Alpha Video Training
Results 1 to 16 of 16

Thread: Google Maps Will Not Load Properly

  1. #1
    Member
    Real Name
    Chris DiBianco
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Albany, NY
    Posts
    76

    Default Google Maps Will Not Load Properly

    We are in the process of converting over from A5v9 to Alpha Anywhere desktop as well as installing the database on a server running tsplus remotely. There's really no conversion, just setting it up.

    Everything is running fine, but when we call a google maps super control it loads SUPER slow and never fully loads the map. If we just run IE on the server and load the same google map it loads fine. There is something in Alpha throttling it. We tried changing the default browser to Chrome but Alpha still opens IE.

    Any thoughts?

  2. #2
    "Certified" Alphaholic Ted Giles's Avatar
    Real Name
    Ted Giles
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    In the Wolds, Louth, Lincolnshire, UK
    Posts
    4,271

    Default Re: Google Maps Will Not Load Properly

    I had this. Try Bing maps and see what happens.
    Ted Giles
    Example Consulting - UK
    .

    http://ec12.example-software.com//
    See our site for Alpha Support, Conversion and Upgrade.

  3. #3
    Member
    Real Name
    Chris DiBianco
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Albany, NY
    Posts
    76

    Default Re: Google Maps Will Not Load Properly

    Will do.

    I'll try Bing and Mapquest.

  4. #4
    Member
    Real Name
    Richard Battle
    Join Date
    May 2017
    Location
    Austin,TX
    Posts
    88

    Default Re: Google Maps Will Not Load Properly

    Is it just that easy to switch to Bing or Mapquest? The only option Alpha has built in shows Google Maps... where would you set Mapquest as the option?

  5. #5
    "Certified" Alphaholic MoGrace's Avatar
    Real Name
    Robin
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Los Angeles
    Posts
    3,584

    Default Re: Google Maps Will Not Load Properly

    Instead of a super control you embed an ActiveX object.
    Robin

    Discernment is not needed in things that differ, but in those things that appear to be the same. - Miles Sanford

  6. #6
    VAR
    Real Name
    Bill Parker
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    1,696

    Default Re: Google Maps Will Not Load Properly

    Any update? I need to do this for first time. When I add an ActiveX object to a desktop form, I don't see any mapping objects to select.

    Bill.

  7. #7
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    John Koh
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Maryland, USA
    Posts
    1,062

    Default Re: Google Maps Will Not Load Properly

    Bill,

    I am using a Button with this event
    Code:
    'vURL_googlemap = "http://maps.google.com/maps?q="
    
    URL_var = "http://"  ..... +vYour_Address
    sys_open(URL_var)

  8. #8
    VAR
    Real Name
    Bill Parker
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    1,696

    Default Re: Google Maps Will Not Load Properly

    Yes, I do basically the same thing now. Was hoping to try ActiveX to get fancier with multiple pins, etc.

  9. #9
    "Certified" Alphaholic Mike Wilson's Avatar
    Real Name
    mike wilson
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Michigan
    Posts
    4,158

    Default Re: Google Maps Will Not Load Properly

    Hello,
    With all do respect John, the "code" you posted in post #7 is not helpful to anyone that might be on the novice side of things, and frankly I'm not a novice and I haven't a clue what wisdom that is supposed to deliver. Bill, I have/had a fabulous script that uses an activeX control with sizing and other wonderful things that manipulated the maps, however Google closed down the API address and that code is now worthless. I have yet to figure out how to link into Googles API with the key system they have engaged. I hope someone comes up with a solution because this has been a serious loss for us.
    Mike W
    __________________________
    "I rebel in at least small things to express to the world that I have not completely surrendered"

  10. #10
    VAR
    Real Name
    Bill Parker
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    1,696

    Default Re: Google Maps Will Not Load Properly

    Mike, I ended up creating a grid component with a map part that Selwyn showed in a video. Then embedded that component on a form. This is mostly just useful for a storyboard outline of a web system that is being developed.

    geocode_address() now requires a Google api key, and that works fine. But you only get 40K free geocodes/month from Google. I have maybe 1M to do.

    I am curious how the grid component (with map part) interacts with Google. Before I added my key to the component, the grid displayed fine. But when I scrolled the grid (not going to the map part) I got a google error about no api key. Of course I got that error when going to the map part. The map displayed, but with a development watermark. But back on the grid part, I don't know if that is racking up hits against my free quota.

    Wish I could find an alternative for free geocoding, but in my tests Google does seem to have the most accurate results.

    Bill.

  11. #11
    Member
    Real Name
    John
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    33

    Default Re: Google Maps Will Not Load Properly

    Quote Originally Posted by Bill Parker View Post
    Wish I could find an alternative for free geocoding, but in my tests Google does seem to have the most accurate results.
    This might help for just geocoding, I've not used it yet so don't have any accuracy claims. https://opencagedata.com/tutorials/m...rom-googlemaps

  12. #12
    "Certified" Alphaholic Ted Giles's Avatar
    Real Name
    Ted Giles
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    In the Wolds, Louth, Lincolnshire, UK
    Posts
    4,271

    Default Re: Google Maps Will Not Load Properly

    https://w3w.co/smashes.land.march
    This is What3Words and my current location.
    Accurate to 1 metre.
    There is an API available.
    Ted Giles
    Example Consulting - UK
    .

    http://ec12.example-software.com//
    See our site for Alpha Support, Conversion and Upgrade.

  13. #13
    "Certified" Alphaholic Mike Wilson's Avatar
    Real Name
    mike wilson
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Michigan
    Posts
    4,158

    Default Re: Google Maps Will Not Load Properly

    Thanks for the input guys. I attached what I have been playing with, which is slow and not the best, but I thought I'd share anyway.
    Attached Files Attached Files
    Mike W
    __________________________
    "I rebel in at least small things to express to the world that I have not completely surrendered"

  14. #14
    VAR
    Real Name
    Bill Parker
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    1,696

    Default Re: Google Maps Will Not Load Properly

    John,

    Opencagedata appears to give block level geocoding, which is not accurate precise enough for my needs. (But you get more requests in the free tier than google.)

  15. #15
    VAR
    Real Name
    Bill Parker
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    1,696

    Default Re: Google Maps Will Not Load Properly

    Ted,

    What3words appears to be very accurate, but at first blush I did not see how to use it. The developer docs are for conversion between 3 words and lat/lon.

    Not sure about pricing. It says if you have more than a batch of 100 lat/lon to convert to 3 words, contact them.

    Have you used this for geocoding?

    Bill.

  16. #16
    "Certified" Alphaholic Ted Giles's Avatar
    Real Name
    Ted Giles
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    In the Wolds, Louth, Lincolnshire, UK
    Posts
    4,271

    Default Re: Google Maps Will Not Load Properly

    No Bill, I haven't.
    I was under the impression it was free, so if not, I apologise.
    Ted Giles
    Example Consulting - UK
    .

    http://ec12.example-software.com//
    See our site for Alpha Support, Conversion and Upgrade.

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 05-31-2018, 05:10 PM
  2. Google maps using Google API don't show in a panel.
    By Michael1954 in forum Mobile & Browser Applications
    Replies: 4
    Last Post: 07-05-2016, 08:46 AM
  3. Maps Snap to Road in Google Maps
    By chadbrown in forum Mobile & Browser Applications
    Replies: 0
    Last Post: 05-04-2015, 02:04 PM
  4. Google Makes Subtle Change to Google Maps - Breaks Maps in Grids and Dialogs
    By Selwyn Rabins in forum Application Server Version 11 - Web/Browser Applications
    Replies: 14
    Last Post: 07-27-2012, 08:42 AM
  5. Google Maps
    By Toby Locke in forum Application Server Version 9 - Web/Browser Applications
    Replies: 2
    Last Post: 01-08-2009, 07:48 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •