Alpha Video Training
Results 1 to 10 of 10

Thread: Bug or Not Supported?

  1. #1
    VAR Howard G. Cornett's Avatar
    Real Name
    Howard Cornett
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Lexington, MA
    Posts
    666

    Default Bug or Not Supported?

    The following combination on a grid component is not updateable. Create a new grid componenet. Set the grid to updateable (not read only). Make the query based on a view with two tables in a one-to-one relationship that is a many-to-one relationship inverted (for instance, invoice header and invoice detail with the detail table as the parent). Show a single row of data and suppress empty rows. For update settings, check only allow updates (do not allow adding or inserting). Add all the fields as selected fields.

    At this point if you run the component in a browser, it will update fine. Now comes the odd part. Go back and check the freeform layout check box on the first field. It doesn't matter if you put HTML in the template or not. Now open in a browser and it will not update. It goes through the motions but does not update any records.

    If you set it to show update commands, when you follow the procedure in the first paragraph above, it shows the code for the record update it made. When you follow the procedure in the second paragraph above, nothing is shown for update commands.

    So the question is - is this a bug or a "feature" (i.e. not supported)? :-)

    Howard

  2. #2
    VAR Howard G. Cornett's Avatar
    Real Name
    Howard Cornett
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Lexington, MA
    Posts
    666

    Default RE: Bug or Not Supported?

    Can anyone else please confirm or deny this behavior on your system?

    Howard

  3. #3
    Former Alpha Employee Edward Larrabee's Avatar
    Real Name
    Edward Larrabee
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    New Hampshire
    Posts
    1,385

    Default RE: Bug or Not Supported?

    The grid updates when I follow your instructions.

  4. #4
    VAR Howard G. Cornett's Avatar
    Real Name
    Howard Cornett
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Lexington, MA
    Posts
    666

    Default RE: Bug or Not Supported?

    Ed,

    Are you sure that you checked the Freeform Layout box and then ran the component in a browser from the component screen? I just followed my instructions on a completely different database and had the same behavior as in my initial post. If no one else is seeing this, I must have a corruption or problem in my copy of A5v6.

    I will leave my WAS running the rest of the day. Click here and try to update one of the fields. It doesn't work. Attached is the database this web site accesses. Please tell me if you can see if it is something wrong that I did. Do not worry about the data. It is all test data.

    Thanks,
    Howard

  5. #5
    VAR Howard G. Cornett's Avatar
    Real Name
    Howard Cornett
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Lexington, MA
    Posts
    666

    Default RE: Bug or Not Supported?

    Oops! Here is the file I forgot to attach.

    Howard

  6. #6
    VAR Howard G. Cornett's Avatar
    Real Name
    Howard Cornett
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Lexington, MA
    Posts
    666

    Default RE: Bug or Not Supported?

    Let me try this one more time.

    Howard

  7. #7
    Former Alpha Employee Edward Larrabee's Avatar
    Real Name
    Edward Larrabee
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    New Hampshire
    Posts
    1,385

    Default RE: Bug or Not Supported?

    Howard,

    How do you demonstrate the problem with your database?

    -ed

  8. #8
    VAR Howard G. Cornett's Avatar
    Real Name
    Howard Cornett
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Lexington, MA
    Posts
    666

    Default RE: Bug or Not Supported?

    Open the Quote_Edit component in edit mode and then preview it in a browser. Try to update a field. It won't update.

    Howard

  9. #9
    Former Alpha Employee JerryBrightbill's Avatar
    Real Name
    Jerry Brightbill
    Join Date
    Apr 2000
    Posts
    5,173

    Default RE: Bug or Not Supported?

    Howard

    There are no components in the zip file.

    Jerry

  10. #10
    VAR Howard G. Cornett's Avatar
    Real Name
    Howard Cornett
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Lexington, MA
    Posts
    666

    Default RE: Bug or Not Supported?

    That's interesting. Apparently the Alpha backup routine does NOT backup the web folder. Attached is the component.

    Howard

Similar Threads

  1. Callback Functions currently not supported
    By Marcel Kollenaar in forum Alpha Five Version 6
    Replies: 11
    Last Post: 08-28-2004, 12:02 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •