Alpha Video Training
Results 1 to 13 of 13

Thread: List with Detail View - Issue inserting first record into List using Detail View

  1. #1
    Member
    Real Name
    mkpatil
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    198

    Default List with Detail View - Issue inserting first record into List using Detail View

    I have UX List with Detail View [Detail View is on a container that is populated from the current row] and here I am able to update the details without issue.
    I am also able to add new rows to this List by using this Detail View.

    But the issue I am having is this, when the list is empty and I am adding the new row to it, I am getting the following error:

    Error: _rdata is undefined

    I am on latest build 2446_4365.

    Regards

  2. #2
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    David Kates
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Unionville, ON
    Posts
    7,756

    Default Re: List with Detail View - Issue inserting first record into List using Detail View

    Need more info.

    Working under 2446, with an empty table. A List with Detail is empty when rendered. I can add data to the detail and click Save. The record is saved without error.

    I added a filter to the List. Now the table has records but the List is empty because of the filter. I'm still able to add data into the detail section and save without error.

    So... how is your List empty?

    Post a sample UX with a table.

  3. #3
    Member
    Real Name
    mkpatil
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    198

    Default Re: List with Detail View - Issue inserting first record into List using Detail View

    Update: Still having issue - please see the next post.
    Thanks. After reading your post I recreated basic UX lists with the above, it is working fine. I am researching what is going wrong with my existing UX. I am glad it is not a Alpha bug.
    Regards.
    Last edited by Mkpatil; 10-11-2014 at 10:08 PM.

  4. #4
    Member
    Real Name
    mkpatil
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    198

    Default Re: List with Detail View - Issue inserting first record into List using Detail View

    I found that for list detail view if I use the detail view type of Container, I am having the issue. When detail view type of Fieldmap is used there is no issue. Need to use detail view type of Container.
    1) In Working Preview the error is "Unable to get value of the property 'FIELD_KEY1'; object is null or undefined'
    2) Using WAS the error is "_rdata is undefined"
    I have attached the UX. Please see attachment. The SQL table is
    CREATE TABLE [dbo].[Table123](
    [FIELD_KEY1] [int] IDENTITY(1,1) NOT NULL,
    [FIELD_CHAR1] [char](10) NULL,
    [FIELD_NUM1] [int] NULL,
    CONSTRAINT [PK_Table123] PRIMARY KEY CLUSTERED
    (
    [FIELD_KEY1] ASC
    )WITH (PAD_INDEX = OFF, STATISTICS_NORECOMPUTE = OFF, IGNORE_DUP_KEY = OFF, ALLOW_ROW_LOCKS = ON, ALLOW_PAGE_LOCKS = ON) ON [PRIMARY]
    ) ON [PRIMARY]

    GO
    UX_TEST1.zip

  5. #5
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    David Kates
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Unionville, ON
    Posts
    7,756

    Default Re: List with Detail View - Issue inserting first record into List using Detail View

    Yes... confirmed... it looks like an issue as you say... when the List is empty (either by a filter or no rows in the table) and the Data View Type is Container.

    Report it... that was a good one.

    And thanks for the details.

  6. #6
    Member
    Real Name
    mkpatil
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    198

    Default Re: List with Detail View - Issue inserting first record into List using Detail View

    Thanks David. Where to report bugs?

    Regards.

  7. #7
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    David Kates
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Unionville, ON
    Posts
    7,756

    Default Re: List with Detail View - Issue inserting first record into List using Detail View

    I'll send it along... and I'll reference this thread.

  8. #8
    Member
    Real Name
    mkpatil
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    198

    Default Re: List with Detail View - Issue inserting first record into List using Detail View

    Thank you very much.

    Regards.

  9. #9
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    David Kates
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Unionville, ON
    Posts
    7,756

    Default Re: List with Detail View - Issue inserting first record into List using Detail View

    This has now been corrected and will probably be in tomorrow's pre-release build.

  10. #10
    Member
    Real Name
    mkpatil
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    198

    Default Re: List with Detail View - Issue inserting first record into List using Detail View

    awesome!

    Regards.

  11. #11
    Member
    Real Name
    mkpatil
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    198

    Default Re: List with Detail View - Issue inserting first record into List using Detail View

    Thanks. I was able to test the pre-release this morning and it seems to work fine in Live Preview. Pending Alpha WAS testing.

    Regards.

  12. #12
    Member
    Real Name
    mkpatil
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    198

    Default Re: List with Detail View - Issue inserting first record into List using Detail View

    It worked well when using Alpha Web Application server too.

    Regards.

  13. #13
    Member
    Real Name
    mkpatil
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    198

    Default Re: List with Detail View - Issue inserting first record into List using Detail View

    I tested this on most of my devices and still having issue with one device. Still having same issue as above with "Android Application" [used phonebuild - deleted and recreated app] - other results shown below.

    1. iOS Safari Browser: Works fine
    2. iOS Application (App): Works fine
    3. Android Chrome Browser: Works fine
    4. Android Application (App): Same error as mentioned
    5. Windows Firefox Browser: Works fine
    6. Windows Application (App): Did not test.

    Regards.
    Last edited by Mkpatil; 10-18-2014 at 05:33 PM.

Similar Threads

  1. Could not refresh Detail View after inserting record. No records were found ...
    By rnoguera in forum Application Server Version 10 - Web/Browser Applications
    Replies: 14
    Last Post: 04-20-2019, 02:46 AM
  2. Could not refresh Detail View after inserting record.
    By IT_Avengers in forum Mobile & Browser Applications
    Replies: 0
    Last Post: 10-06-2014, 09:41 AM
  3. error: Could not refresh Detail View after inserting record. No records were found wh
    By leetv in forum Application Server Version 10 - Web/Browser Applications
    Replies: 1
    Last Post: 05-16-2011, 07:47 PM
  4. Could not refresh detail view after inserting record. No records were found when...
    By aburningflame in forum Application Server Version 10 - Web/Browser Applications
    Replies: 13
    Last Post: 03-16-2011, 01:38 PM
  5. Could not refresh Detail View after inserting record...
    By Atta in forum Application Server Version 10 - Web/Browser Applications
    Replies: 1
    Last Post: 11-17-2010, 08:46 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •