Alpha Software Mobile Development Tools:   Alpha Anywhere    |   Alpha TransForm subscribe to our YouTube Channel  Follow Us on LinkedIn  Follow Us on Twitter  Follow Us on Facebook

Announcement

Collapse

The Alpha Software Forum Participation Guidelines

The Alpha Software Forum is a free forum created for Alpha Software Developer Community to ask for help, exchange ideas, and share solutions. Alpha Software strives to create an environment where all members of the community can feel safe to participate. In order to ensure the Alpha Software Forum is a place where all feel welcome, forum participants are expected to behave as follows:
  • Be professional in your conduct
  • Be kind to others
  • Be constructive when giving feedback
  • Be open to new ideas and suggestions
  • Stay on topic


Be sure all comments and threads you post are respectful. Posts that contain any of the following content will be considered a violation of your agreement as a member of the Alpha Software Forum Community and will be moderated:
  • Spam.
  • Vulgar language.
  • Quotes from private conversations without permission, including pricing and other sales related discussions.
  • Personal attacks, insults, or subtle put-downs.
  • Harassment, bullying, threatening, mocking, shaming, or deriding anyone.
  • Sexist, racist, homophobic, transphobic, ableist, or otherwise discriminatory jokes and language.
  • Sexually explicit or violent material, links, or language.
  • Pirated, hacked, or copyright-infringing material.
  • Encouraging of others to engage in the above behaviors.


If a thread or post is found to contain any of the content outlined above, a moderator may choose to take one of the following actions:
  • Remove the Post or Thread - the content is removed from the forum.
  • Place the User in Moderation - all posts and new threads must be approved by a moderator before they are posted.
  • Temporarily Ban the User - user is banned from forum for a period of time.
  • Permanently Ban the User - user is permanently banned from the forum.


Moderators may also rename posts and threads if they are too generic or do not property reflect the content.

Moderators may move threads if they have been posted in the incorrect forum.

Threads/Posts questioning specific moderator decisions or actions (such as "why was a user banned?") are not allowed and will be removed.

The owners of Alpha Software Corporation (Forum Owner) reserve the right to remove, edit, move, or close any thread for any reason; or ban any forum member without notice, reason, or explanation.

Community members are encouraged to click the "Report Post" icon in the lower left of a given post if they feel the post is in violation of the rules. This will alert the Moderators to take a look.

Alpha Software Corporation may amend the guidelines from time to time and may also vary the procedures it sets out where appropriate in a particular case. Your agreement to comply with the guidelines will be deemed agreement to any changes to it.



Bonus TIPS for Successful Posting

Try a Search First
It is highly recommended that a Search be done on your topic before posting, as many questions have been answered in prior posts. As with any search engine, the shorter the search term, the more "hits" will be returned, but the more specific the search term is, the greater the relevance of those "hits". Searching for "table" might well return every message on the board while "tablesum" would greatly restrict the number of messages returned.

When you do post
First, make sure you are posting your question in the correct forum. For example, if you post an issue regarding Desktop applications on the Mobile & Browser Applications board , not only will your question not be seen by the appropriate audience, it may also be removed or relocated.

The more detail you provide about your problem or question, the more likely someone is to understand your request and be able to help. A sample database with a minimum of records (and its support files, zipped together) will make it much easier to diagnose issues with your application. Screen shots of error messages are especially helpful.

When explaining how to reproduce your problem, please be as detailed as possible. Describe every step, click-by-click and keypress-by-keypress. Otherwise when others try to duplicate your problem, they may do something slightly different and end up with different results.

A note about attachments
You may only attach one file to each message. Attachment file size is limited to 2MB. If you need to include several files, you may do so by zipping them into a single archive.

If you forgot to attach your files to your post, please do NOT create a new thread. Instead, reply to your original message and attach the file there.

When attaching screen shots, it is best to attach an image file (.BMP, .JPG, .GIF, .PNG, etc.) or a zip file of several images, as opposed to a Word document containing the screen shots. Because Word documents are prone to viruses, many message board users will not open your Word file, therefore limiting their ability to help you.

Similarly, if you are uploading a zipped archive, you should simply create a .ZIP file and not a self-extracting .EXE as many users will not run your EXE file.
See more
See less

Import EXCEL Spreadsheet - Having 3 Sheets. Need 3rd Sheet. Not 1st Sheet

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Import EXCEL Spreadsheet - Having 3 Sheets. Need 3rd Sheet. Not 1st Sheet

    Using Alpha 11
    Can't find the way to choose the 3rd Sheet!!
    The Spreadsheet has 3 sheets or "tabs" as follows:
    Unit List / MSO's / Ready
    I want to only import the columns & rows of the "Results" Sheet, aka the 3rd Sheet, but
    Operation IMPORT EXCEL AlphaDAO Import Genie
    The import type:
    MS-Excel V3.0,V4.0,2003,2007,2010 (*.xls;*.xlsx)
    is only offering the 1st Sheet ie "Units List".
    How do I specify the 3rd Sheet?
    First Love

  • #2
    Re: Import EXCEL Spreadsheet - Having 3 Sheets. Need 3rd Sheet. Not 1st Sheet

    Tom

    Please post a small example excel file showing the problem.

    Also what build of version 11 are you on?
    Al Buchholz
    Bookwood Systems, LTD
    Weekly QReportBuilder Webinars Thursday 1 pm CST

    Occam's Razor - KISS
    Normalize till it hurts - De-normalize till it works.
    Advice offered and questions asked in the spirit of learning how to fish is better than someone giving you a fish.
    When we triage a problem it is much easier to read sample systems than to read a mind.
    "Make it as simple as possible, but not simpler."
    Albert Einstein

    http://www.iadn.com/images/media/iadn_member.png

    Comment


    • #3
      Re: Import EXCEL Spreadsheet - Having 3 Sheets. Need 3rd Sheet. Not 1st Sheet

      Build 4096
      OK.. ZIPPED EXCEL
      THANK YOU
      Attached Files
      First Love

      Comment


      • #4
        Re: Import EXCEL Spreadsheet - Having 3 Sheets. Need 3rd Sheet. Not 1st Sheet

        I see all three sheets in the DAO genie. Are you specifying excel2007 when building the connection string?


        Image 1.pngImage 2.png
        There can be only one.

        Comment


        • #5
          Re: Import EXCEL Spreadsheet - Having 3 Sheets. Need 3rd Sheet. Not 1st Sheet

          I never have used the DAO Genie.
          I just did the action script "Import" Excel AlphaDAO etc.
          Your way is completely new to me.
          How did you get that "building connection string" thing?
          First Love

          Comment


          • #6
            Re: Import EXCEL Spreadsheet - Having 3 Sheets. Need 3rd Sheet. Not 1st Sheet

            Easiest to illustrate.

            step 1.pngstep 2.pngstep 3.pngstep 4.pngstep 5.png

            Will attach two more to next post, hit some limit.
            There can be only one.

            Comment


            • #7
              Re: Import EXCEL Spreadsheet - Having 3 Sheets. Need 3rd Sheet. Not 1st Sheet

              step 6.pngstep 7.png
              There can be only one.

              Comment


              • #8
                Re: Import EXCEL Spreadsheet - Having 3 Sheets. Need 3rd Sheet. Not 1st Sheet

                So sorry, but I cannot find the choice for which Tab of the spreadsheet to Export!
                What am I missing??
                First Love

                Comment


                • #9
                  Re: Import EXCEL Spreadsheet - Having 3 Sheets. Need 3rd Sheet. Not 1st Sheet

                  When you have completed those steps you should see the individual tabs listed as shown in post 4, upper left corner of the dialog.
                  There can be only one.

                  Comment


                  • #10
                    Re: Import EXCEL Spreadsheet - Having 3 Sheets. Need 3rd Sheet. Not 1st Sheet

                    When I press Test Connection:
                    Attached Files
                    First Love

                    Comment


                    • #11
                      Re: Import EXCEL Spreadsheet - Having 3 Sheets. Need 3rd Sheet. Not 1st Sheet

                      Do you have 2007 installed? I think the file you attached was that version. You can always use the link provided to download the driver.
                      There can be only one.

                      Comment


                      • #12
                        Re: Import EXCEL Spreadsheet - Having 3 Sheets. Need 3rd Sheet. Not 1st Sheet

                        If I save the file as Excel 2003 and repeat the steps choosing 2003 compatibility, this is the resulting tab list.


                        as 2003.png
                        There can be only one.

                        Comment


                        • #13
                          Re: Import EXCEL Spreadsheet - Having 3 Sheets. Need 3rd Sheet. Not 1st Sheet

                          With a lot of help from Stan, we created this function to import esxcel data into an array. It shouldn't be too much to change it to import into a table. When the function is called, the sheet within the workbook is one of the selections.

                          Maybe this will help...

                          Tom

                          Code:
                          'Date Created: 17-Jul-2013 02:57:48 PM
                          'Last Updated: 23-Jan-2015 01:54:48 PM
                          'Created By  : Thomas Henkel
                          'Updated By  : Thomas Henkel
                          ' Variables passed:
                          ' Filename = Name of excel workbook
                          ' First row is numeric = first row to select  - usually 1 unless you have header rows
                          ' First col is numeric, usually 1
                          ' Data_Array is the pointer to the array from the calling script
                          ' Sheet is numeric value of which sheet in the workbook to select
                          Function get_excel_data as V (Filename as C, First_Row as N, First_Col as N, Data_Array as P, Sheet as N)
                              dim MyObject as P
                              dim row as N
                              dim col as N
                              dim rows as N
                              dim cols as N
                              dim cell as C
                              dim temp as C
                              cols = Data_Array.size(2)
                              rows = Data_Array.size(1)
                              on error goto quitting
                              MyObject = ole.getobject("","Excel.Application")
                          	MyObject.Workbooks.Open(Filename)
                             MyObject.Worksheets(Sheet).Select()   
                              for row = First_Row to  rows
                                  for col = First_Col to cols
                                      cell = get_col(col) + row
                                      Data_Array[row,col] = MyObject.activesheet.Cells.Range(cell)
                                  next col
                              next row
                          quitting:
                              MyObject.Workbooks.close()
                              delete MyObject
                          end function

                          Comment

                          Working...
                          X