Alpha Video Training
Results 1 to 4 of 4

Thread: Trouble installed Alpha Anywhere on windows virtual server 2016

  1. #1
    VAR
    Real Name
    Mike Reed
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    670

    Default Trouble installed Alpha Anywhere on windows virtual server 2016

    I am working with the IT guy at a company to set up a new Windows Server 2016 as a virtual server. The problem we are having is getting Alpha Anywhere to install. AA appears to install correctly but it does not. It will not install a folder called node_modules in the a5v12 program folder. That particular folder has a very deep subfolder structure, so it cannot simply be copied over from our old server as it will fail each time we have tried.

    Since node modules are used extensively in the web app, it can't be ignored.

    Have anyone seen this problem or can anyone offer some help in trying to solve our dilemma?

    Thanks,
    Mike
    Mike Reed
    Phoenix, AZ

  2. #2
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    David Kates
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Unionville, ON
    Posts
    7,819

    Default Re: Trouble installed Alpha Anywhere on windows virtual server 2016

    Is your Alpha Server actually failing... or are you checking for missing items?

    I'm not sure about a Server install, but the Alpha dev install no longer installs node_modules during the install... but rather just-in-time when required.

  3. #3
    VAR
    Real Name
    Mike Reed
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    670

    Default Re: Trouble installed Alpha Anywhere on windows virtual server 2016

    ok, That is good to know. I was checking for missing items.

    The first time we set this server up, Alpha would error out whenever I would try to some things in UX components. I emailed Selwyn and was told it was because the node stuff was not installed properly. That the UX used the node stuff for javascript error checking.

    I will try this one to see if I get the same error on the components.

    Thanks,
    Mike Reed
    Phoenix, AZ

  4. #4
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    David Kates
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Unionville, ON
    Posts
    7,819

    Default Re: Trouble installed Alpha Anywhere on windows virtual server 2016

    I don't know the version you're installing, but there used to be a file named install_node_modules.exe residing in the same folder as alpha5.exe.

Similar Threads

  1. Windows server 2016 and Version 11
    By Ronald Anusiewicz in forum Alpha Five Version 11 - Desktop Applications
    Replies: 5
    Last Post: 04-27-2017, 06:34 AM
  2. Replies: 4
    Last Post: 08-23-2016, 02:24 PM
  3. Alpha & Virtual Server
    By neecy in forum Alpha Five Version 10 - Desktop Applications
    Replies: 0
    Last Post: 07-22-2011, 02:57 PM
  4. Windows Virtual Server password problem
    By ChristJC in forum Application Server Version 9 - Web/Browser Applications
    Replies: 1
    Last Post: 04-07-2010, 04:21 AM
  5. Virtual Server Hosting of Alpha 8/Platinum
    By wizilinx in forum Alpha Five Version 8
    Replies: 13
    Last Post: 06-08-2008, 09:26 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •