Alpha Software Mobile Development Tools:   Alpha Anywhere    |   Alpha TransForm subscribe to our YouTube Channel  Follow Us on LinkedIn  Follow Us on Twitter  Follow Us on Facebook

Announcement

Collapse

The Alpha Software Forum Participation Guidelines

The Alpha Software Forum is a free forum created for Alpha Software Developer Community to ask for help, exchange ideas, and share solutions. Alpha Software strives to create an environment where all members of the community can feel safe to participate. In order to ensure the Alpha Software Forum is a place where all feel welcome, forum participants are expected to behave as follows:
  • Be professional in your conduct
  • Be kind to others
  • Be constructive when giving feedback
  • Be open to new ideas and suggestions
  • Stay on topic


Be sure all comments and threads you post are respectful. Posts that contain any of the following content will be considered a violation of your agreement as a member of the Alpha Software Forum Community and will be moderated:
  • Spam.
  • Vulgar language.
  • Quotes from private conversations without permission, including pricing and other sales related discussions.
  • Personal attacks, insults, or subtle put-downs.
  • Harassment, bullying, threatening, mocking, shaming, or deriding anyone.
  • Sexist, racist, homophobic, transphobic, ableist, or otherwise discriminatory jokes and language.
  • Sexually explicit or violent material, links, or language.
  • Pirated, hacked, or copyright-infringing material.
  • Encouraging of others to engage in the above behaviors.


If a thread or post is found to contain any of the content outlined above, a moderator may choose to take one of the following actions:
  • Remove the Post or Thread - the content is removed from the forum.
  • Place the User in Moderation - all posts and new threads must be approved by a moderator before they are posted.
  • Temporarily Ban the User - user is banned from forum for a period of time.
  • Permanently Ban the User - user is permanently banned from the forum.


Moderators may also rename posts and threads if they are too generic or do not property reflect the content.

Moderators may move threads if they have been posted in the incorrect forum.

Threads/Posts questioning specific moderator decisions or actions (such as "why was a user banned?") are not allowed and will be removed.

The owners of Alpha Software Corporation (Forum Owner) reserve the right to remove, edit, move, or close any thread for any reason; or ban any forum member without notice, reason, or explanation.

Community members are encouraged to click the "Report Post" icon in the lower left of a given post if they feel the post is in violation of the rules. This will alert the Moderators to take a look.

Alpha Software Corporation may amend the guidelines from time to time and may also vary the procedures it sets out where appropriate in a particular case. Your agreement to comply with the guidelines will be deemed agreement to any changes to it.



Bonus TIPS for Successful Posting

Try a Search First
It is highly recommended that a Search be done on your topic before posting, as many questions have been answered in prior posts. As with any search engine, the shorter the search term, the more "hits" will be returned, but the more specific the search term is, the greater the relevance of those "hits". Searching for "table" might well return every message on the board while "tablesum" would greatly restrict the number of messages returned.

When you do post
First, make sure you are posting your question in the correct forum. For example, if you post an issue regarding Desktop applications on the Mobile & Browser Applications board , not only will your question not be seen by the appropriate audience, it may also be removed or relocated.

The more detail you provide about your problem or question, the more likely someone is to understand your request and be able to help. A sample database with a minimum of records (and its support files, zipped together) will make it much easier to diagnose issues with your application. Screen shots of error messages are especially helpful.

When explaining how to reproduce your problem, please be as detailed as possible. Describe every step, click-by-click and keypress-by-keypress. Otherwise when others try to duplicate your problem, they may do something slightly different and end up with different results.

A note about attachments
You may only attach one file to each message. Attachment file size is limited to 2MB. If you need to include several files, you may do so by zipping them into a single archive.

If you forgot to attach your files to your post, please do NOT create a new thread. Instead, reply to your original message and attach the file there.

When attaching screen shots, it is best to attach an image file (.BMP, .JPG, .GIF, .PNG, etc.) or a zip file of several images, as opposed to a Word document containing the screen shots. Because Word documents are prone to viruses, many message board users will not open your Word file, therefore limiting their ability to help you.

Similarly, if you are uploading a zipped archive, you should simply create a .ZIP file and not a self-extracting .EXE as many users will not run your EXE file.
See more
See less

JSON onClick function to set a value into textarea

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    JSON onClick function to set a value into textarea

    Dear all,
    I been doing a small application and got stacked here.
    I have a menu that works with JSON data, but i would like to implement a click event for a menu that SET a VALUE / INSERT VALUE in text-area control from the Menu selected value.

    Here is the line of code that needs FIX,
    {html: '<button class="{dialog.style}Button" </button>', onClick: function() { var var1 = {dialog.Object}.getValueFrom(this); {dialog.Object}.setValue('textarea', var1)}, value: 'a'};


    This is the full code FYI
    HTML Code:
    [
    	
    	{
    		type: 'radio-group',
    		variable: 'radioGroup1',
    		columns: 7, 
    		data: [
    				{html: '<button class="{dialog.style}Button" </button>', onClick: function() { var var1 = {dialog.Object}.getValueFrom(this); {dialog.Object}.setValue('textarea', var1)}, value: 'a'};
    				{html: 'B', value: 'B'},
    				{html: 'C', value: 'C'},
    				{html: 'D', value: 'D'},
    				{html: 'E', value: 'E'},
    				{html: 'F', value: 'F'},
    				{html: 'G', value: 'G'}
    				
    			]  
    
    	}
    ]
    Thank you for your help!
    {

    #2
    Re: JSON onClick function to set a value into textarea

    Without looking at your code too much at this point I would suggest you call a javascript function from your onClick event instead of trying to embed all the code into your html.

    Putting what you need into a function will let you debug it easily as well.

    I'd also suggest you post a simple UX with the menu and this code implemented so we can have something to work with.

    Comment


      #3
      Re: JSON onClick function to set a value into textarea

      David,
      I think i figured that out, i used action JavaScript with Menu Builder instead of static JSON string . But now i am working to make my vertical drop down menu to horizontal menu.
      See this test3.zip
      Last edited by Ferenju; 06-24-2014, 11:11 PM.
      {

      Comment


        #4
        Re: JSON onClick function to set a value into textarea

        This is your JSON...

        Code:
        [
        	
        	{
        		type: 'radio-group',
        		variable: 'radioGroup1',
        		columns: 7, //number of columns in which to display the data. If you leave this out, the data is displayed in a 'square'.
        		data: [
        				{html: '<button onClick=\'setMenuChoice("A");\'>A</button>', value: 'A'},
        				{html: '<button onClick=\'setMenuChoice("B");\'>B</button>', value: 'B'},
        				{html: '<button onClick=\'setMenuChoice("C");\'>C</button>', value: 'C'},
        				{html: '<button onClick=\'setMenuChoice("D");\'>D</button>', value: 'D'},
        				{html: '<button onClick=\'setMenuChoice("E");\'>E</button>', value: 'E'},
        				{html: '<button onClick=\'setMenuChoice("F");\'>F</button>', value: 'F'},
        				{html: '<button onClick=\'setMenuChoice("G");\'>G</button>', value: 'G'}
        			]  //data can can an array of JSON objects, or an array of strings (if the 'html' and 'value' are the same)
        
        	}
        ]
        And this is the Javascript function...

        Code:
        function setMenuChoice(menuSelection){
        
        	{dialog.Object}.setValue('chatwindow', menuSelection);
        
        }
        That's a clever use of the menu... thanks for that.

        Comment


          #5
          Re: JSON onClick function to set a value into textarea

          David,
          I changed the java script code to this , so that when you click a letter from the popup it will inserts the value one after another

          Code:
          function setMenuChoice(menuSelection){
          var var1 = {dialog.Object}.getValue('chatwindow')+ menuSelection;
          {dialog.Object}.setValue('chatwindow', var1);
          
          }
          and also I added a class for the BUTTON to have style , like this
          Code:
          {html: '<button class="{dialog.style}Button" onClick=\'setMenuChoice("A");\'>A</button>', value: 'A'},
          Thank you for you help.
          That was a very good team work.
          Last edited by Ferenju; 06-25-2014, 12:39 AM.
          {

          Comment


            #6
            Re: JSON onClick function to set a value into textarea

            Yes... I forgot to say I left out the button class because I didn't have it... and I didn't want to complicate things until it was working.

            The example JSON for the menu has the menu in a vertical orientation... and with that... the example onclick code works by just using a setValue method... you don't need anything else.

            But... I could not get that code to work in a Horizontal menu orientation.

            Comment


              #7
              Re: JSON onClick function to set a value into textarea

              OK, every thing works except the onClick event on the popup letters doesn't trigger on mobile device, but it works on desktop browser.
              Do you have any clue how to fix that for touch device ?
              Last edited by Ferenju; 06-25-2014, 10:14 PM.
              {

              Comment


                #8
                Re: JSON onClick function to set a value into textarea

                I found a solution - I used
                ontouchstart="alert('button1')"

                and VOOLLAA works everywhere.
                Last edited by Ferenju; 06-26-2014, 11:17 AM.
                {

                Comment

                Working...
                X