Alpha Software Mobile Development Tools:   Alpha Anywhere    |   Alpha TransForm subscribe to our YouTube Channel  Follow Us on LinkedIn  Follow Us on Twitter  Follow Us on Facebook

Announcement

Collapse

The Alpha Software Forum Participation Guidelines

The Alpha Software Forum is a free forum created for Alpha Software Developer Community to ask for help, exchange ideas, and share solutions. Alpha Software strives to create an environment where all members of the community can feel safe to participate. In order to ensure the Alpha Software Forum is a place where all feel welcome, forum participants are expected to behave as follows:
  • Be professional in your conduct
  • Be kind to others
  • Be constructive when giving feedback
  • Be open to new ideas and suggestions
  • Stay on topic


Be sure all comments and threads you post are respectful. Posts that contain any of the following content will be considered a violation of your agreement as a member of the Alpha Software Forum Community and will be moderated:
  • Spam.
  • Vulgar language.
  • Quotes from private conversations without permission, including pricing and other sales related discussions.
  • Personal attacks, insults, or subtle put-downs.
  • Harassment, bullying, threatening, mocking, shaming, or deriding anyone.
  • Sexist, racist, homophobic, transphobic, ableist, or otherwise discriminatory jokes and language.
  • Sexually explicit or violent material, links, or language.
  • Pirated, hacked, or copyright-infringing material.
  • Encouraging of others to engage in the above behaviors.


If a thread or post is found to contain any of the content outlined above, a moderator may choose to take one of the following actions:
  • Remove the Post or Thread - the content is removed from the forum.
  • Place the User in Moderation - all posts and new threads must be approved by a moderator before they are posted.
  • Temporarily Ban the User - user is banned from forum for a period of time.
  • Permanently Ban the User - user is permanently banned from the forum.


Moderators may also rename posts and threads if they are too generic or do not property reflect the content.

Moderators may move threads if they have been posted in the incorrect forum.

Threads/Posts questioning specific moderator decisions or actions (such as "why was a user banned?") are not allowed and will be removed.

The owners of Alpha Software Corporation (Forum Owner) reserve the right to remove, edit, move, or close any thread for any reason; or ban any forum member without notice, reason, or explanation.

Community members are encouraged to click the "Report Post" icon in the lower left of a given post if they feel the post is in violation of the rules. This will alert the Moderators to take a look.

Alpha Software Corporation may amend the guidelines from time to time and may also vary the procedures it sets out where appropriate in a particular case. Your agreement to comply with the guidelines will be deemed agreement to any changes to it.



Bonus TIPS for Successful Posting

Try a Search First
It is highly recommended that a Search be done on your topic before posting, as many questions have been answered in prior posts. As with any search engine, the shorter the search term, the more "hits" will be returned, but the more specific the search term is, the greater the relevance of those "hits". Searching for "table" might well return every message on the board while "tablesum" would greatly restrict the number of messages returned.

When you do post
First, make sure you are posting your question in the correct forum. For example, if you post an issue regarding Desktop applications on the Mobile & Browser Applications board , not only will your question not be seen by the appropriate audience, it may also be removed or relocated.

The more detail you provide about your problem or question, the more likely someone is to understand your request and be able to help. A sample database with a minimum of records (and its support files, zipped together) will make it much easier to diagnose issues with your application. Screen shots of error messages are especially helpful.

When explaining how to reproduce your problem, please be as detailed as possible. Describe every step, click-by-click and keypress-by-keypress. Otherwise when others try to duplicate your problem, they may do something slightly different and end up with different results.

A note about attachments
You may only attach one file to each message. Attachment file size is limited to 2MB. If you need to include several files, you may do so by zipping them into a single archive.

If you forgot to attach your files to your post, please do NOT create a new thread. Instead, reply to your original message and attach the file there.

When attaching screen shots, it is best to attach an image file (.BMP, .JPG, .GIF, .PNG, etc.) or a zip file of several images, as opposed to a Word document containing the screen shots. Because Word documents are prone to viruses, many message board users will not open your Word file, therefore limiting their ability to help you.

Similarly, if you are uploading a zipped archive, you should simply create a .ZIP file and not a self-extracting .EXE as many users will not run your EXE file.
See more
See less

Problem Printing PDF reports after new installation of V11

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Re: Problem Printing PDF reports after new installation of V11

    No. In theory it should be slower because if you want pdf output you have to go through the extra step of converting xps to pdf.

    But if you can't get the PDF printer to install (for whatever reason), then having this additional option is nice.

    Comment


    • #17
      Re: Problem Printing PDF reports after new installation of V11

      Originally posted by frankbicknell View Post
      Is there anything gained by using the XPS driver over the Amyuni printer driver?
      See what Selwyn writes: "For people having problems with the Amyuni PDF Printer driver that is bundled with Alpha Five, ..."
      Frank

      Tell me and I'll forget; show me and I may remember; involve me and I'll understand

      Comment


      • #18
        Re: Problem Printing PDF reports after new installation of V11

        if A5Server was run manually from the desktop of the server (without leaving the desktop), the pdf printer problem with does not occur, this solve for us, but cannot run the server from scheduled task or as a service
        Marco Kregar

        From the north of Italy, here ....

        Comment


        • #19
          Re: Problem Printing PDF reports after new installation of V11

          In my Application Server the new printing system (XPS >> PDF) was not working (ERROR: Could not open OLE object 'cdintfex.document.4')

          Alphasoftware sent me these adittional instructions and the problem was fixed:

          ***********************************************

          Go to the AppServer interactive window & type:

          Dim doc As ole::CDIntfEx.Document.4

          If you get the error message:
          ERROR: Could not open OLE object 'cdintfex.document.4'
          Then do this:

          1) open the command window as' administrator'
          2) cd to \program files (x86)\a5v11 ApplicationServer\ AmyuniV4
          3) Re-register the activex controls for PDF:

          regsvr32 cdintf.dll
          regsvr32 pdfcreactivex.dll
          regsvr32 acpdfcrext.dll

          Then retry the dim.
          *******************************************

          Comment


          • #20
            Re: Problem Printing PDF reports after new installation of V11

            Well - none of the above have worked! I have reinstalled numerous (6) times, dropped and reloaded print drivers, re-published the entire site and all support file, and a few other tricks.

            Is there any definitive solution to these issues, as we have them every time there is a major update to A5. Playing the message board guessing game is getting old. And (not to start a value debate) for what this stuff costs, these solutions should not be so frustrating and time consuming.

            Does the Microsoft also convert to Excel, txt and HTML output for use with the feature pack? Amyuni does not function for that anymore, and I have tried all the suggestions above.
            Last edited by Editor; 10-29-2011, 07:59 AM.
            David Shaw
            Manager of Media Services and User Support
            Cleveland Museum of Art
            Cleveland, Ohio

            Comment


            • #21
              Re: Problem Printing PDF reports after new installation of V11

              Hi David,

              The Microsoft XPS printing (or Amyuni) has NO relation to Excel, TXT or HTML export. Only with PDF printing.

              Are you sure you have activated "Use Microsoft XPS" in Project Properties > PDF Printing Options ?

              Comment


              • #22
                Re: Problem Printing PDF reports after new installation of V11

                Thanks for clarifying. Yes it's selected. So having said that, the HTML, Excel and TXT exports quit working too.
                I 'm going to reinstall the XPS next, just for a sanity check.
                David Shaw
                Manager of Media Services and User Support
                Cleveland Museum of Art
                Cleveland, Ohio

                Comment


                • #23
                  Re: Problem Printing PDF reports after new installation of V11

                  FYI - XPS printing does not work in Working Preview, just Live preview or from the server.
                  Bill Griffin
                  Parkell, Inc

                  Comment


                  • #24
                    Re: Problem Printing PDF reports after new installation of V11

                    Read that a few time. No I am on the remote server and still no printing.
                    David Shaw
                    Manager of Media Services and User Support
                    Cleveland Museum of Art
                    Cleveland, Ohio

                    Comment


                    • #25
                      Re: Problem Printing PDF reports after new installation of V11

                      I'm not having any success either. I notice the error message is kind of odd -- what I produce below is verbatim copy. The Quote part has me wondering.

                      Report did not print. Error reported was:


                      Layout name: [email protected]:\A5webroot\MYFOLDERHERE\db.alb
                      Layout type: report

                      SQLReporting 6 - DataSource record for Layout not found.


                      Tried everything below. Anyone else found a solution?
                      -Steve
                      sigpic

                      Comment


                      • #26
                        Re: Problem Printing PDF reports after new installation of V11

                        Steve,

                        I had this issue a couple of builds ago, but it went away and has not come back. It was consistently failing on 2 win 7 64 bit systems till the update with the new amyuni driver, so I thought that fixed the problem. I also did update my Acrobat Pro X at the same time. I have had some weird things related to Acrobat lately. Try uninstalling Acrobat and installing foxit reader
                        Bill Griffin
                        Parkell, Inc

                        Comment


                        • #27
                          Re: Problem Printing PDF reports after new installation of V11

                          The error message indicates that the data dictionary (the .alb) file that was published to your webroot does not have the definition for the 'quote' report in it.

                          It is possible that you added this report after your initial reports, but forgot to republish the .alb, .alm and .alx files for the data dictionary where all sql reports are stored.

                          Comment


                          • #28
                            Re: Problem Printing PDF reports after new installation of V11

                            The problem with PDF printing is now solved!!

                            Solved by Clive - Zebrahost!! where I have my Hyper-V server running. Thank you Clive!!

                            THERE IS NOTHING WRONG WITH ALPHA5 OR THE CODE CREATED BY ALPHA5 V11.

                            THE PROBLEM IS CREATED WHEN THE APPLICATION SERVER IS RUNNING UNDER -ALWAYS UP ... (Thus restarting the Application Server when the system goes down automatically)

                            IF YOU USE ALWAYS UP YOU HAVE TO USE YOUR ADMINISTRATIVE LOG-IN CREDENTIALS ...

                            that was what created the system to fail !!!!

                            Thank to Clive - Zebrahost, this is solved.

                            Comment


                            • #29
                              Re: Problem Printing PDF reports after new installation of V11

                              Back to this again. No matter what I do, I cannot get Alpha to publish the .alb, .alx and .alm to this server/project. It's working on other projects correctly.

                              To try to fix this, I've tried all sorts of things including:

                              - Making sure I uncheck the Publish New or Modified Files Only and I clear the publishing history
                              - I've edited and saved the report in hopes that Alpha would see these as updated files.
                              - I've added, then later deleted, another junk report with hopes of triggering the uploads.
                              - Added and edited existing functions.
                              - Run Database Compact

                              But in the list of files to publish, only the .alb is showing up -- not the other two, so , no report.

                              Is the list of previously-published files something I can find and edit maybe to try to force this?

                              Or, any other ideas?





                              Originally posted by Selwyn Rabins View Post
                              The error message indicates that the data dictionary (the .alb) file that was published to your webroot does not have the definition for the 'quote' report in it.

                              It is possible that you added this report after your initial reports, but forgot to republish the .alb, .alm and .alx files for the data dictionary where all sql reports are stored.
                              -Steve
                              sigpic

                              Comment


                              • #30
                                Re: Problem Printing PDF reports after new installation of V11

                                Steve, have you tried manual FTP the files to the server?

                                I had the same problem previously - not with V11 - and i was doing just this to fix this kind of problem.

                                Be sure to publish your files in the right directory.

                                Comment

                                Working...
                                X