Alpha Video Training
Results 1 to 6 of 6

Thread: Find by Key Window

  1. #1
    Member
    Real Name
    Adrianne Prescott
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    28

    Default Find by Key Window

    I'm not certain how to explain this error, but it seems to be related to recent builds of Alpha Anywhere.

    Currently running Alpha Anywhere v 12.4.5.4.7 Build 5487

    There are possibly two separate issues occurring:

    First, the find by key window opens when you click it, but then after making a change in the record it will not open again. The specific change is on an embedded table "visits", and we are pulling up a lookup table to get a counselor ID that fills counselor name. after this table opens and closes the find by key dialog window will not open again until you close and reopen the form. If you click the icon the main application top bar will change colors (as though it has gone inactive) but the window will not come up.

    I read somewhere on the forum where someone had a similar issue and changing values in the registry fixed it. This does not fix the problem for me.

    the other issue: When you first open the application, I've noticed some graphical issues where the status/information bar at the bottom of the form (where it would tell you Record number, Set, Caps lock, etc) is overlayed on the area where the tabs appear (control panel, forms, reports, etc). Hovering the mouse over this area makes the status bar go away. see attached screenshots for example.capture1.JPGCapture2.JPGCapture3.JPG

    Not sure if the errors are related, but we did notice them both at the same time (after updating all machines to this build).

  2. #2
    "Certified" Alphaholic Ted Giles's Avatar
    Real Name
    Ted Giles
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    In the Wolds, Louth, Lincolnshire, UK
    Posts
    4,228

    Default Re: Find by Key Window

    Probably time to report a BUG and roll back to an earlier version.
    Ted Giles
    Example Consulting - UK
    .

    https://exampleltd.example-software.com/
    See our site for Alpha Support, Conversion and Upgrade.

  3. #3
    Member
    Real Name
    Adrianne Prescott
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    28

    Default Re: Find by Key Window

    Well... in my attempt to submit a bug I created a copy of the database and cleared out all data (emptied tables/packed).

    When I entered a few test records for demonstration purposes, issue #1 doesn't happen anymore.

    Any ideas?

  4. #4
    "Certified" Alphaholic Ted Giles's Avatar
    Real Name
    Ted Giles
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    In the Wolds, Louth, Lincolnshire, UK
    Posts
    4,228

    Default Re: Find by Key Window

    Possibly the FBK process was corrupt.
    Did you rebiuld the indexes?
    Ted Giles
    Example Consulting - UK
    .

    https://exampleltd.example-software.com/
    See our site for Alpha Support, Conversion and Upgrade.

  5. #5
    Member
    Real Name
    Adrianne Prescott
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    28

    Default Re: Find by Key Window

    I'm not able to do much - I apparently have a separate issue of there being a "table in use" error... if I open the Workspace information it shows that my main set is open, when it's not. Trying to close it with the command in Interactive Window does nothing.

    At any rate, I have now rolled back to the December 14, 2017 build... which is the last build that doesn't create the original errors for me. Something about the next build must have made my database unhappy.

  6. #6
    "Certified" Alphaholic MoGrace's Avatar
    Real Name
    Robin
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Los Angeles
    Posts
    3,567

    Default Re: Find by Key Window

    Do you have a form for the errant set that won't close, that you opened? Chances are there is a script error on that form or perhaps some index problem Alpha is coming across. So that when you close the form, the tables are not closing.
    Robin

    Discernment is not needed in things that differ, but in those things that appear to be the same. - Miles Sanford

Similar Threads

  1. Find by Key window won't open
    By ledana12 in forum Alpha Five Version 7
    Replies: 2
    Last Post: 04-13-2009, 09:46 PM
  2. Find by Key window is gone
    By dptesta in forum Alpha Five Version 8
    Replies: 3
    Last Post: 01-22-2008, 06:33 PM
  3. Close "Find by Key" window
    By RHoward3232 in forum Alpha Five Version 8
    Replies: 5
    Last Post: 07-12-2007, 10:22 PM
  4. Xbasic to find and activate an excel window
    By Ton Spies in forum Alpha Five Version 6
    Replies: 7
    Last Post: 09-07-2005, 06:51 AM
  5. Find By Key Window
    By Phil Rolf in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 3
    Last Post: 07-10-2003, 04:51 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •