Alpha Video Training
Results 1 to 10 of 10

Thread: Create new user and add additional information

  1. #1
    Member
    Real Name
    Luan Jaupi
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    33

    Default Create new user and add additional information

    Hello,

    I'm very new to Alpha software and am struggling to use the provided templates to create a form to register a new users with very little extra information an assign a role. I'm trying to save the extra info on a separate table called UserData.

    Has anyone got a good example on how that works?

    Many thanks for your help.

    Regards,
    Luan

  2. #2
    "Certified" Alphaholic CharlesParker's Avatar
    Real Name
    Charles Parker
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    New Orleans, LA
    Posts
    2,090

    Default Re: Create new user and add additional information

    Overly complicated response -deleted.
    Last edited by CharlesParker; 11-02-2015 at 08:17 AM.
    NWCOPRO: Nuisance Wildlife Control Software My Application: http://www.nwcopro.com "Without forgetting, we would have no memory at all...now what was I saying?"

  3. #3
    "Certified" Alphaholic CharlesParker's Avatar
    Real Name
    Charles Parker
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    New Orleans, LA
    Posts
    2,090

    Default Re: Create new user and add additional information

    One last thing, and you may find it more valuable is to watch the Alpha Videos on this subject FIRST as they make it easier to understand than me
    http://www.alphasoftware.com/video-l...earch=security

    This is what YOUR really asking for, btw
    NWCOPRO: Nuisance Wildlife Control Software My Application: http://www.nwcopro.com "Without forgetting, we would have no memory at all...now what was I saying?"

  4. #4
    Member
    Real Name
    John Wilson
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Lichfield, Staffordshire; UK
    Posts
    119

    Default Re: Create new user and add additional information

    Luan ....

    I too am a bit of a novice when it comes to configuring sercurity. I have just been tackling the issue of adding security and user information. There is a series of videos that I found useful.

    From the Web Control panel open "Videos" on the menu bar and filter on "Security". The first 4 videos (D_SF1 - D_SF4) deal with creating and editing various aspcts of Security and User accounts.

    I found I had to play them a few time to get the hang of how it works but got there eventually.

    I got hold of some additional Xbasic code to enable the user's secrutiy details to be deleted. If this is what you want to do let me kow and I'll post it.

    Good luck

    John

  5. #5
    Member
    Real Name
    Luan Jaupi
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    33

    Default Re: Create new user and add additional information

    Charles and John,

    Many thanks for your reply. I've watched the videos and thought I was following them, but got stuck.

    John, if you have got sth working, I'd appreciate if you could post/email them to me.

    Thnx again.
    Luan

  6. #6
    Member
    Real Name
    Luan Jaupi
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    33

    Default Re: Create new user and add additional information

    The error I get is in the screenshot

    error.PNG

  7. #7
    Member
    Real Name
    John Wilson
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Lichfield, Staffordshire; UK
    Posts
    119

    Default Re: Create new user and add additional information

    Quote Originally Posted by ljaupi View Post
    Charles and John,

    Many thanks for your reply. I've watched the videos and thought I was following them, but got stuck.

    John, if you have got sth working, I'd appreciate if you could post/email them to me.

    Thnx again.
    Luan

    Mine is running off a MySql Registered Users table that has Name; Job Role, Tel and Email etc., with the security tables converted using Alpha to run in MySql. The UserName field in the Registered Users table is used to link to the UserId field in the websecrurityusers table. Here are the components: the Resistered Users list (it is a grid) and the UX that is used to update/delete the user's security. There is also a button to Add a new User. This uses another UX New_Registered_User (also included in the Zip file)

    L_Diocese_RegUser_01.11.15.zip

    You will need to make alteratons to the connection string to make is work with your tables, however, you should be able to see the Xbasic function "deleteSecurity" that is called from the OnClick event for the Remove "X" button on the UK "Update_User_Security".

    Hope that helps.

    John

  8. #8
    Member
    Real Name
    Luan Jaupi
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    33

    Default Re: Create new user and add additional information

    John,

    You're a star! Your help has made me move forward with the security part.

    Many thanks for your help.

    Best,
    Luan

  9. #9
    Member
    Real Name
    John Wilson
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Lichfield, Staffordshire; UK
    Posts
    119

    Default Re: Create new user and add additional information

    Lian ............

    A bit of tidying up .....

    On the Update user Security UX there is the facility to delete the security details and set the username in the Registered User table to Null. When the Red X is clicked to delete the security details the UX closes and a message asks to confirm deleting the security details. Selecting "Yes" deletes the security details and sets the Username in the Registered Users table to "Null" however the grid was not updating the Username Field.

    This can been solved by adding the following to the Client Side afterAjaxcallbackComplete event:

    Code:
    var po = {dialog.object}.getParentObject();
    if (po) {
    po.refresh();
    }
    The grid will now refresh and show the Username as blank as it has been set to "Null".

    Hope that helps.

    Cheers

    John

  10. #10
    Member
    Real Name
    John Wilson
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Lichfield, Staffordshire; UK
    Posts
    119

    Default Re: Create new user and add additional information

    Lian .....

    A bit more tidying up ....

    Use this code instead as it will refresh just the row and not the whole grid:

    Code:
    //Get a pointer to the parent component object that opened this UX.
    var po = {dialog.object}.getParentObject();
    if(po) {
    var rowNum = po._selectedRow;
    po.refreshRow(rowNum);
    }
    Should provide a smoother operation.

    Cheers

    John

Similar Threads

  1. Could not open or create Mult-User-Information file
    By Reyesii in forum Alpha Five Version 10 - Desktop Applications
    Replies: 3
    Last Post: 03-31-2015, 01:23 PM
  2. Add option to select user security group in create new user dialog template?
    By LukeS in forum Application Server Version 11 - Web/Browser Applications
    Replies: 0
    Last Post: 02-27-2012, 02:47 PM
  3. Could not open or create multi-user-information file
    By kbrei in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 21
    Last Post: 08-07-2009, 03:35 PM
  4. Could not open/ create multi-user information file
    By chris seah in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 3
    Last Post: 09-05-2003, 07:29 AM
  5. cannot create multi-user-information error
    By Michael Kralt in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 1
    Last Post: 04-23-2002, 06:19 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •