Alpha Software Mobile Development Tools:   Alpha Anywhere    |   Alpha TransForm subscribe to our YouTube Channel  Follow Us on LinkedIn  Follow Us on Twitter  Follow Us on Facebook

Announcement

Collapse

The Alpha Software Forum Participation Guidelines

The Alpha Software Forum is a free forum created for Alpha Software Developer Community to ask for help, exchange ideas, and share solutions. Alpha Software strives to create an environment where all members of the community can feel safe to participate. In order to ensure the Alpha Software Forum is a place where all feel welcome, forum participants are expected to behave as follows:
  • Be professional in your conduct
  • Be kind to others
  • Be constructive when giving feedback
  • Be open to new ideas and suggestions
  • Stay on topic


Be sure all comments and threads you post are respectful. Posts that contain any of the following content will be considered a violation of your agreement as a member of the Alpha Software Forum Community and will be moderated:
  • Spam.
  • Vulgar language.
  • Quotes from private conversations without permission, including pricing and other sales related discussions.
  • Personal attacks, insults, or subtle put-downs.
  • Harassment, bullying, threatening, mocking, shaming, or deriding anyone.
  • Sexist, racist, homophobic, transphobic, ableist, or otherwise discriminatory jokes and language.
  • Sexually explicit or violent material, links, or language.
  • Pirated, hacked, or copyright-infringing material.
  • Encouraging of others to engage in the above behaviors.


If a thread or post is found to contain any of the content outlined above, a moderator may choose to take one of the following actions:
  • Remove the Post or Thread - the content is removed from the forum.
  • Place the User in Moderation - all posts and new threads must be approved by a moderator before they are posted.
  • Temporarily Ban the User - user is banned from forum for a period of time.
  • Permanently Ban the User - user is permanently banned from the forum.


Moderators may also rename posts and threads if they are too generic or do not property reflect the content.

Moderators may move threads if they have been posted in the incorrect forum.

Threads/Posts questioning specific moderator decisions or actions (such as "why was a user banned?") are not allowed and will be removed.

The owners of Alpha Software Corporation (Forum Owner) reserve the right to remove, edit, move, or close any thread for any reason; or ban any forum member without notice, reason, or explanation.

Community members are encouraged to click the "Report Post" icon in the lower left of a given post if they feel the post is in violation of the rules. This will alert the Moderators to take a look.

Alpha Software Corporation may amend the guidelines from time to time and may also vary the procedures it sets out where appropriate in a particular case. Your agreement to comply with the guidelines will be deemed agreement to any changes to it.



Bonus TIPS for Successful Posting

Try a Search First
It is highly recommended that a Search be done on your topic before posting, as many questions have been answered in prior posts. As with any search engine, the shorter the search term, the more "hits" will be returned, but the more specific the search term is, the greater the relevance of those "hits". Searching for "table" might well return every message on the board while "tablesum" would greatly restrict the number of messages returned.

When you do post
First, make sure you are posting your question in the correct forum. For example, if you post an issue regarding Desktop applications on the Mobile & Browser Applications board , not only will your question not be seen by the appropriate audience, it may also be removed or relocated.

The more detail you provide about your problem or question, the more likely someone is to understand your request and be able to help. A sample database with a minimum of records (and its support files, zipped together) will make it much easier to diagnose issues with your application. Screen shots of error messages are especially helpful.

When explaining how to reproduce your problem, please be as detailed as possible. Describe every step, click-by-click and keypress-by-keypress. Otherwise when others try to duplicate your problem, they may do something slightly different and end up with different results.

A note about attachments
You may only attach one file to each message. Attachment file size is limited to 2MB. If you need to include several files, you may do so by zipping them into a single archive.

If you forgot to attach your files to your post, please do NOT create a new thread. Instead, reply to your original message and attach the file there.

When attaching screen shots, it is best to attach an image file (.BMP, .JPG, .GIF, .PNG, etc.) or a zip file of several images, as opposed to a Word document containing the screen shots. Because Word documents are prone to viruses, many message board users will not open your Word file, therefore limiting their ability to help you.

Similarly, if you are uploading a zipped archive, you should simply create a .ZIP file and not a self-extracting .EXE as many users will not run your EXE file.
See more
See less

Error with page loading

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Issue Persisting - Any Suggestions?

    I followed Dan's advice (03-24 8:41am) and the issue is still taking place.

    Selwyn suggested that the issue is likely caused by my computer not having installed the dhtmledit.msi (I am using Vista, which doesn't install these files).

    As per Selwyn's advice I turned off User Account Controls in Vista and then re-installed version 9
    (free trial version).

    This time the dhtml editing component install took place during the version 9 install. As a result, now I have the dhtmled.ocx and triedit.dll files in c:\program files\common files\microsoft shared\dhtmled.

    Unfortunately, the issue is still taking place.

    My understanding is that the dhtmled.ocx and triedit.dll files are registered when the dhtmled.msi is installed. In case this isn't the case I tried registering these files - but with no success. Got the following error message: "the module "dhtmled.ocx" was loaded but the entry-point DllRegisterServer was not found. Make sure that "dhtmled.ocx" is a valid DLL or OCX file and then try again.

    If the dhtmled.ocx and triedit.dll files don't need to be registered I am not sure what to do next...as it would appear that everything is in order.

    If these files do need to be registered then I am not sure why they are not registering (cd c:\program files\common files\microsoft shared\dhtmled
    ...regsvr32 dhtmled.ocx)

    Any suggestions would be appreciated. Thanks again for your help.

    Cheers,
    Noel

    Comment


    • #32
      Update - Execute Page Issue

      I'm providing an update in case anyone else is experiencing this issue.

      I spoke with Microsoft today and confirmed the following:
      >
      > - The dhtml editor component is installed correctly on my Windows Vista
      > machine (installed when installing v9 with Vista's UAC off)
      > -> The dhtmled.ocx and triedit.dll files are registered when the dhtml
      > editor component is installed
      > -> The dhtmled.ocx and triedit.dll files are in the correct location:
      > c:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\dhtmled
      >
      > Unfortunately, with the dhtml editor component installed correctly, my .a5w pages still do not display properly when "Execute Page" is used to run them - get a "Failed to Connect" message when using FireFox and an "Internet Explorer cannot display the web page."

      Comment


      • #33
        Re: Error with page loading

        I bought a new laptop the other day. I installed the trial version (build 3264), got the avtivation key transferred to this machine and started working on my existing database from an external drive.


        At first I got the local host problem. Thanks to this message board I changed to 127.0.0.1 That helped.
        By the way: I checked the host file, it has the right entries, so I don't know what the problem really is... But, who cares, it works now :-)

        Secondly, I cannot see the Live Preview, same as discussed here.
        I don't know why I should uninstall my newly installed full version of A5,and re-install it again in another folder. Since there are no old settings anywhere on the laptop (it's new), I don't see what that would add to the solution.

        Since this problem was noted about a month ago, is there a real solution available by now?

        Thanks,
        Last edited by René Stout; 04-17-2009, 01:58 AM.
        René
        Windows 7, V11

        Comment

        Working...
        X