Alpha Software Mobile Development Tools:   Alpha Anywhere    |   Alpha TransForm subscribe to our YouTube Channel  Follow Us on LinkedIn  Follow Us on Twitter  Follow Us on Facebook

Announcement

Collapse

The Alpha Software Forum Participation Guidelines

The Alpha Software Forum is a free forum created for Alpha Software Developer Community to ask for help, exchange ideas, and share solutions. Alpha Software strives to create an environment where all members of the community can feel safe to participate. In order to ensure the Alpha Software Forum is a place where all feel welcome, forum participants are expected to behave as follows:
  • Be professional in your conduct
  • Be kind to others
  • Be constructive when giving feedback
  • Be open to new ideas and suggestions
  • Stay on topic


Be sure all comments and threads you post are respectful. Posts that contain any of the following content will be considered a violation of your agreement as a member of the Alpha Software Forum Community and will be moderated:
  • Spam.
  • Vulgar language.
  • Quotes from private conversations without permission, including pricing and other sales related discussions.
  • Personal attacks, insults, or subtle put-downs.
  • Harassment, bullying, threatening, mocking, shaming, or deriding anyone.
  • Sexist, racist, homophobic, transphobic, ableist, or otherwise discriminatory jokes and language.
  • Sexually explicit or violent material, links, or language.
  • Pirated, hacked, or copyright-infringing material.
  • Encouraging of others to engage in the above behaviors.


If a thread or post is found to contain any of the content outlined above, a moderator may choose to take one of the following actions:
  • Remove the Post or Thread - the content is removed from the forum.
  • Place the User in Moderation - all posts and new threads must be approved by a moderator before they are posted.
  • Temporarily Ban the User - user is banned from forum for a period of time.
  • Permanently Ban the User - user is permanently banned from the forum.


Moderators may also rename posts and threads if they are too generic or do not property reflect the content.

Moderators may move threads if they have been posted in the incorrect forum.

Threads/Posts questioning specific moderator decisions or actions (such as "why was a user banned?") are not allowed and will be removed.

The owners of Alpha Software Corporation (Forum Owner) reserve the right to remove, edit, move, or close any thread for any reason; or ban any forum member without notice, reason, or explanation.

Community members are encouraged to click the "Report Post" icon in the lower left of a given post if they feel the post is in violation of the rules. This will alert the Moderators to take a look.

Alpha Software Corporation may amend the guidelines from time to time and may also vary the procedures it sets out where appropriate in a particular case. Your agreement to comply with the guidelines will be deemed agreement to any changes to it.



Bonus TIPS for Successful Posting

Try a Search First
It is highly recommended that a Search be done on your topic before posting, as many questions have been answered in prior posts. As with any search engine, the shorter the search term, the more "hits" will be returned, but the more specific the search term is, the greater the relevance of those "hits". Searching for "table" might well return every message on the board while "tablesum" would greatly restrict the number of messages returned.

When you do post
First, make sure you are posting your question in the correct forum. For example, if you post an issue regarding Desktop applications on the Mobile & Browser Applications board , not only will your question not be seen by the appropriate audience, it may also be removed or relocated.

The more detail you provide about your problem or question, the more likely someone is to understand your request and be able to help. A sample database with a minimum of records (and its support files, zipped together) will make it much easier to diagnose issues with your application. Screen shots of error messages are especially helpful.

When explaining how to reproduce your problem, please be as detailed as possible. Describe every step, click-by-click and keypress-by-keypress. Otherwise when others try to duplicate your problem, they may do something slightly different and end up with different results.

A note about attachments
You may only attach one file to each message. Attachment file size is limited to 2MB. If you need to include several files, you may do so by zipping them into a single archive.

If you forgot to attach your files to your post, please do NOT create a new thread. Instead, reply to your original message and attach the file there.

When attaching screen shots, it is best to attach an image file (.BMP, .JPG, .GIF, .PNG, etc.) or a zip file of several images, as opposed to a Word document containing the screen shots. Because Word documents are prone to viruses, many message board users will not open your Word file, therefore limiting their ability to help you.

Similarly, if you are uploading a zipped archive, you should simply create a .ZIP file and not a self-extracting .EXE as many users will not run your EXE file.
See more
See less

need helop with code

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • richard2007
    replied
    Re: need helop with code

    hi keith

    the field which runs the script is 'stage'. this is in the blue bar at the top of the form.

    Leave a comment:


  • Keith Hubert
    replied
    Re: need helop with code

    Hi Richard,

    You have a field there, track->TASK_DONE as check box, which is the Combo box?

    Leave a comment:


  • Stan Mathews
    replied
    Re: need helop with code

    nrecs=1 (in the script i used this code, there will only ever be 1 record)
    nrecs>0 (there could be more than 1 record)
    if nrecs=1 means if the query only found one record, execute the commands until the end if at which point the while loop is meaningless because there is only one record

    if nrecs>0 means if the query found any records, execute the commands until the end if for all of them

    Leave a comment:


  • richard2007
    replied
    Re: need helop with code

    thanks tom,

    it wasnt there originally, but i kept getting an error in the interactive screen saying the variable couldnt be found. so i added it. i was trying different syntax, so that was maybe the cause.

    i will remove it.

    keith,

    the form is fcaCaseTrack

    Leave a comment:


  • Tom Cone Jr
    replied
    Re: need helop with code

    Richard, in this case it probably makes no difference, but if "task_done" is a field name, then don't use it as a variable name in the same script. Object names throughout Alpha Five must be unique. Duplicate names leads to trouble. - tom

    Leave a comment:


  • richard2007
    replied
    Re: need helop with code

    stan,

    thanks very much. worked great.

    is the difference between the two codes because

    nrecs=1 (in the script i used this code, there will only ever be 1 record)
    nrecs>0 (there could be more than 1 record)

    thanks again

    richard

    Leave a comment:


  • Keith Hubert
    replied
    Re: need helop with code

    Hi Richard,

    Which form is the Combo box you want the update to run from?

    Leave a comment:


  • Stan Mathews
    replied
    Re: need helop with code

    I just threw in the while loop in without thinking through the issue.

    What you want is if nrecs > 0 not nrecs = 1

    IF nrecs > 0 THEN

    Leave a comment:


  • richard2007
    replied
    Re: need helop with code

    thanks stan,

    its still not working for me, i am not getting any errors when the event is fired, but the records are not changing.

    im a little stuck.

    the other script works just fine and the only difference here is the field which is filtered.

    the forms where both scripts are fired use the same set.

    Leave a comment:


  • Stan Mathews
    replied
    Re: need helop with code

    change the indicated portion only.

    Code:
    IF nrecs = 1 THEN
    	tbl.fetch_first()
    	WHILE .not. tbl.fetch_eof()
    		tbl.change_begin()
    		tbl.Task_done=.t.
    		tbl.Task_end=date()
    		tbl.change_end(.T.)
    		tbl.fetch_next()
    	END WHILE
    END IF

    Leave a comment:


  • richard2007
    replied
    Re: need helop with code

    keith,

    never thought of that. i have been using update operation all throught out the data import (from access) and data cleansing.

    ill see how this post gets on first, then maybe try that.

    Leave a comment:


  • richard2007
    replied
    Re: need helop with code

    hi tom,

    there is a sample here http://msgboard.alphasoftware.com/al...ad.php?t=75966

    post 7.

    it is a few months old, but should be in order. the parent table is 'casefile' child table is 'track'

    user name richard harris
    password direct


    i have used similiar code in my program already and ammended it for this new purpose, but for some reason it wont work.

    here is the original code.

    Code:
    dim tc as P 
    dim tbl as P
    
    tc = table.current()
    tbl = table.open("track")
    
    query.filter = "Caseref=" + quote(tc.caseref) + ".AND. alltrim(Task_group)='File Check'"
    query.order = ""
    query.options  = ""
    
    qry = tbl.query_create()
    nrecs = qry.records_get()
    
    IF nrecs = 1 then
        tbl.change_begin()
        tbl.Task_done=.t.
        tbl.Task_end=date()
        tbl.change_end(.T.)
    End if
    
    qry.drop()
    query.filter = ""
    query.order = ""
    query.options  = ""
    
    tbl.close()
    hope this helps.

    thanks

    Leave a comment:


  • Keith Hubert
    replied
    Re: need help with code

    Hi Richard,

    Have you tried to do this with Operations, Record Update?

    It is so much easier than fiddling around with code. If the result is not right, you can re-run with another update to change the field value.

    Leave a comment:


  • Tom Cone Jr
    replied
    Re: need helop with code

    Sample tables make it a lot easier to debug scripts like this.

    Leave a comment:


  • richard2007
    started a topic need helop with code

    need helop with code

    im not great at code, but i do try. i have got stuck with this

    Code:
    dim tc as P 
    dim tbl as P
    dim task_done as l
    
    tc = table.current()
    tbl = table.open("track")
    
    query.filter = "Caseref=" + quote(tc.caseref) + ".AND. (Task_done)=.F."
    
    
    query.order = ""
    query.options  = ""
    
    qry = tbl.query_create()
    nrecs = qry.records_get()
    
    IF nrecs = 1 then
        tbl.change_begin()
        tbl.Task_done=.t.
        tbl.Task_end=date()
        tbl.change_end(.T.)
    End if
    
    qry.drop()
    query.filter = ""
    query.order = ""
    query.options  = ""
    
    tbl.close()
    i need to cycle through all child records in a table called 'track' to the current parent record. i only need those records where a task is incomplete 'task_done=.F.' and i wish to change all of those selected records to 'task_done=.T.'

    the event is fired when a user selects 'case cancelled' from a combo.

    thnaks again.

    richard
Working...
X