Alpha Software Mobile Development Tools:   Alpha Anywhere    |   Alpha TransForm subscribe to our YouTube Channel  Follow Us on LinkedIn  Follow Us on Twitter  Follow Us on Facebook

Announcement

Collapse

The Alpha Software Forum Participation Guidelines

The Alpha Software Forum is a free forum created for Alpha Software Developer Community to ask for help, exchange ideas, and share solutions. Alpha Software strives to create an environment where all members of the community can feel safe to participate. In order to ensure the Alpha Software Forum is a place where all feel welcome, forum participants are expected to behave as follows:
  • Be professional in your conduct
  • Be kind to others
  • Be constructive when giving feedback
  • Be open to new ideas and suggestions
  • Stay on topic


Be sure all comments and threads you post are respectful. Posts that contain any of the following content will be considered a violation of your agreement as a member of the Alpha Software Forum Community and will be moderated:
  • Spam.
  • Vulgar language.
  • Quotes from private conversations without permission, including pricing and other sales related discussions.
  • Personal attacks, insults, or subtle put-downs.
  • Harassment, bullying, threatening, mocking, shaming, or deriding anyone.
  • Sexist, racist, homophobic, transphobic, ableist, or otherwise discriminatory jokes and language.
  • Sexually explicit or violent material, links, or language.
  • Pirated, hacked, or copyright-infringing material.
  • Encouraging of others to engage in the above behaviors.


If a thread or post is found to contain any of the content outlined above, a moderator may choose to take one of the following actions:
  • Remove the Post or Thread - the content is removed from the forum.
  • Place the User in Moderation - all posts and new threads must be approved by a moderator before they are posted.
  • Temporarily Ban the User - user is banned from forum for a period of time.
  • Permanently Ban the User - user is permanently banned from the forum.


Moderators may also rename posts and threads if they are too generic or do not property reflect the content.

Moderators may move threads if they have been posted in the incorrect forum.

Threads/Posts questioning specific moderator decisions or actions (such as "why was a user banned?") are not allowed and will be removed.

The owners of Alpha Software Corporation (Forum Owner) reserve the right to remove, edit, move, or close any thread for any reason; or ban any forum member without notice, reason, or explanation.

Community members are encouraged to click the "Report Post" icon in the lower left of a given post if they feel the post is in violation of the rules. This will alert the Moderators to take a look.

Alpha Software Corporation may amend the guidelines from time to time and may also vary the procedures it sets out where appropriate in a particular case. Your agreement to comply with the guidelines will be deemed agreement to any changes to it.



Bonus TIPS for Successful Posting

Try a Search First
It is highly recommended that a Search be done on your topic before posting, as many questions have been answered in prior posts. As with any search engine, the shorter the search term, the more "hits" will be returned, but the more specific the search term is, the greater the relevance of those "hits". Searching for "table" might well return every message on the board while "tablesum" would greatly restrict the number of messages returned.

When you do post
First, make sure you are posting your question in the correct forum. For example, if you post an issue regarding Desktop applications on the Mobile & Browser Applications board , not only will your question not be seen by the appropriate audience, it may also be removed or relocated.

The more detail you provide about your problem or question, the more likely someone is to understand your request and be able to help. A sample database with a minimum of records (and its support files, zipped together) will make it much easier to diagnose issues with your application. Screen shots of error messages are especially helpful.

When explaining how to reproduce your problem, please be as detailed as possible. Describe every step, click-by-click and keypress-by-keypress. Otherwise when others try to duplicate your problem, they may do something slightly different and end up with different results.

A note about attachments
You may only attach one file to each message. Attachment file size is limited to 2MB. If you need to include several files, you may do so by zipping them into a single archive.

If you forgot to attach your files to your post, please do NOT create a new thread. Instead, reply to your original message and attach the file there.

When attaching screen shots, it is best to attach an image file (.BMP, .JPG, .GIF, .PNG, etc.) or a zip file of several images, as opposed to a Word document containing the screen shots. Because Word documents are prone to viruses, many message board users will not open your Word file, therefore limiting their ability to help you.

Similarly, if you are uploading a zipped archive, you should simply create a .ZIP file and not a self-extracting .EXE as many users will not run your EXE file.
See more
See less

ALPHA 5 Starting up As RUN ENGINE

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • ALPHA 5 Starting up As RUN ENGINE

    I just installed Alpha 5 Plat on my laptop. I then installed Alpha 5 Run Engine. Now when I run A5 Plat, the Run Engine starts.

    I have uninstalled completely the Run Engine. I completely uninstalled A5 Plat. I then re installed A5 Plat, but it still comes up as the Run Engine. The Run Engine is no longer installed!!!

    I completely deleted the install folders. I tried running from the folder, not the shortcut. Rebooted...No help. I am still starting up the run engine.

    HELP!!!
    ---------------------------------------------------
    Barry Kucher
    http://www.411tech.org

  • #2
    Re: ALPHA 5 Starting up As RUN ENGINE

    I have seen this listed before, take a look at this thread.
    Maybe it will lead you in the right direction.
    good luck.

    http://msgboard.alphasoftware.com/al...ime%2C+Problem

    Comment


    • #3
      Re: ALPHA 5 Starting up As RUN ENGINE

      I was hoping not to play with RegEdit. Don't get me wrong, I have used it for years with no ramifications so far, but this is a new install of Vista SP1 and I didn't want to, but I will.

      Thanx
      ---------------------------------------------------
      Barry Kucher
      http://www.411tech.org

      Comment


      • #4
        Re: ALPHA 5 Starting up As RUN ENGINE

        Well I deleted all references to the Alpha Directory I installed both A5 Plat & the Run Engine. I then installed V9 again and I still start up the Run Engine. I guess I will have to call Tech Support tomorrow during business hours. This will be the first time I am calling them in over 5 years of using the Windows products.
        ---------------------------------------------------
        Barry Kucher
        http://www.411tech.org

        Comment


        • #5
          Re: ALPHA 5 Starting up As RUN ENGINE

          Originally posted by 411tech View Post
          I just installed Alpha 5 Plat on my laptop. I then installed Alpha 5 Run Engine. Now when I run A5 Plat, the Run Engine starts.

          I have uninstalled completely the Run Engine. I completely uninstalled A5 Plat. I then re installed A5 Plat, but it still comes up as the Run Engine. The Run Engine is no longer installed!!!

          I completely deleted the install folders. I tried running from the folder, not the shortcut. Rebooted...No help. I am still starting up the run engine.

          HELP!!!
          the run engine and platinum are the same. the only thing that turns the code into a platinum edition or into a run engine is the license number.

          i would suggest that you just start over.

          go to the registry and simply delete the registry keys:

          HKEY_CURRENT_USER\Software\Alpha Software\Alpha Five 9.0

          and the registry key for the run engine which you will also see there

          then reinstall the products.

          Comment


          • #6
            Re: ALPHA 5 Starting up As RUN ENGINE

            Selwyn,

            Thanks....When I was copying licenses to my Serials excel spreadsheet I somehow copied the Run Engine License # to the Alpha 5 Plat cell.

            Instead of reinstalling, I just deleted the registry entries. When I start V9 again it asked for the license #. When I put in the right license # ALL is well.

            BTW, please check out my zipped copy of the help PDF. I used a product that keeps the hyperlinks within the help file and all of the links work.

            http://www.411tech.org/program.htm . The link is on the bottom and the left of the page.

            The small & large versions of the help file in PDF format is also available at:

            ftp://alpha.411tech.org:2121 or
            http://alpha.411tech.org:81

            Thanks again...
            ---------------------------------------------------
            Barry Kucher
            http://www.411tech.org

            Comment

            Working...
            X