New call-to-action
Results 1 to 3 of 3

Thread: Using a read-only grid to get data and make data submission through code.

  1. #1
    Member
    Real Name
    Chris Smith
    Join Date
    May 2012
    Location
    PTC, GA
    Posts
    63

    Default Using a read-only grid to get data and make data submission through code.

    What I'm trying to do:
    I have a products 'picklist' in a popup window where the user see's a list of products and they can choose a qty from in a textbox 'select qty' in the grid. Upon clicking the save button, I want to loop through the grid where the value in the textbox is greater than 0 ( they have chosen a qty) and submit the data through xbasic to the child table. (xbasic function). I have done this using a repeating section in other parts of the application.

    The issue:
    I can use the 'e' object to get data in a non ready-only grid but not in a read-only grid (or I think). Or if someone knows how to hide the save, reset and delete checkbox I could use an editable grid. I do not want the submit, reset and delete checkbox that comes with the editable grid but I do want access to the e object which has data. I want to use the grid because of the great built in search features and multi-page ability.

    Thoughts?

    Thanks,
    Chris

  2. #2
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    David Kates
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Unionville, ON
    Posts
    7,902

    Default Re: Using a read-only grid to get data and make data submission through code.

    In the Grid Update Settings...

    Customization... you can set Delete checkbox to None.
    Editing Property... turn off Allow individual rows to be saved.

  3. #3
    Member
    Real Name
    Chris Smith
    Join Date
    May 2012
    Location
    PTC, GA
    Posts
    63

    Default Re: Using a read-only grid to get data and make data submission through code.

    Thanks David-
    That was a simple trick! Got rid of buttons and still can use the e object.
    Chris

    Quote Originally Posted by Davidk View Post
    In the Grid Update Settings...

    Customization... you can set Delete checkbox to None.
    Editing Property... turn off Allow individual rows to be saved.

Similar Threads

  1. How to make a Grid Read-Only based on a Allow Update property?
    By Progytech in forum Application Server Version 11 - Web/Browser Applications
    Replies: 5
    Last Post: 10-30-2012, 03:40 PM
  2. xbasic code to read through a data file
    By rrego in forum Alpha Five Version 10 - Desktop Applications
    Replies: 12
    Last Post: 02-12-2012, 03:47 PM
  3. Ajax to make browser page grid data refresh
    By George Corder in forum Application Server Version 10 - Web/Browser Applications
    Replies: 0
    Last Post: 09-26-2011, 02:56 PM
  4. How to Set a focus to detail view's field depending on read only grid field data
    By eritovs in forum Application Server Version 10 - Web/Browser Applications
    Replies: 0
    Last Post: 11-02-2010, 01:12 PM
  5. Sample code request: iterating over submitted data in grid
    By pruel in forum Web Application Server v7
    Replies: 3
    Last Post: 02-07-2006, 08:58 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •