Alpha Video Training
Results 1 to 12 of 12

Thread: Absolute Layout background

  1. #1
    Member
    Real Name
    John Haytko
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    106

    Default Absolute Layout background

    Using the create PDF for absolute layout container. It's no longer capturing the background in the PDF. Anyone else seeing this issue? Not sure when it stopped working because my users didn't complain. I haven't made any design changes in a while either.

    Thanks

  2. #2
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    David Kates
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Unionville, ON
    Posts
    7,724

    Default Re: Absolute Layout background

    Without your Alpha build # there is no reference of where to look.
    Last edited by Davidk; 10-03-2019 at 03:54 PM.

  3. #3
    Member
    Real Name
    John Haytko
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    106

    Default Re: Absolute Layout background

    V 12.4.6.1.2 Build 6012

  4. #4
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    David Kates
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Unionville, ON
    Posts
    7,724

    Default Re: Absolute Layout background

    I don't see an issue with 6012. I tested using a UX I create 4 years ago. I then duplicated the UX and added a new button, calling the ALC Create PDF Javascript Action. Again, no issues.

    You'd need to create a simple UX with an ALC, background image, and Create PDF button. If that does work, then something else may be going on. If it doesn't work, zip and post the UX here.

    Are you getting any Javascript errors in the browser console?
    Last edited by Davidk; 10-03-2019 at 05:48 PM.

  5. #5
    Member
    Real Name
    John Haytko
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    106

    Default Re: Absolute Layout background

    No errors in the console.

  6. #6
    Member
    Real Name
    John Haytko
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    106

    Default Re: Absolute Layout background

    Creating the simple component yielded the same results. Background does not show in the PDF. See attached and thanks for helping to this point.
    Attached Files Attached Files

  7. #7
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    David Kates
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Unionville, ON
    Posts
    7,724

    Default Re: Absolute Layout background

    The background image shows in the UX, but not in the PDF... is that right?

    I'm still not seeing an issue. Background image shows up in both the UX and PDF.

    ALC_PDF.jpg

  8. #8
    Member
    Real Name
    John Haytko
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    106

    Default Re: Absolute Layout background

    It does not show up in the PDF for me. What could be the issue????

  9. #9
    Member
    Real Name
    John Haytko
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    106

    Default Re: Absolute Layout background

    Installed AA on laptop and the pdf gets the background when I run the component in working preview. I published the app from the laptop but the version running on the server still does not get the background. It seems clear that there was an issue with the dev software on my PC but I don't know how to fix it on the server. Should I try to re-install AA on the server?

  10. #10
    "Certified" Alphaholic mikeallenbrown's Avatar
    Real Name
    Mike Brown
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    United States
    Posts
    1,867

    Default Re: Absolute Layout background

    Check out the bugs in today's Alpha release. Looks like this might be fixed.
    Mike Brown - Contact Me
    Programmatic Technologies, LLC
    Programmatic-Technologies.com
    Independent Developer & Consultant

  11. #11
    Member
    Real Name
    John Haytko
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    106

    Default Re: Absolute Layout background

    Thank you. It actually fixed the Dev "working preview". Seems there is still an issue with IIS server. Ongoing. I'll post when it's all set. John H

  12. #12
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    David Kates
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Unionville, ON
    Posts
    7,724

    Default Re: Absolute Layout background

    First mention of IIS. There are so many points of failure within Alpha... with the 2 biggest being Build # and Server Type. You should lead with those in an effort to narrow the focus.

Similar Threads

  1. Problem with Absolute Layout Lining up with Background
    By dcmcm5 in forum Mobile & Browser Applications
    Replies: 2
    Last Post: 02-11-2017, 06:44 PM
  2. absolute layout background image
    By dnburn in forum Mobile & Browser Applications
    Replies: 6
    Last Post: 04-20-2015, 11:44 PM
  3. Absolute Layout Feature
    By chipsm in forum Mobile & Browser Applications
    Replies: 11
    Last Post: 02-08-2015, 08:40 PM
  4. Resolution of Absolute Layout background
    By gkpurcey in forum Mobile & Browser Applications
    Replies: 6
    Last Post: 11-07-2013, 06:29 PM
  5. absolute layout container
    By bobby123 in forum Mobile & Browser Applications
    Replies: 2
    Last Post: 10-12-2013, 11:34 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •