Alpha Software Mobile Development Tools:   Alpha Anywhere    |   Alpha TransForm subscribe to our YouTube Channel  Follow Us on LinkedIn  Follow Us on Twitter  Follow Us on Facebook

Announcement

Collapse

The Alpha Software Forum Participation Guidelines

The Alpha Software Forum is a free forum created for Alpha Software Developer Community to ask for help, exchange ideas, and share solutions. Alpha Software strives to create an environment where all members of the community can feel safe to participate. In order to ensure the Alpha Software Forum is a place where all feel welcome, forum participants are expected to behave as follows:
  • Be professional in your conduct
  • Be kind to others
  • Be constructive when giving feedback
  • Be open to new ideas and suggestions
  • Stay on topic


Be sure all comments and threads you post are respectful. Posts that contain any of the following content will be considered a violation of your agreement as a member of the Alpha Software Forum Community and will be moderated:
  • Spam.
  • Vulgar language.
  • Quotes from private conversations without permission, including pricing and other sales related discussions.
  • Personal attacks, insults, or subtle put-downs.
  • Harassment, bullying, threatening, mocking, shaming, or deriding anyone.
  • Sexist, racist, homophobic, transphobic, ableist, or otherwise discriminatory jokes and language.
  • Sexually explicit or violent material, links, or language.
  • Pirated, hacked, or copyright-infringing material.
  • Encouraging of others to engage in the above behaviors.


If a thread or post is found to contain any of the content outlined above, a moderator may choose to take one of the following actions:
  • Remove the Post or Thread - the content is removed from the forum.
  • Place the User in Moderation - all posts and new threads must be approved by a moderator before they are posted.
  • Temporarily Ban the User - user is banned from forum for a period of time.
  • Permanently Ban the User - user is permanently banned from the forum.


Moderators may also rename posts and threads if they are too generic or do not property reflect the content.

Moderators may move threads if they have been posted in the incorrect forum.

Threads/Posts questioning specific moderator decisions or actions (such as "why was a user banned?") are not allowed and will be removed.

The owners of Alpha Software Corporation (Forum Owner) reserve the right to remove, edit, move, or close any thread for any reason; or ban any forum member without notice, reason, or explanation.

Community members are encouraged to click the "Report Post" icon in the lower left of a given post if they feel the post is in violation of the rules. This will alert the Moderators to take a look.

Alpha Software Corporation may amend the guidelines from time to time and may also vary the procedures it sets out where appropriate in a particular case. Your agreement to comply with the guidelines will be deemed agreement to any changes to it.



Bonus TIPS for Successful Posting

Try a Search First
It is highly recommended that a Search be done on your topic before posting, as many questions have been answered in prior posts. As with any search engine, the shorter the search term, the more "hits" will be returned, but the more specific the search term is, the greater the relevance of those "hits". Searching for "table" might well return every message on the board while "tablesum" would greatly restrict the number of messages returned.

When you do post
First, make sure you are posting your question in the correct forum. For example, if you post an issue regarding Desktop applications on the Mobile & Browser Applications board , not only will your question not be seen by the appropriate audience, it may also be removed or relocated.

The more detail you provide about your problem or question, the more likely someone is to understand your request and be able to help. A sample database with a minimum of records (and its support files, zipped together) will make it much easier to diagnose issues with your application. Screen shots of error messages are especially helpful.

When explaining how to reproduce your problem, please be as detailed as possible. Describe every step, click-by-click and keypress-by-keypress. Otherwise when others try to duplicate your problem, they may do something slightly different and end up with different results.

A note about attachments
You may only attach one file to each message. Attachment file size is limited to 2MB. If you need to include several files, you may do so by zipping them into a single archive.

If you forgot to attach your files to your post, please do NOT create a new thread. Instead, reply to your original message and attach the file there.

When attaching screen shots, it is best to attach an image file (.BMP, .JPG, .GIF, .PNG, etc.) or a zip file of several images, as opposed to a Word document containing the screen shots. Because Word documents are prone to viruses, many message board users will not open your Word file, therefore limiting their ability to help you.

Similarly, if you are uploading a zipped archive, you should simply create a .ZIP file and not a self-extracting .EXE as many users will not run your EXE file.
See more
See less

a5ws_get_ulink_from_guid()

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • ColinJD
    replied
    Re: a5ws_get_ulink_from_guid()

    Glad to see that you have achieved a workaround,
    although it would be comforting to know why the a5ws_get_ulink_from_guid()
    doesn't function.

    Leave a comment:


  • Steve Workings
    replied
    Re: a5ws_get_ulink_from_guid()

    Well, I got it working. Thanks to Jerry Brightbill for his suggestion, and everyone else for your time & suggestions.

    Code:
    filename = request.ApplicationRoot + "websecurity_users.dbf" 
    if file.exists(filename) 
    	user_guid = request.variables.guid
    	vID = table.external_record_content_getfilename, "ulink","","guid=\""+user_guid+"\"")  
    end if
    This pretty much mimics the function code of a5ws_get_ulink_from_guid(), and it works.

    I probably should have thought of this / tried this a long time ago, and still don't know why the a5ws function doesn't work here.

    Leave a comment:


  • Steve Wood
    replied
    Re: a5ws_get_ulink_from_guid()

    I don't know by what process the indexes get updated for the websecurity files, but perhaps it is an index corruption problem on the server. Maybe delete the indexes and use a function to reindex, or let security recreate the index files - again I don't know how or when they do this. I've just been told they are self-maintaining.

    Leave a comment:


  • Dan Blank
    replied
    Re: a5ws_get_ulink_from_guid()

    The only thing I can suggest is to put the project on the remote server, put A5 on the remote server, connect with remote desktop. Then open the project and publish the security files that way (naturally set up the profile).

    I know it shouldn't matter, but I have had some funny things happen (not with the security) when publishing from my development machine to a server. By working directly on the server, things seem to work better. Take it for what it is worth.

    Leave a comment:


  • Steve Workings
    replied
    Re: a5ws_get_ulink_from_guid()

    Just bumping this up. Any more ideas?

    Leave a comment:


  • Steve Workings
    replied
    Re: a5ws_get_ulink_from_guid()

    Steve -

    I've verified that web_users.dbf has the values I expect.

    Dan -

    One database, not a copy of anything else, one project for the database.

    Leave a comment:


  • Dan Blank
    replied
    Re: a5ws_get_ulink_from_guid()

    Are you using the same database with two different projects, and both projects using it own security set up? I had an instance where I tried using two project folders from the same database. Each project published to its own folder. When I tried to use the security, it always defaulted to the older security files.

    I had to create a new database to get the security files to work for the second project.

    Just a thought.

    Leave a comment:


  • Steve Wood
    replied
    Re: a5ws_get_ulink_from_guid()

    And you are sure that GUID exists in the websecurity_users table on the server? I mean you have opened the websecurity_users table in Excel or Alpha and determined that GUID exists and that same record has a ULINK value?

    Leave a comment:


  • Steve Workings
    replied
    Re: a5ws_get_ulink_from_guid()

    Colin - thanks. Everything's been republished many times.

    Steve - thanks too. I deleted both files, republished, and still no Ulink value.

    Leave a comment:


  • Steve Wood
    replied
    Re: a5ws_get_ulink_from_guid()

    You can always delete the guid.securitysettings file and it will recreate when you publish ANY one or more files. The value does not link to anything. I delete that file, on both the project side and the server side (you need to delete both) at the beginning of a project if I copied that project from another project. The value in that file MUST be unique to your project on a given server.

    Leave a comment:


  • Steve Workings
    replied
    Re: a5ws_get_ulink_from_guid()

    Steve - can I just change that value and re-publish? Or is it a critical link that needs to be left alone?

    Leave a comment:


  • Steve Wood
    replied
    Re: a5ws_get_ulink_from_guid()

    If you are sure the websecurity_users file contain a match to that guid, then perhaps the Guid.SecuritySettings associated with this project has the same value as another project on your same server.

    Note to others - the Guid.SecuritySettings contains a GUID value, but it is different than the GUID(s) assigned to users in the security file.

    Leave a comment:


  • ColinJD
    replied
    Re: a5ws_get_ulink_from_guid()

    but all of them in the project
    May be that is the clue !
    Do you have a backup of you web-security files that you can overwrite the current ones with.
    Or maybe re-index and re-pack same files
    560ef6d890cb493ca70b56497d86a64a is 32-BYTES is the users file still this ?
    Admittedly I'm guessing here.

    Leave a comment:


  • Steve Workings
    started a topic a5ws_get_ulink_from_guid()

    a5ws_get_ulink_from_guid()

    Just the stuff below on test.a5w.

    It returns a valid Ulink in the local webroot, and in the Interactive. But when I put it on the remote server, it returns a blank.

    I'm confident that the guid is valid, that the security files are properly and completely on the server. Yet, nothing. Blank. And the person who usually has an answer for me also says he's stumped.

    n.b. it's not just with this guid, but all of them in the project.

    Any ideas?

    Code:
    <%A5
    ?a5ws_get_ulink_from_guid("560ef6d890cb493ca70b56497d86a64a")
    %>
Working...
X