Alpha Software Mobile Development Tools:   Alpha Anywhere    |   Alpha TransForm subscribe to our YouTube Channel  Follow Us on LinkedIn  Follow Us on Twitter  Follow Us on Facebook

Announcement

Collapse

The Alpha Software Forum Participation Guidelines

The Alpha Software Forum is a free forum created for Alpha Software Developer Community to ask for help, exchange ideas, and share solutions. Alpha Software strives to create an environment where all members of the community can feel safe to participate. In order to ensure the Alpha Software Forum is a place where all feel welcome, forum participants are expected to behave as follows:
  • Be professional in your conduct
  • Be kind to others
  • Be constructive when giving feedback
  • Be open to new ideas and suggestions
  • Stay on topic


Be sure all comments and threads you post are respectful. Posts that contain any of the following content will be considered a violation of your agreement as a member of the Alpha Software Forum Community and will be moderated:
  • Spam.
  • Vulgar language.
  • Quotes from private conversations without permission, including pricing and other sales related discussions.
  • Personal attacks, insults, or subtle put-downs.
  • Harassment, bullying, threatening, mocking, shaming, or deriding anyone.
  • Sexist, racist, homophobic, transphobic, ableist, or otherwise discriminatory jokes and language.
  • Sexually explicit or violent material, links, or language.
  • Pirated, hacked, or copyright-infringing material.
  • Encouraging of others to engage in the above behaviors.


If a thread or post is found to contain any of the content outlined above, a moderator may choose to take one of the following actions:
  • Remove the Post or Thread - the content is removed from the forum.
  • Place the User in Moderation - all posts and new threads must be approved by a moderator before they are posted.
  • Temporarily Ban the User - user is banned from forum for a period of time.
  • Permanently Ban the User - user is permanently banned from the forum.


Moderators may also rename posts and threads if they are too generic or do not property reflect the content.

Moderators may move threads if they have been posted in the incorrect forum.

Threads/Posts questioning specific moderator decisions or actions (such as "why was a user banned?") are not allowed and will be removed.

The owners of Alpha Software Corporation (Forum Owner) reserve the right to remove, edit, move, or close any thread for any reason; or ban any forum member without notice, reason, or explanation.

Community members are encouraged to click the "Report Post" icon in the lower left of a given post if they feel the post is in violation of the rules. This will alert the Moderators to take a look.

Alpha Software Corporation may amend the guidelines from time to time and may also vary the procedures it sets out where appropriate in a particular case. Your agreement to comply with the guidelines will be deemed agreement to any changes to it.



Bonus TIPS for Successful Posting

Try a Search First
It is highly recommended that a Search be done on your topic before posting, as many questions have been answered in prior posts. As with any search engine, the shorter the search term, the more "hits" will be returned, but the more specific the search term is, the greater the relevance of those "hits". Searching for "table" might well return every message on the board while "tablesum" would greatly restrict the number of messages returned.

When you do post
First, make sure you are posting your question in the correct forum. For example, if you post an issue regarding Desktop applications on the Mobile & Browser Applications board , not only will your question not be seen by the appropriate audience, it may also be removed or relocated.

The more detail you provide about your problem or question, the more likely someone is to understand your request and be able to help. A sample database with a minimum of records (and its support files, zipped together) will make it much easier to diagnose issues with your application. Screen shots of error messages are especially helpful.

When explaining how to reproduce your problem, please be as detailed as possible. Describe every step, click-by-click and keypress-by-keypress. Otherwise when others try to duplicate your problem, they may do something slightly different and end up with different results.

A note about attachments
You may only attach one file to each message. Attachment file size is limited to 2MB. If you need to include several files, you may do so by zipping them into a single archive.

If you forgot to attach your files to your post, please do NOT create a new thread. Instead, reply to your original message and attach the file there.

When attaching screen shots, it is best to attach an image file (.BMP, .JPG, .GIF, .PNG, etc.) or a zip file of several images, as opposed to a Word document containing the screen shots. Because Word documents are prone to viruses, many message board users will not open your Word file, therefore limiting their ability to help you.

Similarly, if you are uploading a zipped archive, you should simply create a .ZIP file and not a self-extracting .EXE as many users will not run your EXE file.
See more
See less

Shadow database - not working properly

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Shadow database - not working properly

    Hi,

    Some of you will already know that I have recently moved our customer/invoicing database to a shared server with 4 pc's having a run time applications. The database consists of tables and sets and the set I am having problems with is the most important. It is for raising invoices. A colleague enters the person/company details saves the record then clicks a button for a new invoice. They go on to enter the invoice details and the record is saved again. A checking sheet is printed and checked back to the booking, an invoice is printed as a pdf and emailed, an entry is made in a memo field to say the invoice has been sent. All works fine BUT when we go back to the data, the customer details are there but no invoice, it doesn't matter which computer I check it on or if I go through the developers licence straight to the server, the invoices have disappeared. It isn't happening all the time and up to today had not happened before. We have been entering the data twice prior to today. Once on the old system and again on the server to check that everything was working ok and it was.

    As you can probably guess I'm not an IT person, just an admin person who has managed to work with Alpha Software for some 15 years now, I must be a slow learner

    Any advice would be really appreciated, I'm at home now but can't get this out of my head.

    Judith

  • #2
    Re: Shadow database - not working properly

    Hi Judith,

    You have my sympathy. I too am still an Alpha amateur and I know how frustrating it can get when you can't resolve an issue.

    Are you saying the database still works correctly on the standalone PC but not on the server? If that is the case it would obviously point to your server/network setup. What do you mean by 'shared server' and what operating system is the server running? Presumably you still have your developer on a PC with just the data files on the server. Have you had many instances of Alpha crashing/freezing?

    Just clutching at straws, is there much difference now between the database total file size on the server compared with the original standalone database?

    Sorry its all questions and no answers!

    Comment


    • #3
      Re: Shadow database - not working properly

      Hi Judith,

      Just a hunch, but have you checked that the server files are not shadowed? I have had this happen when trying to copy updated files to the server from my development copy. It can get tricky...
      Robin

      Discernment is not needed in things that differ, but in those things that appear to be the same. - Miles Sanford

      Comment


      • #4
        Re: Shadow database - not working properly

        Couple of questions.
        1. Have you recreated the indeces.
        2. Is the new version a simple " lift and shift" of the original.

        Losing data is usually associated with crapola indeces. Try a reindex. If you can see the data afterwards, it's a coding issue. If not it's an infrastructure issue.
        All are resolvable.
        See our Hybrid Option here;
        https://hybridapps.example-software.com/

        Comment

        Working...
        X