Alpha Video Training
Results 1 to 5 of 5

Thread: Capturing Letter Parameters from Alpha 4 v 6

  1. #1
    hanson
    Guest

    Default Capturing Letter Parameters from Alpha 4 v 6

    I am trying to print the parameters I use to produce a letter in Alpha 4 so I can reproduce that letter in Alpha 5. When I go to the edit letter menu there isn't an option that will let me print or save these parameters to a file. Is there any way I can capture this information .
    Thanks

  2. #2
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Tom Cone Jr
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Florida
    Posts
    23,310

    Default RE: Capturing Letter Parameters from Alpha 4 v 6

    In a pinch I'll sometimes print the screen. Not the best, but often works ok. -- tom

  3. #3
    hanson
    Guest

    Default RE: Capturing Letter Parameters from Alpha 4 v 6

    How do you do that. When I press the print screen button nothing happens.

  4. #4
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Tom Cone Jr
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Florida
    Posts
    23,310

    Default RE: Capturing Letter Parameters from Alpha 4 v 6

    Hanson,

    click Start, then Help, and search for Print Screen for your version of Windows

    Using Win98SE here,

    the PrintScreen key copies the entire screen as a graphic image to the Windows clipboard. you can Paste it into a Windows word processor or even the Windows Paint program. Once there you can print it.

    If the Alt key is held down while the PrintScreen is pressed does the same thing for the current "window" (not necessarily the whole screen).

    There are a number of inexpensive shareware programs out there which streamline and extend this. Most will let you dump a copy of the image straight to your printer, or to a file on disk.

    -- tom

  5. #5
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Cal Locklin
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    S.E. Michigan
    Posts
    5,763

    Default RE: Capturing Letter Parameters from Alpha 4 v 6

    I haven't looked at this particular message board for quite awhile so I just read this today. I hope it's not too late to help.

    It sounds to me like you are trying to copy the "parameters" that were used to set the printer fonts, page layout, etc. in DOS. In the Windows environment these really aren't necessary. The fonts, sizes, justification, page layout, etc. are set right within the letter or report definition itself. When a field is defined as bold it will send to the printer as bold without any further intervention by you, the developer.

Similar Threads

  1. Alpha Letter / Word Doc Problems
    By sqlpython in forum Alpha Five Version 6
    Replies: 0
    Last Post: 03-19-2005, 10:37 AM
  2. Printing Letter Parameters
    By hanson in forum Alpha Four Version 6 and Prior
    Replies: 4
    Last Post: 08-14-2004, 08:46 AM
  3. Alpha News Letter and AlphaBay
    By Ray in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 2
    Last Post: 06-08-2003, 08:42 PM
  4. An open letter to Alpha Software
    By Ronald Anusiewicz in forum Alpha Four Versions 7 and 8
    Replies: 41
    Last Post: 12-04-2002, 05:16 AM
  5. Another open Letter To Alpha
    By Rick Sloan in forum Alpha Four Versions 7 and 8
    Replies: 17
    Last Post: 01-25-2002, 05:39 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •