Alpha Software Mobile Development Tools:   Alpha Anywhere    |   Alpha TransForm subscribe to our YouTube Channel  Follow Us on LinkedIn  Follow Us on Twitter  Follow Us on Facebook

Announcement

Collapse

The Alpha Software Forum Participation Guidelines

The Alpha Software Forum is a free forum created for Alpha Software Developer Community to ask for help, exchange ideas, and share solutions. Alpha Software strives to create an environment where all members of the community can feel safe to participate. In order to ensure the Alpha Software Forum is a place where all feel welcome, forum participants are expected to behave as follows:
  • Be professional in your conduct
  • Be kind to others
  • Be constructive when giving feedback
  • Be open to new ideas and suggestions
  • Stay on topic


Be sure all comments and threads you post are respectful. Posts that contain any of the following content will be considered a violation of your agreement as a member of the Alpha Software Forum Community and will be moderated:
  • Spam.
  • Vulgar language.
  • Quotes from private conversations without permission, including pricing and other sales related discussions.
  • Personal attacks, insults, or subtle put-downs.
  • Harassment, bullying, threatening, mocking, shaming, or deriding anyone.
  • Sexist, racist, homophobic, transphobic, ableist, or otherwise discriminatory jokes and language.
  • Sexually explicit or violent material, links, or language.
  • Pirated, hacked, or copyright-infringing material.
  • Encouraging of others to engage in the above behaviors.


If a thread or post is found to contain any of the content outlined above, a moderator may choose to take one of the following actions:
  • Remove the Post or Thread - the content is removed from the forum.
  • Place the User in Moderation - all posts and new threads must be approved by a moderator before they are posted.
  • Temporarily Ban the User - user is banned from forum for a period of time.
  • Permanently Ban the User - user is permanently banned from the forum.


Moderators may also rename posts and threads if they are too generic or do not property reflect the content.

Moderators may move threads if they have been posted in the incorrect forum.

Threads/Posts questioning specific moderator decisions or actions (such as "why was a user banned?") are not allowed and will be removed.

The owners of Alpha Software Corporation (Forum Owner) reserve the right to remove, edit, move, or close any thread for any reason; or ban any forum member without notice, reason, or explanation.

Community members are encouraged to click the "Report Post" icon in the lower left of a given post if they feel the post is in violation of the rules. This will alert the Moderators to take a look.

Alpha Software Corporation may amend the guidelines from time to time and may also vary the procedures it sets out where appropriate in a particular case. Your agreement to comply with the guidelines will be deemed agreement to any changes to it.



Bonus TIPS for Successful Posting

Try a Search First
It is highly recommended that a Search be done on your topic before posting, as many questions have been answered in prior posts. As with any search engine, the shorter the search term, the more "hits" will be returned, but the more specific the search term is, the greater the relevance of those "hits". Searching for "table" might well return every message on the board while "tablesum" would greatly restrict the number of messages returned.

When you do post
First, make sure you are posting your question in the correct forum. For example, if you post an issue regarding Desktop applications on the Mobile & Browser Applications board , not only will your question not be seen by the appropriate audience, it may also be removed or relocated.

The more detail you provide about your problem or question, the more likely someone is to understand your request and be able to help. A sample database with a minimum of records (and its support files, zipped together) will make it much easier to diagnose issues with your application. Screen shots of error messages are especially helpful.

When explaining how to reproduce your problem, please be as detailed as possible. Describe every step, click-by-click and keypress-by-keypress. Otherwise when others try to duplicate your problem, they may do something slightly different and end up with different results.

A note about attachments
You may only attach one file to each message. Attachment file size is limited to 2MB. If you need to include several files, you may do so by zipping them into a single archive.

If you forgot to attach your files to your post, please do NOT create a new thread. Instead, reply to your original message and attach the file there.

When attaching screen shots, it is best to attach an image file (.BMP, .JPG, .GIF, .PNG, etc.) or a zip file of several images, as opposed to a Word document containing the screen shots. Because Word documents are prone to viruses, many message board users will not open your Word file, therefore limiting their ability to help you.

Similarly, if you are uploading a zipped archive, you should simply create a .ZIP file and not a self-extracting .EXE as many users will not run your EXE file.
See more
See less

Creating Labels Problem: Cannot Preview

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Creating Labels Problem: Cannot Preview

    I'm working my way through the DVD with tutorials, all was fine til I got to the creation of labels... I can add fields as it suggest from the Alphasports customers table, however, when I go to PREVIEW I'm getting a blank page. Any help here..

    thanks

  • #2
    Re: Creating Labels Problem: Cannot Preview

    1 are there records in the table??

    2 have you put in any filters that would not allow records to show??

    I have never done the dvd tutorials, so may not be the best one for your question

    .
    Dave Mason
    dave@aldadesktop.com
    Skype is dave.mason46

    Comment


    • #3
      Re: Creating Labels Problem: Cannot Preview

      thanks Dave...
      1 are there records in the table??
      YES 61

      2 have you put in any filters that would not allow records to show??
      Oddly. when I checked in properties for this label and turned on then off the "Base report on current selection" I got a Preview, only to have the problem repeat after adding some fields. I have not been able to reproduce this anomaly. Only get the blank preview all white page....

      Comment


      • #4
        Re: Creating Labels Problem: Cannot Preview

        I would pack the database at this point.

        If it does not clear up, remove the fields in reverse order and see if the preview comes back.

        If it still does not work, please give a working sample of what you have in a zip file on here and let us look at it. Make sure any private data is removed or scrambled?

        .
        Dave Mason
        dave@aldadesktop.com
        Skype is dave.mason46

        Comment


        • #5
          Re: Creating Labels Problem: Cannot Preview

          I did as you suggested, packed the customer dbf, then one by one deleted the fields from the label and ran preview without any luck. So I've zipped up the customer dbf files and attached them. 1900 x 1200 is the screen resolution, wonder if that is the problem?

          thanks again David (note: a message window pops up for a split second that says Print Preview, Initializing Report Components, then disappears leaving a blank page)

          Ver 9 Build 2095
          Last edited by bhauby; 09-02-2009, 12:05 AM. Reason: added V & buidl #

          Comment


          • #6
            Re: Creating Labels Problem: Cannot Preview

            Bob,
            Must be something on your end as it previews just fine here---make sure you are on the latest, new browse build of version 9.

            Mike
            __________________________________________
            It is only when we forget all our learning that we begin to know.
            It's not what you look at that matters, it's what you see.
            Henry David Thoreau
            __________________________________________



            Comment


            • #7
              Re: Creating Labels Problem: Cannot Preview

              Mike thanks for taking a look at this and confirming that the problem is on my end. I do have the latest greatest version, build 2095 with System Addins build 3264.
              I've noticed this morning the problem "comes and goes" in that I can get a label to preview once... and then the problem begins only after I try again with that or any other label.???

              I'm using a 25" ACER monitor and have played with different resolutions without any luck. (1900 x1200 is where I'm keep it) I could just move along but this early in the training I'd like to nip this one in the bud.

              Comment


              • #8
                Re: Creating Labels Problem: Cannot Preview

                Bob

                Try an experiment for me.

                I usually save an object before previewing... Really is a best practice...

                But I've noticed that the preview sometimes doesn't work, unless I make a change and don't save the object. (perhaps a slight movement of an object or adding another field)

                Then the preview works.

                If I then save the change, the preview stops working again.

                Can you see if that happens to you also. If we can create a repeatable issue, then it's a fixable issue for Alpha.

                tks
                Al Buchholz
                Bookwood Systems, LTD
                Weekly QReportBuilder Webinars Thursday 1 pm CST

                Occam's Razor - KISS
                Normalize till it hurts - De-normalize till it works.
                Advice offered and questions asked in the spirit of learning how to fish is better than someone giving you a fish.
                When we triage a problem it is much easier to read sample systems than to read a mind.
                "Make it as simple as possible, but not simpler."
                Albert Einstein

                http://www.iadn.com/images/media/iadn_member.png

                Comment


                • #9
                  Re: Creating Labels Problem: Cannot Preview

                  Bingo!!! Yes... upon opening the database I can preview the labels, with or without a change or edit of any kind. Then what happens is,with or without a change or edit it will not preview???? However, when I close & reopen the database I CAN PREVIEW, but again, ONLY ONCE and then I have to repeat the process, close and reopen the database. Big thanks to you Al... should we both report this?

                  Now I can move on and work-around this issue for now...

                  Comment


                  • #10
                    Re: Creating Labels Problem: Cannot Preview

                    Bob

                    Please report it. A sample of the database and instructions on how to recreate it step by step always produce the best results.

                    Thanks
                    al

                    ps - does making a change and not saving allow the preview to work? Then after saving does the preview stop working?
                    Al Buchholz
                    Bookwood Systems, LTD
                    Weekly QReportBuilder Webinars Thursday 1 pm CST

                    Occam's Razor - KISS
                    Normalize till it hurts - De-normalize till it works.
                    Advice offered and questions asked in the spirit of learning how to fish is better than someone giving you a fish.
                    When we triage a problem it is much easier to read sample systems than to read a mind.
                    "Make it as simple as possible, but not simpler."
                    Albert Einstein

                    http://www.iadn.com/images/media/iadn_member.png

                    Comment


                    • #11
                      Re: Creating Labels Problem: Cannot Preview

                      Bob and Al,

                      My testing seems to indicate that this has already been fixed in an as yet unreleased V9 patch. Trouble is, IF history repeats itself as it usually does, Alpha won't release this fix in another V9 patch. To get this and many other essentially V9 fixes you'll have to spring for V10. As you may know, this kind of insane marketing strategy makes this long time Alphaholic want to scream--to the point where it is extremely unlikely that I will be springing for anything anymore. Which makes me very sad.

                      Raymond Lyons

                      Comment

                      Working...
                      X