Alpha Video Training
Results 1 to 14 of 14

Thread: The elusive winagent.exe...

  1. #1
    Member
    Real Name
    Jorge Val
    Join Date
    May 2005
    Posts
    49

    Default The elusive winagent.exe...

    I'm so sorry to keep posting...
    I am a total newbee at the Alpha game.
    Started working in a different part of town and it would seem that everyone in the industrial park uses Alpha 4 v?... wanna upgrade to Windows etc etc - and are having issues.

    Anyway - an admin asistant at a site got a new printer and wanted it hooked up. It happens to be a USB printer (EPSON).
    Works just fine but don't print her reports from (you guessed it) Alpha..

    I read and search on boards and find this is a somewhat common issue. That running WINAGENT.EXE will come to the rescue. She is running Alpha 4 v7.. Where would one find the elusive winagent.exe.. nothing is on her machine so it must not be a windows xp file?

    Help me please (or her I should say)
    Jorge

  2. #2
    "Certified" Alphaholic Stan Mathews's Avatar
    Real Name
    Stan Mathews
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Bowling Green, KY
    Posts
    25,119

    Default RE: The elusive winagent.exe...

    I'm not sure if this is the right version as it is under the V8 patches and downloads

    Downloads

  3. #3
    Member
    Real Name
    Jorge Val
    Join Date
    May 2005
    Posts
    49

    Default RE: The elusive winagent.exe...

    I saw these versions and wondered myself..
    Can anyone give us a "yeah" or "ney"?

    Jorge

  4. #4
    Volunteer Moderator
    Real Name
    Alan Buchholz
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Delavan, Wisconsin
    Posts
    9,628

    Default RE: The elusive winagent.exe...

    Jorge

    Does this article help? It's from the Alpha newsletter.

    http://newsletter.alphasoftware.com/05-05/A4Printing.html

  5. #5
    Member
    Real Name
    Jorge Val
    Join Date
    May 2005
    Posts
    49

    Default RE: The elusive winagent.exe...

    yes it does.. thank you very much!
    do you know by chance if version 8 is supported by Alpha?

  6. #6
    Volunteer Moderator
    Real Name
    Alan Buchholz
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Delavan, Wisconsin
    Posts
    9,628

    Default RE: The elusive winagent.exe...

    Yes it is supported. Do you have a question?

  7. #7
    Member
    Real Name
    Jorge Val
    Join Date
    May 2005
    Posts
    49

    Default RE: The elusive winagent.exe...

    Well the users are in a quandry.
    They spent allot of time and money in the design they currently have - they just love it. But the version 7 is not supported - they can't call with a question. They were thinking about upgrading to the Alpha 5 v6 but it would require a revamping of virtually all - not an option for them.
    So they asked if v8 was supported - this is doable - they can upgrade - not change a thing and get support from Alpha.

    Yeah! :)

    Thanx
    Jorge

  8. #8
    Volunteer Moderator
    Real Name
    Alan Buchholz
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Delavan, Wisconsin
    Posts
    9,628

    Default RE: The elusive winagent.exe...

    What are the issues that are needed for support?

  9. #9
    Member
    Real Name
    Jorge Val
    Join Date
    May 2005
    Posts
    49

    Default RE: The elusive winagent.exe...

    They want to be able to call for support when needed, number one. They have allot of new people - none of which has a clue about Alpha. The girl who does there main entry just know how to hit the varios letters. One of which was a good thing - BACKUP.

    When they called me in - I've dabbled with DBF and DOS days..
    Just clickin and lookin I figured out how to restore the database without her losin one day worth. She has been indicating what she can't do any longer.. so I went a little further... looking..

    It looks as though the application calls for F3 in an screen/form and brings up her customer list (she can choose one and hit enter) I looked at her indexes and there is only one when I look at the file about a month ago I see the 8-9 different indexes..

    I got ATTACH AN INDEX and the program craps out - Tried to reaad he error but it flashes so quick.. correct me if I'm wrong - it's looking for a PIF file mebbe?

    Then she points on the desktop and indicates 2 files.

    DOS---" A4.exe
    This file upon execution is lokking for a PIF that doesn't exist.

    DOS- Alpha4v7
    Upon execution it brings up the program. It looks like A4V7.EXE

    I wondered why is she have to files that esentionally are suppose to bring up the same program. She tells me that the A4.exe - she uses to enter all information in file. When it's time for reports she QUITS the program and goes into the other A4v7.exe to print. Still I ask why?

    So as you can see I have a couple questions.
    No support when I phone - I'm trying to read and quite frankly this program is better than in Paradox/Dbase day's.

    thanx
    Jorge

  10. #10
    Member
    Real Name
    Jorge Val
    Join Date
    May 2005
    Posts
    49

    Default RE: The elusive winagent.exe...

    OK

    If I understand corectly she has v6 she uses to enter items - and then moves to v7 to print...

    I meandered thru the program files and found A4cvt.exe - I converted her database and now - perhaps - she can just use a4v7 in order to do all? I even noticed not in the printer configuration it sees the USB printer because winagent is running.

    See all the indexes - but still get blown out to the desktop if I go to Attach an Index...

    Jorge

  11. #11
    Volunteer Moderator
    Real Name
    Alan Buchholz
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Delavan, Wisconsin
    Posts
    9,628

    Default RE: The elusive winagent.exe...

    Jorge

    It would be good to use v7 for all of the work.......

  12. #12
    Member
    Real Name
    Jorge Val
    Join Date
    May 2005
    Posts
    49

    Default RE: The elusive winagent.exe...

    As I have said before - that I am just getting involved in Alpha. I found the DBF was not converted - I converted it.
    I ran Alpha 7 just fine - and the F3 all the index worked fine (except still getting blown out to desktop when I choose attach an index). I'm goin to her later today and see what I've accomplished works for her.

    I'm thinking last individual just knew the keystrokes like a trained chimp. Didn't convert the file so they had to use A6.. just speculation. I'm with you - they should be using one program. Now if I could figure out why attach index is giving fits...

    Jorge

  13. #13
    Volunteer Moderator
    Real Name
    Alan Buchholz
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Delavan, Wisconsin
    Posts
    9,628

    Default RE: The elusive winagent.exe...

    What version of windows is each machine running?

  14. #14
    Member
    Real Name
    Jorge Val
    Join Date
    May 2005
    Posts
    49

    Default RE: The elusive winagent.exe...

    They both have Windows XP Home Edition.

    Jorge

Similar Threads

  1. Windows can't find winagent
    By Ernest Paushter in forum Alpha Four Versions 7 and 8
    Replies: 2
    Last Post: 11-17-2004, 08:36 AM
  2. Starting Winagent.exe
    By Bill W.F. Greenberg in forum Alpha Four Versions 7 and 8
    Replies: 1
    Last Post: 10-12-2004, 06:19 AM
  3. WinAgent Icon
    By Bob Llllja in forum Alpha Four Versions 7 and 8
    Replies: 8
    Last Post: 08-30-2004, 07:29 PM
  4. Configure Email using WinAgent
    By Matthew Kruse in forum Alpha Four Versions 7 and 8
    Replies: 2
    Last Post: 03-17-2004, 07:46 AM
  5. Alpha 4 upgrade, Winagent and printing help
    By Beverly Seche in forum Alpha Four Versions 7 and 8
    Replies: 1
    Last Post: 01-14-2004, 04:29 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •