or close any thread for any reason; or ban any forum member without notice, reason, or explanation.

Community members are encouraged to click the "Report Post" icon in the lower left of a given post if they feel the post is in violation of the rules. This will alert the Moderators to take a look.

Alpha Software Corporation may amend the guidelines from time to time and may also vary the procedures it sets out where appropriate in a particular case. Your agreement to comply with the guidelines will be deemed agreement to any changes to it.



Bonus TIPS for Successful Posting

Try a Search First
It is highly recommended that a Search be done on your topic before posting, as many questions have been answered in prior posts. As with any search engine, the shorter the search term, the more "hits" will be returned, but the more specific the search term is, the greater the relevance of those "hits". Searching for "table" might well return every message on the board while "tablesum" would greatly restrict the number of messages returned.

When you do post
First, make sure you are posting your question in the correct forum. For example, if you post an issue regarding Desktop applications on the Mobile & Browser Applications board , not only will your question not be seen by the appropriate audience, it may also be removed or relocated.

The more detail you provide about your problem or question, the more likely someone is to understand your request and be able to help. A sample database with a minimum of records (and its support files, zipped together) will make it much easier to diagnose issues with your application. Screen shots of error messages are especially helpful.

When explaining how to reproduce your problem, please be as detailed as possible. Describe every step, click-by-click and keypress-by-keypress. Otherwise when others try to duplicate your problem, they may do something slightly different and end up with different results.

A note about attachments
You may only attach one file to each message. Attachment file size is limited to 2MB. If you need to include several files, you may do so by zipping them into a single archive.

If you forgot to attach your files to your post, please do NOT create a new thread. Instead, reply to your original message and attach the file there.

When attaching screen shots, it is best to attach an image file (.BMP, .JPG, .GIF, .PNG, etc.) or a zip file of several images, as opposed to a Word document containing the screen shots. Because Word documents are prone to viruses, many message board users will not open your Word file, therefore limiting their ability to help you.

Similarly, if you are uploading a zipped archive, you should simply create a .ZIP file and not a self-extracting .EXE as many users will not run your EXE file.
See more
See less

Server related issue

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Server related issue

    I think this is a server related issue. It began after moving my app to a new server environment. The following code, for updating my app, is run from the autoexec file. It worked in my previous hosted environment, but not this one.

    Now it will work if run from my desktop when I'm logged onto the server that hosts my app. But it won't run when someone is just logging directly into my app from their local desktop.

    Code:
    dim vTarget as C
    dim vSource as C
    
    vSource = "\\mm01-sf-02\PALSDB$\restore"
    ui_msg_box("vSource",vSource)
    
    vTarget = a5.get_path()
    ui_msg_box("vTarget",a5.get_Path())
    
    PleaseWait(.T.,"Data Processing - Installing PALs Update")
    dim success as L
    success =Copy_folder(vSource,vTarget,.T.)
    WAIT_UNTIL(Success)
    PleaseWait()
    
    ui_msg_box("Done","Process Complete")
    
    END
    Any ideas?

    ~ Tom

  • #2
    Re: Server related issue

    It worked in my previous hosted environment, but not this one.
    What do you mean by not working? Error?
    There can be only one.

    Comment


    • #3
      Re: Server related issue

      Hi Stan,

      It doesn't copy the files from the Source to the Target.

      I moved the code from the autoexec and put it on a button on my main menu to diagnoses line by line.

      It appears to run - fills the message box with the appropriate file names and location and the PleaseWait dialog appears and disappears - but the files don't copy/move.

      ~ Tom

      Comment


      • #4
        Re: Server related issue

        You have the Only_Copy_If_Newer flag set. Is it possible that the date/time on the server is wrong and copy_folder thinks the server directory is older?
        There can be only one.

        Comment


        • #5
          Re: Server related issue

          I removed the .T. and still it doesn't work when I log in from my local desktop. But when I open my app from my desktop on the server, it works as it should. But, when opening from the local desktop, the message box gives the correct file name. Let me add a File.exist to see if it actually sees the file location.

          Got to run out, but will be back soon.

          ~ Tom

          Comment


          • #6
            Re: Server related issue

            I couldn't wait to find out. Yes - the file exists when I log in from my local desktop. So it sees the the source file, and even with the .T. removed, it doesn't copy files when run from my local computer.

            ~ Tom

            Comment


            • #7
              Re: Server related issue

              Next step, will it copy it somewhere else?
              There can be only one.

              Comment


              • #8
                Re: Server related issue

                It will not copy it to another folder.

                Again, it will when I run it from the desktop on the server, but not when I log in from my local desktop, like my users.

                I'd think it was a permission issue, but it does tell me that the File.exists - so it can see the file.

                Hhmmmm....

                ~ Tom

                Comment


                • #9
                  Re: Server related issue

                  More information:

                  After logging in from my local desktop, I am able to manually open Windows explorer: navigate to: \\mm01-sf-02\PALSDB$\restore - and copy and paste files.

                  Am I missing something obvious? I just tried it using the runtime from the server's desktop and it runs without a problem.

                  ~ Tom

                  Comment


                  • #10
                    Re: Server related issue

                    There is also a file.copy_folder() method - have you tried that?
                    Robin

                    Discernment is not needed in things that differ, but in those things that appear to be the same. - Miles Sanford

                    Comment


                    • #11
                      Re: Server related issue

                      Robin - thanks for the suggestion, but that doesn't work either. Seems like the copy function just cannot "grab" the files, although it can "see" them.

                      Is there a way to "grab" them one-by-one?

                      ~ Tom

                      Comment


                      • #12
                        Re: Server related issue

                        Isn't copy_folder() a fancy wrapper for dir_create_recurse(), filefind_get(), and file_copy()?
                        There can be only one.

                        Comment


                        • #13
                          Re: Server related issue

                          Problem solved. I changed my approach to using the folder where the runtime resides. Hope my hosting friends don't tell me Monday that there is some reason why I can't use this drive/folder.

                          Thanks for thinking about this.

                          ~ Tom

                          Comment

                          Working...
                          X