Alpha Video Training
Results 1 to 3 of 3

Thread: Port 80 Port 443 and the default URL

  1. #1
    "Certified" Alphaholic CharlesParker's Avatar
    Real Name
    Charles Parker
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    New Orleans, LA
    Posts
    2,115

    Default Port 80 Port 443 and the default URL

    I have been running two instances with separate configuration files for quite some time now but after installing AS for IIS I seem to have an issue that I never did before and I cannot solve it.
    I have TWO instances running of the regular AS server - latest official build.

    One instance is on port 80 - (my website built in WebPlus is in the folder the cfg file uses for port 80)
    One instance is on port 443 - (my application built in AA is in the folder the cfg file uses for port 443)

    So the content of each is served from a different folder and each contains separate cfg files.
    You can view the contents from the port 80 instance here - this is my IP address.
    http://184.172.107.2:80
    So what that tells me is the instance of AS server is still there working from the correct unaltered cfg file, however, if you enter simply "www.nwcopro.com" you will automatically get directed to port 443 - this has been working for quite some time as expected.

    Before if you entered www.nwcopro.com into your browser you would get the content from the port 80 folder as evidenced by the IP with the port since it is still obviously working and serving the content.

    If you entered https://www.nwcopro.com you would get the content served from the "443 folder" and config as per the instance referencing port 443 - this still works as expected - the MAJOR PROBLEM that I have now is if you go to www.nwcopro.com you get automatically sent to the secure instance...

    Can ANYONE explain how I can go back to the way it was? I did not change the config files and they are both pointing to the correct folders.
    Also IIS is NOT running so I do not think it has anything to do with it - but something has changed in the way the domain resolves.

    Oddly this IP
    http://184.172.107.2:443 does not resolve at all

    What I want is for http://www.nwcopro.com to go to my instance on port 80 and https://www.nwcopro.com to go to my application served on port 443.
    As I said this has been working fine, I can't figure out what happened. I did not edit my config files or change the setup other than attempt to install IIS - but again I made sure that is not running. I cannot run IIS until I move user created columns from the security tables.

    Many thanks to anyone with a solution.
    NWCOPRO: Nuisance Wildlife Control Software My Application: http://www.nwcopro.com "Without forgetting, we would have no memory at all...now what was I saying?"

  2. #2
    "Certified" Alphaholic CharlesParker's Avatar
    Real Name
    Charles Parker
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    New Orleans, LA
    Posts
    2,115

    Default Re: Port 80 Port 443 and the default URL

    Using the POWER of the Alpha Software message board - not long after I posted I resolved this weird situation, mind you I have been working on this ALL NIGHT! I had disabled the World Wide Publishing service on the server - apparently THAT stops port 80 and will cause a default to 443 - I do not understand but I do know it is now working as expected - again! YA!
    ~Cheers
    NWCOPRO: Nuisance Wildlife Control Software My Application: http://www.nwcopro.com "Without forgetting, we would have no memory at all...now what was I saying?"

  3. #3
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    eric
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Amsterdam
    Posts
    1,284

    Default Re: Port 80 Port 443 and the default URL

    Quote Originally Posted by CharlesParker View Post
    Using the POWER of the Alpha Software message board - not long after I posted I resolved this weird situation, mind you I have been working on this ALL NIGHT! I had disabled the World Wide Publishing service on the server - apparently THAT stops port 80 and will cause a default to 443 - I do not understand but I do know it is now working as expected - again! YA!
    ~Cheers

    Your SSL is invalid on SSL eq message from Chrome that is the problem contact your provider or renew

    cheers

    Eric

Similar Threads

  1. How to determine what software is using port 80 (or any other port)
    By Lenny Forziati in forum Web Application Server v7
    Replies: 15
    Last Post: 02-06-2013, 08:57 PM
  2. A5 Server on Port 80 - IIS on Port 88 :: Port 88 Blocked by ISP
    By spacetanker in forum Application Server Version 11 - Web/Browser Applications
    Replies: 3
    Last Post: 06-08-2012, 12:30 PM
  3. Port 81 redirects to port 80
    By jvitello in forum Application Server Version 8
    Replies: 0
    Last Post: 10-17-2007, 12:56 PM
  4. Port 80 is already in use
    By KimberlyPatt in forum Web Application Server v7
    Replies: 17
    Last Post: 12-27-2005, 01:58 PM
  5. How to determine what software is using port 80 (or any other port)
    By Lenny Forziati in forum Web Application Server v6
    Replies: 0
    Last Post: 11-01-2005, 01:59 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •