Alpha Video Training
Results 1 to 10 of 10

Thread: Disappearing data on record change

  1. #1
    Member
    Real Name
    Steven Greer
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Manchester,PA
    Posts
    379

    Default Disappearing data on record change

    The data loads correctly but when I go to make a change to the data it clears all the other fields. I took a screen shot of before and after of what is happening. all field objects are named to represent the fields.

    disapearingdata.jpg

  2. #2
    "Certified" Alphaholic Stan Mathews's Avatar
    Real Name
    Stan Mathews
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Bowling Green, KY
    Posts
    25,119

    Default Re: Disappearing data on record change

    The behavior sounds like a new record is being created rather than the current record being changed/edited.
    There can be only one.

  3. #3
    Member
    Real Name
    Steven Greer
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Manchester,PA
    Posts
    379

    Default Re: Disappearing data on record change

    Ok I checked the table and the data is there before I load that section, its strange when I go to click on any of the fields the rest clear I did go up to record navigation and clicked the |< and the data comes back. Is this a problem with the set link or is there something else that may be causing it? Ok I just opened default browse for the set and it showed a 2nd blank record in there so there is something wrong with the set somehow. I delete the blank record and it doesn't allow me to edit the data so i have some exploring to do.
    Last edited by steve745; 01-30-2018 at 09:46 AM. Reason: new find

  4. #4
    Member
    Real Name
    Steven Greer
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Manchester,PA
    Posts
    379

    Default Re: Disappearing data on record change

    I think I may have found the problem. I have added the table to my zap and pack script maybe that was the problem

  5. #5
    Member
    Real Name
    Steven Greer
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Manchester,PA
    Posts
    379

    Default Re: Disappearing data on record change

    So i'm still having the issue. I have created a seperate form for the new fields that i'm entering and still doing the same thing it begins to enter another record but is only using the first 3 number in the file id. I can go to the table and open default browse and see that the data is there in other records. my test id is 111279 but when i look at the table browse the file id shows 111 and cuts the rest of the data off on the file id. Why is this happening what is going on is this an error in alpha that never got fixed or something else. There is nothing there but fields?

  6. #6
    "Certified" Alphaholic Stan Mathews's Avatar
    Real Name
    Stan Mathews
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Bowling Green, KY
    Posts
    25,119

    Default Re: Disappearing data on record change

    We'll have to have a sample table and support files to diagnose. What you are describing is not normal but there is no way to tell what is going on from just a description.
    There can be only one.

  7. #7
    Member
    Real Name
    Steven Greer
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Manchester,PA
    Posts
    379

    Default Re: Disappearing data on record change

    I'm not sure how I can provide sample tables and data this system pulls data from a mysql server and dumps it into to the local tables. I guess I could maybe load a test record but this is a fairly large system. I would be happy to do maybe a teamviewer session with you Stan. I have a dummy table that has the search fields and then it goes to a browse or results--based on the set then to a client start form that is created from the table not the set, then buttons to depts. which all are to forms all based from the set. I almost feel like i have to redo this entire database but I have so much time invested redoing it is not really an option.

    It only happens when i got to make a change to the record i can click in the text fields and nothing happens but when i enter anything it jumps to another record. If i click a combo box choices are yes and no as soon as i click the drop down tab it jumps. Only happening when i actually attempt to make a change. hope that helps
    Last edited by steve745; 01-31-2018 at 05:24 PM.

  8. #8
    Member
    Real Name
    Steven Greer
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Manchester,PA
    Posts
    379

    Default Re: Disappearing data on record change

    OK so I took the table out of the set and I am using it on it's own and it seems to not be doing it on it's own. I guess I will have to go about this a different angle. I guess if all else fails find a way to work around it.

  9. #9
    "Certified" Alphaholic MoGrace's Avatar
    Real Name
    Robin
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Los Angeles
    Posts
    3,625

    Default Re: Disappearing data on record change

    From the screenshot it looks like your set is linked 1:1 on the record shown. If that record link does not exist yet then opening the dropdown based on a field in that table is why you are going into enter mode. What you need is a key field that matches in the parent (not the set link field) that you populate to create the linked record and save it - which will also populate the set link field in the child. Then when you fill in the rest of the fields in the child, you will be in edit mode.
    Robin

    Discernment is not needed in things that differ, but in those things that appear to be the same. - Miles Sanford

  10. #10
    Member
    Real Name
    Steven Greer
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Manchester,PA
    Posts
    379

    Default Re: Disappearing data on record change

    That makes a lot of sense and thinking about it I will have to dive in a little deeper and figure out if that is the cause thanks.

Similar Threads

  1. Disappearing data - or so it seems
    By Wanda Tucker in forum Alpha Five Version 7
    Replies: 23
    Last Post: 12-10-2009, 06:29 PM
  2. disappearing data
    By david h in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 11
    Last Post: 01-13-2005, 04:13 PM
  3. Disappearing Data
    By Paul DeLosa in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 4
    Last Post: 10-14-2004, 01:31 AM
  4. Disappearing data in set
    By David Johnson in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 6
    Last Post: 04-20-2001, 06:58 PM
  5. Disappearing Data In Set
    By Phil Rolf in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 5
    Last Post: 04-19-2001, 04:16 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •