Alpha Video Training
Results 1 to 9 of 9

Thread: Help! Lost my "Code" Tab from menu

  1. #1
    Member Graham Wickens's Avatar
    Real Name
    Graham Wickens
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Gloucestershire, UK
    Posts
    789

    Default Help! Lost my "Code" Tab from menu

    Opened my Alpha5 V.11 this morning, for some unknown reason my "Code" tab has disappeared !!

    Can anyone tell me how to get it back please?
    --
    Support your local Search and Rescue Unit, Get Lost!

    www.westrowops.co.uk

  2. #2
    Volunteer Moderator
    Real Name
    Alan Buchholz
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Delavan, Wisconsin
    Posts
    9,625

    Default Re: Help! Lost my "Code" Tab from menu

    Right click one of the tabs that are showing and select code
    Al Buchholz
    Bookwood Systems, LTD
    Weekly QReportBuilder Webinars Thursday 1 pm CST

    Occam's Razor - KISS
    Normalize till it hurts - De-normalize till it works.
    Advice offered and questions asked in the spirit of learning how to fish is better than someone giving you a fish.
    When we triage a problem it is much easier to read sample systems than to read a mind.

  3. #3
    Member Graham Wickens's Avatar
    Real Name
    Graham Wickens
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Gloucestershire, UK
    Posts
    789

    Default Re: Help! Lost my "Code" Tab from menu

    Thanks Al,
    knew it was something silly !!
    --
    Support your local Search and Rescue Unit, Get Lost!

    www.westrowops.co.uk

  4. #4
    Volunteer Moderator
    Real Name
    Alan Buchholz
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Delavan, Wisconsin
    Posts
    9,625

    Default Re: Help! Lost my "Code" Tab from menu

    Yeah, been there, done that, no t-shirt.
    Al Buchholz
    Bookwood Systems, LTD
    Weekly QReportBuilder Webinars Thursday 1 pm CST

    Occam's Razor - KISS
    Normalize till it hurts - De-normalize till it works.
    Advice offered and questions asked in the spirit of learning how to fish is better than someone giving you a fish.
    When we triage a problem it is much easier to read sample systems than to read a mind.

  5. #5
    "Certified" Alphaholic Ted Giles's Avatar
    Real Name
    Ted Giles
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    In the Wolds, Louth, Lincolnshire, UK
    Posts
    4,363

    Default Re: Help! Lost my "Code" Tab from menu

    They don't make 'em your size any more!
    Ted Giles
    Example Consulting - UK
    .

    http://ec12.example-software.com//
    See our site for Alpha Support, Conversion and Upgrade.

  6. #6
    Member
    Real Name
    Ivan Lozano
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Azusa, CA. LA County
    Posts
    400

    Default Re: Help! Lost my "Code" Tab from menu

    Hi I have a similar/not so similar problem. My Code tab is there but, all my scripts are gone. I recently moved my database folder from one computer to another, everything copied over just fine except for my scripts are all gone. Can anyone tell me what i did wrong?

  7. #7
    "Certified" Alphaholic Ted Giles's Avatar
    Real Name
    Ted Giles
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    In the Wolds, Louth, Lincolnshire, UK
    Posts
    4,363

    Default Re: Help! Lost my "Code" Tab from menu

    If you still have the other computer, export your scripts and import them on the new one.
    Or
    Zip the application and send it to yourself.
    Ted Giles
    Example Consulting - UK
    .

    http://ec12.example-software.com//
    See our site for Alpha Support, Conversion and Upgrade.

  8. #8
    Member
    Real Name
    Ivan Lozano
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Azusa, CA. LA County
    Posts
    400

    Default Re: Help! Lost my "Code" Tab from menu

    Unfortunately I dont have that computer anymore, I pulled the database folder out of a backup that I have (the original suffered a catastrophic crash). Is it possible that the scripts were not included in the backup? Which files are the ones that store the scripts? Is it not the .alb, .alm, .alx, .ddd, .ddm and .ddx?

  9. #9
    Volunteer Moderator
    Real Name
    Alan Buchholz
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Delavan, Wisconsin
    Posts
    9,625

    Default Re: Help! Lost my "Code" Tab from menu

    Quote Originally Posted by Gustavo1478 View Post
    Unfortunately I dont have that computer anymore, I pulled the database folder out of a backup that I have (the original suffered a catastrophic crash). Is it possible that the scripts were not included in the backup? Which files are the ones that store the scripts? Is it not the .alb, .alm, .alx, .ddd, .ddm and .ddx?
    a full backup should have the
    .alb, .alm, .alx,

    If you have those files and the .adb you can put them in a new folder, open the workspace and export the scripts.

    If you're missing something, then find another backup and check it for the files.
    Al Buchholz
    Bookwood Systems, LTD
    Weekly QReportBuilder Webinars Thursday 1 pm CST

    Occam's Razor - KISS
    Normalize till it hurts - De-normalize till it works.
    Advice offered and questions asked in the spirit of learning how to fish is better than someone giving you a fish.
    When we triage a problem it is much easier to read sample systems than to read a mind.

Similar Threads

  1. Can A5 code exist and execute in the Grid properties like "Before" & "After"?
    By Fulltimer in forum Application Server Version 11 - Web/Browser Applications
    Replies: 0
    Last Post: 09-24-2017, 02:54 AM
  2. "Object Is Not Defined" Error When I Use "Close Form" in the "OnInit"
    By nigeldude in forum Alpha Five Version 11 - Desktop Applications
    Replies: 5
    Last Post: 03-23-2013, 05:22 AM
  3. "Field Display Formatting" is Lost when "Pre-fetch data for Detailed View = Active"
    By PhillipS in forum Application Server Version 9 - Web/Browser Applications
    Replies: 0
    Last Post: 07-23-2009, 11:02 PM
  4. Lost my "CODE" tab
    By dlfeldman in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 3
    Last Post: 11-09-2003, 12:41 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •