Alpha Video Training
Results 1 to 5 of 5

Thread: Control value of Variable?

  1. #1
    "Certified" Alphaholic Keith Hubert's Avatar
    Real Name
    Keith Hubert
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    London, UK
    Posts
    6,930

    Default Control value of Variable?

    I have a variable control on a form which allows the user to enter a number. I would like to allow the user to enter a value only between 1 and 3.

    What is the best way control this? Also I'm thinking maybe to have a message dialog to allow the user to correct their mistake, what would be the best Event to sue for that?
    Regards
    Keith Hubert
    Alpha Guild Member
    London.
    KHDB Management Systems
    Skype = keith.hubert


    For your day-to-day Needs, you Need an Alpha Database!

  2. #2
    Member
    Real Name
    Jo Hulsen
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    The Netherlands
    Posts
    331

    Default Re: Control value of Variable?

    Keith,

    With a Quick Dialog you can limit the options by means of 3 radio buttons, each of them setting the appropriate value in the variable. The only mistake one could make is that they select i.e. value 2 while that should have been 3 or 1. With a confirmation message this can be handled.
    Jo Hulsen
    Dommel Valley Solutions
    The Netherlands

  3. #3
    "Certified" Alphaholic Keith Hubert's Avatar
    Real Name
    Keith Hubert
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    London, UK
    Posts
    6,930

    Default Re: Control value of Variable?

    Thanks Joe, looks like a good solution.
    Regards
    Keith Hubert
    Alpha Guild Member
    London.
    KHDB Management Systems
    Skype = keith.hubert


    For your day-to-day Needs, you Need an Alpha Database!

  4. #4
    "Certified" Alphaholic Stan Mathews's Avatar
    Real Name
    Stan Mathews
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Bowling Green, KY
    Posts
    25,119

    Default Re: Control value of Variable?

    Seems formatting the variable object as a list box with three choices would be the simplest.
    Attached Images Attached Images
    Last edited by Stan Mathews; 03-04-2014 at 09:24 AM.
    There can be only one.

  5. #5
    "Certified" Alphaholic Keith Hubert's Avatar
    Real Name
    Keith Hubert
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    London, UK
    Posts
    6,930

    Default Re: Control value of Variable?

    Thanks Stan, that looks like the way to go.

    I only hope the client doesn't need decimals.
    Regards
    Keith Hubert
    Alpha Guild Member
    London.
    KHDB Management Systems
    Skype = keith.hubert


    For your day-to-day Needs, you Need an Alpha Database!

Similar Threads

  1. Tree Control - Filter by Session Variable
    By josevelez in forum Mobile & Browser Applications
    Replies: 12
    Last Post: 06-18-2013, 04:06 PM
  2. Assign variable value to a form control
    By ppittman in forum Alpha Five Version 8
    Replies: 2
    Last Post: 04-02-2007, 08:16 PM
  3. Return of the date control variable....
    By Blake in forum Alpha Five Version 7
    Replies: 0
    Last Post: 11-13-2005, 08:57 PM
  4. Pass Variable to List Box control
    By Doug Chanley in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 3
    Last Post: 07-06-2003, 03:24 PM
  5. Can't control display of form variable
    By Ohlen Cartmell in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 4
    Last Post: 09-18-2002, 07:56 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •