Alpha Software Mobile Development Tools:   Alpha Anywhere    |   Alpha TransForm subscribe to our YouTube Channel  Follow Us on LinkedIn  Follow Us on Twitter  Follow Us on Facebook

Announcement

Collapse

The Alpha Software Forum Participation Guidelines

The Alpha Software Forum is a free forum created for Alpha Software Developer Community to ask for help, exchange ideas, and share solutions. Alpha Software strives to create an environment where all members of the community can feel safe to participate. In order to ensure the Alpha Software Forum is a place where all feel welcome, forum participants are expected to behave as follows:
  • Be professional in your conduct
  • Be kind to others
  • Be constructive when giving feedback
  • Be open to new ideas and suggestions
  • Stay on topic


Be sure all comments and threads you post are respectful. Posts that contain any of the following content will be considered a violation of your agreement as a member of the Alpha Software Forum Community and will be moderated:
  • Spam.
  • Vulgar language.
  • Quotes from private conversations without permission, including pricing and other sales related discussions.
  • Personal attacks, insults, or subtle put-downs.
  • Harassment, bullying, threatening, mocking, shaming, or deriding anyone.
  • Sexist, racist, homophobic, transphobic, ableist, or otherwise discriminatory jokes and language.
  • Sexually explicit or violent material, links, or language.
  • Pirated, hacked, or copyright-infringing material.
  • Encouraging of others to engage in the above behaviors.


If a thread or post is found to contain any of the content outlined above, a moderator may choose to take one of the following actions:
  • Remove the Post or Thread - the content is removed from the forum.
  • Place the User in Moderation - all posts and new threads must be approved by a moderator before they are posted.
  • Temporarily Ban the User - user is banned from forum for a period of time.
  • Permanently Ban the User - user is permanently banned from the forum.


Moderators may also rename posts and threads if they are too generic or do not property reflect the content.

Moderators may move threads if they have been posted in the incorrect forum.

Threads/Posts questioning specific moderator decisions or actions (such as "why was a user banned?") are not allowed and will be removed.

The owners of Alpha Software Corporation (Forum Owner) reserve the right to remove, edit, move, or close any thread for any reason; or ban any forum member without notice, reason, or explanation.

Community members are encouraged to click the "Report Post" icon in the lower left of a given post if they feel the post is in violation of the rules. This will alert the Moderators to take a look.

Alpha Software Corporation may amend the guidelines from time to time and may also vary the procedures it sets out where appropriate in a particular case. Your agreement to comply with the guidelines will be deemed agreement to any changes to it.



Bonus TIPS for Successful Posting

Try a Search First
It is highly recommended that a Search be done on your topic before posting, as many questions have been answered in prior posts. As with any search engine, the shorter the search term, the more "hits" will be returned, but the more specific the search term is, the greater the relevance of those "hits". Searching for "table" might well return every message on the board while "tablesum" would greatly restrict the number of messages returned.

When you do post
First, make sure you are posting your question in the correct forum. For example, if you post an issue regarding Desktop applications on the Mobile & Browser Applications board , not only will your question not be seen by the appropriate audience, it may also be removed or relocated.

The more detail you provide about your problem or question, the more likely someone is to understand your request and be able to help. A sample database with a minimum of records (and its support files, zipped together) will make it much easier to diagnose issues with your application. Screen shots of error messages are especially helpful.

When explaining how to reproduce your problem, please be as detailed as possible. Describe every step, click-by-click and keypress-by-keypress. Otherwise when others try to duplicate your problem, they may do something slightly different and end up with different results.

A note about attachments
You may only attach one file to each message. Attachment file size is limited to 2MB. If you need to include several files, you may do so by zipping them into a single archive.

If you forgot to attach your files to your post, please do NOT create a new thread. Instead, reply to your original message and attach the file there.

When attaching screen shots, it is best to attach an image file (.BMP, .JPG, .GIF, .PNG, etc.) or a zip file of several images, as opposed to a Word document containing the screen shots. Because Word documents are prone to viruses, many message board users will not open your Word file, therefore limiting their ability to help you.

Similarly, if you are uploading a zipped archive, you should simply create a .ZIP file and not a self-extracting .EXE as many users will not run your EXE file.
See more
See less

Access defualt browser and A5V9 stop running

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Access defualt browser and A5V9 stop running

    Members, can you tell me what's going on:

    I am using A5V9 Platinum Edition. When I click table view button, and select DEFAULT BROWSER, program stop running and I have to use system program manager to terminate A5V9. My OS is 64-bit Windows Vista.

    Thanks.

  • #2
    Re: Access defualt browser and A5V9 stop running

    Hi Xiao,

    Welcome to Alpha.

    Does this happen to every table in every application or just to the one table?
    Regards
    Keith Hubert
    Alpha Guild Member
    London.
    KHDB Management Systems
    Skype = keith.hubert


    For your day-to-day Needs, you Need an Alpha Database!

    Comment


    • #3
      Re: Access defualt browser and A5V9 stop running

      Hi, Keith

      Thank you for your attention of my post. This happens for any table. The problem is that the default browser does not show any records in the table, at this point you can not close default browser window until I use system task manager to terminate the A5.
      Later I found that I can use mouse to drag the left most bar, then it shows two identical browsers but still no records shown. After I conducting ascending or dsecending sort, the records show up and I can close the default browser. Please view two images attached with this message. Default form has no problem displaying record. No problems with new form or browser so far. I do not know if this is a glitch in the program. I started using A5 in 1993, then A5V5, 2 weeks ago I purchased A5V9 bundle.

      I found that the note field if set to be displaying html, unless use charset=gb2313 to display Chinese or different charsets for other foreign characters, it will not correctly display foreign characters but "??????".

      Thanks again.

      Comment


      • #4
        Re: Access defualt browser and A5V9 stop running

        I just tried this in V8 and get a similar result. I don't know what that's all about. I'm also using 64 bit Vista, SP2.

        If you just double click on the table name, it comes up in the default browse with all your data.

        Comment


        • #5
          Re: Access defualt browser and A5V9 stop running

          Is this a beta version? This issue is not critical for running A5V9, but I do not feel comfortable about this software when I develop client applications if I find something abnormal.

          Comment


          • #6
            Re: Access defualt browser and A5V9 stop running

            Is what a beta version? No betas in V8 or v9 at this point.

            I think this is a bug unless there's something in the documentation that explains this behavior or someone enlightens us as to what we're doing wrong. why don't you submit it as a bug and report the results when you get them.

            Comment


            • #7
              Re: Access defualt browser and A5V9 stop running

              Hi, Robert

              I will ask Alpha Software to view this thread because their simple contact form no file attachment. Thank you for your posts regarding this issue.

              Xiao Ren

              Comment


              • #8
                Re: Access defualt browser and A5V9 stop running

                Xiao,
                because their simple contact form no file attachment
                ?????

                When I choose the main menu in Alpha-->Help-->Send a Bug Report, it brings up a screen explaining how to send the report including how to zip you your database(sample) that you can attach to the bug report(email)....How are you attempting to send a bug report that does not offer this??
                Mike
                __________________________________________
                It is only when we forget all our learning that we begin to know.
                It's not what you look at that matters, it's what you see.
                Henry David Thoreau
                __________________________________________



                Comment


                • #9
                  Re: Access defualt browser and A5V9 stop running

                  Hi, MikeC

                  Thank you for reminding me the way to report bug. First I installed the latest patch builder 2095_3264 in the hope of this problem has been fixed, but it is not. It is not a critical issue and as Robert mentioned that we can access default browser by double clicking the table, but I think that better let Alpha Software aware of this issue and I will submit a bug report in the way it should be. Thanks again!

                  Comment


                  • #10
                    Re: Access defualt browser and A5V9 stop running

                    The issue does not manifest itself in v8 or v9 here....I have XP Pro SP2.

                    It sounds like a 64 bit Vista conflict with Alpha so make sure you mention this in your bug report...I would also mention what you have tried to remedy the issue as well (and if compatibility mode has been tried).
                    Mike
                    __________________________________________
                    It is only when we forget all our learning that we begin to know.
                    It's not what you look at that matters, it's what you see.
                    Henry David Thoreau
                    __________________________________________



                    Comment


                    • #11
                      Re: Access defualt browser and A5V9 stop running

                      Note that if you go to view\default form, it works to show the first record in the table. So this is clearly showing a problem with default browse.

                      In addition, if you select a table, right click and select default browse, it gives the same problem. You have to do a cold boot to shut down Alpha.

                      Comment


                      • #12
                        Re: Access defualt browser and A5V9 stop running

                        I have also run across the problem. Purchased a new PC with Vista home premium (64 bit) and loaded the program with the new browse and when I switch to the browse mode from form mode I can not get back to form mode.

                        Has there been a solution to the problem?

                        Larry

                        Comment

                        Working...
                        X