Alpha Video Training
Results 1 to 19 of 19

Thread: Activating A5v7.

  1. #1
    Member
    Real Name
    Rob Grinberg
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    40

    Default Activating A5v7.

    Given that the v7 forum is almost deceased, I was wondering if anyone here has a clue about how I can re-activate my v7 - I've replaced a HDD after a crash and have no record of either the original activation code or the previous computer name.

    I've asked support, their response (after 3 days..) was "update to the new version, we can give you a great price." I don't want the new version, as this db only gets used once a year and doesn't need all the new bells and whistles anyway, that level of support doesn't deserve my money, and from what I read, Alpha Software is moribund anyway, so I'm not giving them more of my money.

    Any ideas?

    Thanks.
    Rob.

  2. #2
    "Certified" Alphaholic glenschild's Avatar
    Real Name
    Glen Schild
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Frome, Somerset, UK
    Posts
    1,502

    Default Re: Activating A5v7.

    Hi Rob

    Firstly I would hardly call Alpha Software as "Moribund" anyway, this may not help but I have always kept copies of licence emails from alpha in pdf format away from the main drive (and actually printed out) These include the download links for the product which still work (just tried it for my v7 license) I would suggest phoning customer services to ask for your licence info.
    Glen Schild



    My Blog


  3. #3
    "Certified" Alphaholic Stan Mathews's Avatar
    Real Name
    Stan Mathews
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Bowling Green, KY
    Posts
    25,119

    Default Re: Activating A5v7.

    I would suggest emailing customer support to have them deactivate the installation on any machines using your license number.

    Then I would follow the original process for activating an installation.
    There can be only one.

  4. #4
    Guest
    Real Name
    Paul M.
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Dallas, Texas
    Posts
    90

    Default Re: Activating A5v7.

    Rob,

    AS is definitely not "moribund". They are merely attempting a new pricing model.

    As recently as last year (before I made the jump to A5V11), I needed to re-install my A5V7.

    It was quick and easy ... I called customer service, told them I did not want to upgrade, gave them my machine name and my email address and they emailed me the activation key.

  5. #5
    "Certified" Alphaholic DaveM's Avatar
    Real Name
    Dave Mason
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    Hudson, FL
    Posts
    5,992

    Default Re: Activating A5v7.

    I had a similar experience as Paul did. Phone call and all was fixed.
    Dave Mason
    dave@aldaweb.com

    Skype is dave.mason46

  6. #6
    Member
    Real Name
    Rob Grinberg
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    40

    Default Re: Activating A5v7.

    Thanks all for the advice. Sadly, phoning them isn't an option for me, I'm in Australia, and I have tried the email option. 3 days to reply, then a 'buy the new version' reply. Not very helpful, I'm afraid.

    I have the d/l link, that works. It's the activation side of it that doesn't. Never mind, I'll run it in demo mode for it's annual use next month, then look elsewhere.

    As for their new pricing model. I don't use A5 often enough to justify that sort of expense, so they have lost me as an upgrader. Just like Adobe did. Ah well.

    Thanks again.
    Rob.

  7. #7
    "Certified" Alphaholic Stan Mathews's Avatar
    Real Name
    Stan Mathews
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Bowling Green, KY
    Posts
    25,119

    Default Re: Activating A5v7.

    I've asked support, their response.......
    You don't say what you asked them. Email them requesting they reset the activations on your license to 0.
    There can be only one.

  8. #8
    "Certified" Alphaholic Stan Mathews's Avatar
    Real Name
    Stan Mathews
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Bowling Green, KY
    Posts
    25,119

    Default Re: Activating A5v7.

    Also see this thread for an alternate email address for requesting assistance with activation.

    http://msgboard.alphasoftware.com/al...-drive-amp-key
    There can be only one.

  9. #9
    Guest
    Real Name
    Paul M.
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Dallas, Texas
    Posts
    90

    Default Re: Activating A5v7.

    Rob,

    Try James Andrews at AS. These were the two emails I got from him when needing to re-install/re-activate A5V7. ...

    (If you don't have your license number, you can also get that from AS).

    Good luck!
    Paul

    -----------------------------------------------------------------------------------------

    Hello there. To send your activation code to you I need to get your license number and machine name from you. Both of these pieces of information can be seen in the "Help->About Alpha Five" box in the application. Thank you for choosing Alpha.
    --
    James Andrews
    Customer Service Representative
    Alpha Software Inc.
    70 Blanchard Rd Suite 206, Burlington MA 01803
    (781) 229-4500 x29
    (781) 272-4876 (Fax)
    james@alphasoftware.com
    www.alphasoftware.com

    -----------------------------------------------------------------------------------------

    Hello again, Paul. Here's all the information you will need. Thanks!

    Activation key: 2020f91ed4d12xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    License: 206222xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    Computer Name: PAULMxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    --
    James Andrews
    Customer Service Representative
    Alpha Software Inc.
    70 Blanchard Rd Suite 206, Burlington MA 01803
    (781) 229-4500 x29
    (781) 272-4876 (Fax)
    james@alphasoftware.com
    www.alphasoftware.com
    Last edited by Paullm; 05-26-2013 at 04:07 PM.

  10. #10
    Member
    Real Name
    Rob Grinberg
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    40

    Default Re: Activating A5v7.

    I must correct myself. I have done Alpha a dis-service. The email I received was actually addressed to someone else - the someone else was the one told to 'buy a new version.' I didn't expect that, so didn't pick up on it at the time. I am still waiting for a reply that will help me, and it's going on a week now. Well done Alpha.

  11. #11
    Member
    Real Name
    Rob Grinberg
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    40

    Default Re: Activating A5v7.

    All I was asked for was which version of Windows I was running, then a couple of days later, the misaddressed email arrived. Never mind.

  12. #12
    Guest
    Real Name
    Paul M.
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Dallas, Texas
    Posts
    90

    Default Re: Activating A5v7.

    So .... problem solved?

  13. #13
    Member
    Real Name
    Rob Grinberg
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    40

    Default Re: Activating A5v7.

    Nope. Nothing since I replied to their last, incorrectly addressed email, nearly a week ago. I'll admit to being not very complimentary, but I don't think I was rude. I guess they're not interested unless I'm going to spend money.

  14. #14
    "Certified" Alphaholic Stan Mathews's Avatar
    Real Name
    Stan Mathews
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Bowling Green, KY
    Posts
    25,119

    Default Re: Activating A5v7.

    Also see this thread for an alternate email address for requesting assistance with activation.

    http://msgboard.alphasoftware.com/al...-drive-amp-key
    There can be only one.

  15. #15
    Guest
    Real Name
    Paul M.
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Dallas, Texas
    Posts
    90

    Default Re: Activating A5v7.

    Rob,

    Try emailing James, whose details I listed above.

    If not, if you want to email me your licence info, I will call them for you ... at least to get a ball rolling. (I'm only an hour behind Boston time).

    I have never had a problem with AS and reactivation of software, so something is not right.

    Paul

  16. #16
    Member
    Real Name
    Michael Beecher
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    36

    Default Re: Activating A5v7.

    I had the same problem recently. The support guy was completely unhelpful. I cannot re-activate my Alpha Five after a HD crash and must search for a replacement product. After this experience I will NEVER give Alpha Software another penny.

    Quote Originally Posted by braveulysses View Post
    Given that the v7 forum is almost deceased, I was wondering if anyone here has a clue about how I can re-activate my v7 - I've replaced a HDD after a crash and have no record of either the original activation code or the previous computer name.

    I've asked support, their response (after 3 days..) was "update to the new version, we can give you a great price." I don't want the new version, as this db only gets used once a year and doesn't need all the new bells and whistles anyway, that level of support doesn't deserve my money, and from what I read, Alpha Software is moribund anyway, so I'm not giving them more of my money.

    Any ideas?

    Thanks.
    Rob.

  17. #17
    Alpha Software Employee Lenny Forziati's Avatar
    Real Name
    Lenny Forziati
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Alpha Software
    Posts
    4,680

    Default Re: Activating A5v7.

    Quote Originally Posted by braveulysses View Post
    Nope. Nothing since I replied to their last, incorrectly addressed email, nearly a week ago. I'll admit to being not very complimentary, but I don't think I was rude. I guess they're not interested unless I'm going to spend money.
    Quote Originally Posted by mgbeecher View Post
    I had the same problem recently. The support guy was completely unhelpful. I cannot re-activate my Alpha Five after a HD crash and must search for a replacement product. After this experience I will NEVER give Alpha Software another penny.
    Michael and Rob,

    I'm very sorry to hear of the trouble you are having activating. If you email or call me directly with your license number(s), I will reset the activation for you right away. My email is len at alphasoftware.com and you can reach me at 781-229-4500 x36. Rob, I realize that a phone call is not an option for you since you are in Australia, but we can also do a Skype at a convenient time for you if you email me first to schedule it.

    Also if either of you have the time to share the details of your contact with Alpha, I'd really like to hear about that when we email or talk. We've always tried to make activation as unobtrusive and easy as possible, and it sounds like you've had a very different experience than that. I'd like to get to the bottom of it so we can avoid the same problems in the future.

    Thanks,
    Lenny

    Lenny Forziati
    Vice President, Internet Products and Technical Services
    Alpha Software Corporation

  18. #18
    Alpha Software Employee Lenny Forziati's Avatar
    Real Name
    Lenny Forziati
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Alpha Software
    Posts
    4,680

    Default Re: Activating A5v7.

    Rob, I was able to find your A5V7 license number 0290xxxxxxxxxxxx. I have reset the activation count on this licenses for you and you should now be able to activate online.

    Michael, I was able to find your A5V7 license number 5237xxxxxxxxxxxx. I have reset the activation count on this licenses for you and you should now be able to activate online.

    I'd still really like to hear from you directly about your previous contact with Alpha. Please email or call me using the details in my previous post if you have some time to share.

    Thank you,
    Lenny

    Lenny Forziati
    Vice President, Internet Products and Technical Services
    Alpha Software Corporation

  19. #19
    Member
    Real Name
    Michael Beecher
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    36

    Default Re: Activating A5v7.

    Lenny,

    Thanks again for your help!

    Michael

    Quote Originally Posted by Lenny Forziati View Post
    Michael and Rob,

    I'm very sorry to hear of the trouble you are having activating. If you email or call me directly with your license number(s), I will reset the activation for you right away. My email is len at alphasoftware.com and you can reach me at 781-229-4500 x36. Rob, I realize that a phone call is not an option for you since you are in Australia, but we can also do a Skype at a convenient time for you if you email me first to schedule it.

    Also if either of you have the time to share the details of your contact with Alpha, I'd really like to hear about that when we email or talk. We've always tried to make activation as unobtrusive and easy as possible, and it sounds like you've had a very different experience than that. I'd like to get to the bottom of it so we can avoid the same problems in the future.

    Thanks,
    Lenny

Similar Threads

  1. A5.Activating() and On_Condition()
    By MoGrace in forum Alpha Five Version 10 - Desktop Applications
    Replies: 3
    Last Post: 08-29-2014, 11:34 PM
  2. Activating A5 Developer
    By Turnbullca in forum Application Server Version 10 - Web/Browser Applications
    Replies: 4
    Last Post: 07-07-2010, 04:33 AM
  3. Activating an object
    By jackvbe in forum Alpha Five Version 8
    Replies: 4
    Last Post: 03-05-2008, 01:58 PM
  4. Replies: 8
    Last Post: 10-16-2006, 05:28 PM
  5. Activating An Index
    By Phil Rolf in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 4
    Last Post: 01-03-2003, 06:29 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •