Alpha Software Mobile Development Tools:   Alpha Anywhere    |   Alpha TransForm subscribe to our YouTube Channel  Follow Us on LinkedIn  Follow Us on Twitter  Follow Us on Facebook

Announcement

Collapse

The Alpha Software Forum Participation Guidelines

The Alpha Software Forum is a free forum created for Alpha Software Developer Community to ask for help, exchange ideas, and share solutions. Alpha Software strives to create an environment where all members of the community can feel safe to participate. In order to ensure the Alpha Software Forum is a place where all feel welcome, forum participants are expected to behave as follows:
  • Be professional in your conduct
  • Be kind to others
  • Be constructive when giving feedback
  • Be open to new ideas and suggestions
  • Stay on topic


Be sure all comments and threads you post are respectful. Posts that contain any of the following content will be considered a violation of your agreement as a member of the Alpha Software Forum Community and will be moderated:
  • Spam.
  • Vulgar language.
  • Quotes from private conversations without permission, including pricing and other sales related discussions.
  • Personal attacks, insults, or subtle put-downs.
  • Harassment, bullying, threatening, mocking, shaming, or deriding anyone.
  • Sexist, racist, homophobic, transphobic, ableist, or otherwise discriminatory jokes and language.
  • Sexually explicit or violent material, links, or language.
  • Pirated, hacked, or copyright-infringing material.
  • Encouraging of others to engage in the above behaviors.


If a thread or post is found to contain any of the content outlined above, a moderator may choose to take one of the following actions:
  • Remove the Post or Thread - the content is removed from the forum.
  • Place the User in Moderation - all posts and new threads must be approved by a moderator before they are posted.
  • Temporarily Ban the User - user is banned from forum for a period of time.
  • Permanently Ban the User - user is permanently banned from the forum.


Moderators may also rename posts and threads if they are too generic or do not property reflect the content.

Moderators may move threads if they have been posted in the incorrect forum.

Threads/Posts questioning specific moderator decisions or actions (such as "why was a user banned?") are not allowed and will be removed.

The owners of Alpha Software Corporation (Forum Owner) reserve the right to remove, edit, move, or close any thread for any reason; or ban any forum member without notice, reason, or explanation.

Community members are encouraged to click the "Report Post" icon in the lower left of a given post if they feel the post is in violation of the rules. This will alert the Moderators to take a look.

Alpha Software Corporation may amend the guidelines from time to time and may also vary the procedures it sets out where appropriate in a particular case. Your agreement to comply with the guidelines will be deemed agreement to any changes to it.



Bonus TIPS for Successful Posting

Try a Search First
It is highly recommended that a Search be done on your topic before posting, as many questions have been answered in prior posts. As with any search engine, the shorter the search term, the more "hits" will be returned, but the more specific the search term is, the greater the relevance of those "hits". Searching for "table" might well return every message on the board while "tablesum" would greatly restrict the number of messages returned.

When you do post
First, make sure you are posting your question in the correct forum. For example, if you post an issue regarding Desktop applications on the Mobile & Browser Applications board , not only will your question not be seen by the appropriate audience, it may also be removed or relocated.

The more detail you provide about your problem or question, the more likely someone is to understand your request and be able to help. A sample database with a minimum of records (and its support files, zipped together) will make it much easier to diagnose issues with your application. Screen shots of error messages are especially helpful.

When explaining how to reproduce your problem, please be as detailed as possible. Describe every step, click-by-click and keypress-by-keypress. Otherwise when others try to duplicate your problem, they may do something slightly different and end up with different results.

A note about attachments
You may only attach one file to each message. Attachment file size is limited to 2MB. If you need to include several files, you may do so by zipping them into a single archive.

If you forgot to attach your files to your post, please do NOT create a new thread. Instead, reply to your original message and attach the file there.

When attaching screen shots, it is best to attach an image file (.BMP, .JPG, .GIF, .PNG, etc.) or a zip file of several images, as opposed to a Word document containing the screen shots. Because Word documents are prone to viruses, many message board users will not open your Word file, therefore limiting their ability to help you.

Similarly, if you are uploading a zipped archive, you should simply create a .ZIP file and not a self-extracting .EXE as many users will not run your EXE file.
See more
See less

variable not filling with data

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • variable not filling with data

    good afternoon:

    i tried to find this information but was unable to locate it.

    a5v11 latest build

    i have a form that has a lookup field to select an account number. the "ondepart" event is to fill 11 global variables (already defined) with data for the account that was looked up. initally i had only 6 variables (all global type character) and they filled with data as expected. i then added the subsequent variables and they do not fill with the data (5 of the first 6 are still filling properly). i wanted more intuitive variable names and had included a different variable that was filled by the same data as the one original variable filled that is now not filling.


    i am using action scripting and when i assigned the field in the expression builder the "result" shows what is expected, however it does not fill the field. if i change from attempting to fill from the field name and just use the text "hello", hello shows in the field.

    two questions:


    1). what am i doing wrong?

    2). how can i delete a bunch of variables created to do various tasks prior to asking on this forum?


    thank you in advance (and hello to all the old-timers out there)


    ed taylor

  • #2
    Re: variable not filling with data

    Hello... from the east, Ed.

    What are your 11 Variable Names?
    Where is the "ondepart" event? I can't seem to find that one - walk me through the process of getting to it.
    Not sure I understand your 2nd question... you want to delete variables?

    Comment


    • #3
      Re: variable not filling with data

      hello david

      thank you for your response, and hello to our friends out east!

      there is a form "main menu" based on a table "dummy". in the table there is a field "direct" which looks up accounts from a table "accountlookup". this field is on the form and after the account is selected exiting the field is where i have a simple action script that fills in pre-defined global variables with pointers associated with the account.


      the first set of 6 variable names are:

      directp
      investp
      gainp
      divip
      commp
      directnam


      the first five are pointers to accounts (directp is a pointer to a direct trading account, investp is a pointer to an investment account etc). the last one holds the name of the direct trading account (all are global type c). it was filling in all 6 properly and then i needed to add name variables for the other four account pointers to post into the general ledger. in doing this i changed the field name in the table "acccountlookup" to better suit the application. this is when i ran into difficulties.

      to clear up the confusion, yes, i would like to be able to delete some of the many variables i tried as tests to seee if i could get this running.


      thank you again for your response!


      regards,

      ed

      Comment


      • #4
        Re: variable not filling with data

        Hey Ed,

        I'm going to make a bold guess and say that you're building a desktop system, but you're posting in the web area. Nonetheless, if possible, zip up your database and post it here so we could have a better look. Have you tried changing the lookup table name back to what it was? I just did a quick test and the lookup is running ok, but I just test with one variable. Without your app to look at it's hard to figure out what's going on. Even if you could build a quick demo database that has the problem and post that it would help.

        Comment


        • #5
          Re: variable not filling with data

          hi dave:

          thank you again for your help. indeed, i realized after that it was mis-posted and re-posted on the desktop board. the app was originallly writted in a5v5 and has gone through many versions of alpha since. i'm going to create a new database and try from fresh.


          thank you again!


          ed

          Comment

          Working...
          X