Alpha Software Mobile Development Tools:   Alpha Anywhere    |   Alpha TransForm subscribe to our YouTube Channel  Follow Us on LinkedIn  Follow Us on Twitter  Follow Us on Facebook

Announcement

Collapse

The Alpha Software Forum Participation Guidelines

The Alpha Software Forum is a free forum created for Alpha Software Developer Community to ask for help, exchange ideas, and share solutions. Alpha Software strives to create an environment where all members of the community can feel safe to participate. In order to ensure the Alpha Software Forum is a place where all feel welcome, forum participants are expected to behave as follows:
  • Be professional in your conduct
  • Be kind to others
  • Be constructive when giving feedback
  • Be open to new ideas and suggestions
  • Stay on topic


Be sure all comments and threads you post are respectful. Posts that contain any of the following content will be considered a violation of your agreement as a member of the Alpha Software Forum Community and will be moderated:
  • Spam.
  • Vulgar language.
  • Quotes from private conversations without permission, including pricing and other sales related discussions.
  • Personal attacks, insults, or subtle put-downs.
  • Harassment, bullying, threatening, mocking, shaming, or deriding anyone.
  • Sexist, racist, homophobic, transphobic, ableist, or otherwise discriminatory jokes and language.
  • Sexually explicit or violent material, links, or language.
  • Pirated, hacked, or copyright-infringing material.
  • Encouraging of others to engage in the above behaviors.


If a thread or post is found to contain any of the content outlined above, a moderator may choose to take one of the following actions:
  • Remove the Post or Thread - the content is removed from the forum.
  • Place the User in Moderation - all posts and new threads must be approved by a moderator before they are posted.
  • Temporarily Ban the User - user is banned from forum for a period of time.
  • Permanently Ban the User - user is permanently banned from the forum.


Moderators may also rename posts and threads if they are too generic or do not property reflect the content.

Moderators may move threads if they have been posted in the incorrect forum.

Threads/Posts questioning specific moderator decisions or actions (such as "why was a user banned?") are not allowed and will be removed.

The owners of Alpha Software Corporation (Forum Owner) reserve the right to remove, edit, move, or close any thread for any reason; or ban any forum member without notice, reason, or explanation.

Community members are encouraged to click the "Report Post" icon in the lower left of a given post if they feel the post is in violation of the rules. This will alert the Moderators to take a look.

Alpha Software Corporation may amend the guidelines from time to time and may also vary the procedures it sets out where appropriate in a particular case. Your agreement to comply with the guidelines will be deemed agreement to any changes to it.



Bonus TIPS for Successful Posting

Try a Search First
It is highly recommended that a Search be done on your topic before posting, as many questions have been answered in prior posts. As with any search engine, the shorter the search term, the more "hits" will be returned, but the more specific the search term is, the greater the relevance of those "hits". Searching for "table" might well return every message on the board while "tablesum" would greatly restrict the number of messages returned.

When you do post
First, make sure you are posting your question in the correct forum. For example, if you post an issue regarding Desktop applications on the Mobile & Browser Applications board , not only will your question not be seen by the appropriate audience, it may also be removed or relocated.

The more detail you provide about your problem or question, the more likely someone is to understand your request and be able to help. A sample database with a minimum of records (and its support files, zipped together) will make it much easier to diagnose issues with your application. Screen shots of error messages are especially helpful.

When explaining how to reproduce your problem, please be as detailed as possible. Describe every step, click-by-click and keypress-by-keypress. Otherwise when others try to duplicate your problem, they may do something slightly different and end up with different results.

A note about attachments
You may only attach one file to each message. Attachment file size is limited to 2MB. If you need to include several files, you may do so by zipping them into a single archive.

If you forgot to attach your files to your post, please do NOT create a new thread. Instead, reply to your original message and attach the file there.

When attaching screen shots, it is best to attach an image file (.BMP, .JPG, .GIF, .PNG, etc.) or a zip file of several images, as opposed to a Word document containing the screen shots. Because Word documents are prone to viruses, many message board users will not open your Word file, therefore limiting their ability to help you.

Similarly, if you are uploading a zipped archive, you should simply create a .ZIP file and not a self-extracting .EXE as many users will not run your EXE file.
See more
See less

data shows fine on local host, but, not on web

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • data shows fine on local host, but, not on web

    I recently moved from a dedicated server to a vps with zebrahost as my development host. When I first published I was using a "trial" period v9 until my v9 license was reactivated on the vps.

    During the "trial" version, my app published fine and worked well. But, when the license was activated, the data stopped publishing. I discovered that, initially, my old v8 license number had been activated. The correct license is now activated. When I have published, my data shows as being published, but, despite every permutation I can come up with for the Data folder, having Clive double check my settings, rebooting, clearing cache, reinstalling a5v9, all I get is "Error 3 (or 5) - Error loading [Pathalias.ADB_Path]\contracts.dbf: The system cannot find the path specified."

    What must I do to set myself on the right path again?

  • #2
    Re: data shows fine on local host, but, not on web

    I am experiencing a similar issue:

    Error 3 - Error loading [PathAlias.ADB_Path]\table_patientdemographics.dbf: The system cannot find the path specified. [PathAlias.ADB_Path]\table_patientdemographics.dbf

    Anyone have any idea how to remedy this?

    Comment


    • #3
      Re: data shows fine on local host, but, not on web

      Look in your publishing profile and make sure your alias for the database is correct.

      and after you publish make sure that the a5_application.a5i file is the correct one and its path alias is correct.
      e.g.
      Dim _aliases_ as c
      _aliases_ = <<%txt%
      [PathAlias.ADB_Path]|C:\A5JOBS\hancock
      %txt%

      Also check the code on the first page or that page that the PathAlias coding syntax is correct as well.

      Hope this helps went through some of this last week it was in the coding.

      Nicholas
      Nicholas Wieland
      LedgerSuite.com Corp
      [email protected]
      http://www.ledgersuite.com

      Comment


      • #4
        Re: data shows fine on local host, but, not on web

        Nicholas, where do I find said a5_application.a5i file e.g.
        Dim _aliases_ as c
        _aliases_ = <<%txt%
        [PathAlias.ADB_Path]|C:\A5JOBS\hancock
        %txt%

        Comment


        • #5
          Re: data shows fine on local host, but, not on web

          That file is in the root directory where you publish on your server and on your root in the dev copy.

          I am betting there is some though in the code that is the problem.

          Nicholas
          Nicholas Wieland
          LedgerSuite.com Corp
          [email protected]
          http://www.ledgersuite.com

          Comment


          • #6
            Re: data shows fine on local host, but, not on web

            Thanks. Unfortunately, working with Clive (the hardest working man in show business) and Justin, from zebrahost, we have spent a week trying to resolve this with no success.

            I have just asked them to wipe out everything, start over from a new "trial" a5v9 and I will start from scratch with my backup files.

            A huge part of the problem for me, as my messages illustrate, is code illiteracy. I will post later to let you both know how this turns out. Thanks again.

            Comment

            Working...
            X