Alpha Video Training
Results 1 to 18 of 18

Thread: Alpha Five Ver 2

  1. #1
    Fred Tucker
    Guest

    Default Alpha Five Ver 2

    I just attempted to move my Alpha Five version 2 to a new computer with Windows XP. All I get is a dialogue box that says Alpha 5 and an OK button. Any ideas out there.

  2. #2
    Member
    Real Name
    Paul French
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Iowa
    Posts
    702

    Default RE: Alpha Five Ver 2

    explain what you did to "move" A5. Did you reinstall from the original disks or CD?

  3. #3
    Fred Tucker
    Guest

    Default RE: Alpha Five Ver 2

    Actually I tried both. I have moved the files en-mass before. When it did not work I used the original disks and ran setup.

  4. #4
    Edward Orisak
    Guest

    Default RE: Alpha Five Ver 2

    Hope somebody comes up with an answer to this. I have the same problem.

  5. #5
    Fred Tucker
    Guest

    Default RE: Alpha Five Ver 2

    As I was trying to fall asleep this morning at 2AM following News Years Eve, I had a thought pop into my head about Alpha 5. Don't ask me why but the idea just popped in.

    The solution is so easy it almost got away.

    on either your desktop icon or start-progrmas-alpha five listing right click. Left click properties and select compatibility from the box. Select Windows 95 and close.

    double click on the A5 icon or start program etc.

    Ta-Da!

    The compatability mode is something I found while working on a solution for another problem. By the way it did not solve that problem. That's probably why it didn't jump into my mind right away.

    Enjoy, hope I'm not too late.

    Have Fun!

  6. #6
    john brown
    Guest

    Default RE: Alpha Five Ver 2

    Your solution to install ver 2 worked great.
    However now I cannot get labels to work properly.
    Cannot open transfered lable files or newly created labels.

    Did yours work OK?

  7. #7
    Fred Tucker
    Guest

    Default RE: Alpha Five Ver 2

    I hAve not used the label function, so I don't know. When I next use the program I will let you know.

  8. #8
    Alpha Software Employee Richard Rabins's Avatar
    Real Name
    Richard Rabins
    Join Date
    Sep 2000
    Posts
    2,347

    Default RE: Alpha Five Ver 2

    If you are switching to Win XP we recommend that you use Alpha Five 4.5.

    Thanks
    Richard Rabins
    Alpha Software

    Note your upgrade cost in going to v4.5 will be fully credited against the upgrade cost in going from version 5 of Alpha Five which is currently in beta

  9. #9
    Frank Aument
    Guest

    Default RE: Alpha Five Ver 2

    DO YOU STILL HAVE THE ORIGINAL DISCS FOR VERSION 2? IF YOU DO, I AM IN NEED OF A FEW DRIVERS. I INSTALLED VERSION 2 IN MY NEW COMPUTER. THEN I GOT RID OF MY OLD COMPUTER AND SOME JUNK PROGRAMS I DID NOT USE ANY MORE. YOU GUESSED IT, I SENT MY ALPHA DISC ALONG WITH THE JUNK. NOW MY COMPUTER SAYS IT NEEDS THE DRIVERS TO BE RELOADED. IF YOU HAVE THEM AVAILABLE, I CAN SEND YOU A LIST OF EXACTLY WHICH ONES I NEED.
    THANKS IN ADVANCE FOR CHECKING,
    FRANK

  10. #10
    Frank Aument
    Guest

    Default RE: Alpha Five Ver 2

    DO YOU STILL HAVE THE ORIGINAL DISCS FOR VERSION 2? IF YOU DO, I AM IN NEED OF A FEW DRIVERS. I INSTALLED VERSION 2 IN MY NEW COMPUTER. THEN I GOT RID OF MY OLD COMPUTER AND SOME JUNK PROGRAMS I DID NOT USE ANY MORE. YOU GUESSED IT, I SENT MY ALPHA DISC ALONG WITH THE JUNK. NOW MY COMPUTER SAYS IT NEEDS THE DRIVERS TO BE RELOADED. IF YOU HAVE THEM AVAILABLE, I CAN SEND YOU A LIST OF EXACTLY WHICH ONES I NEED.
    THANKS IN ADVANCE FOR CHECKING,

  11. #11
    Frank Aument
    Guest

    Default RE: Alpha Five Ver 2

    DO YOU STILL HAVE THE ORIGINAL DISCS FOR VERSION 2? IF YOU DO, I AM IN NEED OF A FEW DRIVERS. I INSTALLED VERSION 2 IN MY NEW COMPUTER. THEN I GOT RID OF MY OLD COMPUTER AND SOME JUNK PROGRAMS I DID NOT USE ANY MORE. YOU GUESSED IT, I SENT MY ALPHA DISC ALONG WITH THE JUNK. NOW MY COMPUTER SAYS IT NEEDS THE DRIVERS TO BE RELOADED. IF YOU HAVE THEM AVAILABLE, I CAN SEND YOU A LIST OF EXACTLY WHICH ONES I NEED.
    THANKS IN ADVANCE FOR CHECKING,

  12. #12
    Fred Tucker
    Guest

    Default RE: Alpha Five Ver 2

    I have the disks somewhere I will check!

  13. #13
    Frank Aument
    Guest

    Default RE: Alpha Five Ver 2

    Thank you, I would appreciate it very much.

    Frank

  14. #14
    Fred Tucker
    Guest

    Default RE: Alpha Five Ver 2

    Send me a list of dlls and I will try to track them down

  15. #15
    Frank Aument
    Guest

    Default RE: Alpha Five Ver 2





    Fred,

    Thanks for sticking with me on this. My computer guru will be here at my home Friday afternoon. He will make sure we ask for the correct items I need to get this program to work. Frank

  16. #16
    Frank Aument
    Guest

    Default RE: Alpha Five Ver 2

    The drivers are as follows:
    A_CRDSYS.DLL
    A_CNTRL.DLL
    A_BROWSE.DLL
    A_ENGINE.DLL
    A_DD.DLL
    A_INPUT.DLL
    A_IUTIL.DLL
    A_DDEOLE.DLL
    A_DBUTIL.DLL

    Thanks,
    Frank

  17. #17
    Frank Aument
    Guest

    Default RE: Alpha Five Ver 2

    My e-mail address was omitted from my last transmission. It is faument@blazenet.net.

    Thanks,
    Frank

  18. #18
    Dale Bauer
    Guest

    Default RE: Alpha Five Ver 2

    This historical log is great ... I just had to instll the old version on my new PC w/XP and also got the Info window and OK when I started it up. Your Compatibility option was the answer. Thank you.

    I also have A5V6 but found out that apparently I cannot import anything from my V2 database except the data, no forms, reports, etc. So looks like lots of new work to get my applications moved into new version.

    Thanks again.

Similar Threads

  1. Converting database files from Alpha 4 to Alpha 5
    By Jasmine in forum Upgrading to Alpha Five from Alpha Four
    Replies: 8
    Last Post: 01-10-2007, 01:51 AM
  2. Alpha 4 data files working in Alpha 5.
    By james thompson in forum Alpha Four Versions 7 and 8
    Replies: 9
    Last Post: 04-07-2004, 06:31 AM
  3. Alpha Tech Support - Problem upgrading Alpha 5v.4
    By Bill Hahn in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 1
    Last Post: 06-24-2002, 07:35 AM
  4. alpha 4 added to alpha 5, makes me use the disc
    By Kim Sargent in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 1
    Last Post: 08-29-2001, 09:44 AM
  5. Alpha 4 to Alpha 5 Seminar Announced!
    By Susan Bush in forum Announcements
    Replies: 5
    Last Post: 08-24-2001, 09:26 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •