Alpha Video Training
Results 1 to 5 of 5

Thread: renaming path for "added" tables

  1. #1
    Member
    Real Name
    Tom Campbell
    Join Date
    Sep 2000
    Posts
    149

    Default renaming path for "added" tables

    I made a mistake.
    When initially getting my feet wet with A5, I pulled tables in from 2 different places. After having read a post from yesterday about file portability, it occurred to me that I should check my own source paths. Oops.
    I wish to move, copy tables from these separate places to a new folder. How or where does one change the paths?
    Please, oh please, don't tell me all this work has been for naught.
    Thanks,
    tc

  2. #2
    Member
    Real Name
    Bill Warner
    Join Date
    Apr 2000
    Posts
    905

    Default RE: renaming path for

    Right now your database (not DBF, remember) has tables in two different folders, right? If so, decide which folder you want all your tables in (say DATA). Then go to Windows Explorer, and copy ALL the files from the other folder into DATA.

    Next, right-click on the tables that are NOT in DATA, and select Drop from Database (don't worrry, they won't be deleted). Then right-click somewhere away from the table names, select New, and then find DATA. Now click on each table that was in the wrong folder (the ones you copied to DATA). When you do this, Alpha will also bring over the data dictionaries which contain the reports, etc.

    Once you're sure you've got what you want (make sure all the tables have the same path), and you have all your reports and such, it is safe to delete the tables in the wrong folder.

    If you need more help, feel free to e-mail me.

  3. #3
    Member
    Real Name
    Tom Campbell
    Join Date
    Sep 2000
    Posts
    149

    Default RE: renaming path for

    Thank you very much.
    tc

  4. #4
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    JohnZaleski
    Join Date
    Oct 2000
    Posts
    1,736

    Default RE: renaming path for

    One thing to think about:
    If you have defined sets while the tables were in different locations, you will have to redefine your sets to reflect the locations of your tables in the new location ( one folder ). Hopefully you will not have to delete anything, just restablish the set relationships pointing to the child tables in the new location. Make a backup before doing this. The same will be true of certain field rules that reference tables in a different location.

  5. #5
    Member
    Real Name
    Tom Campbell
    Join Date
    Sep 2000
    Posts
    149

    Default RE: renaming path for

    Thanks,
    You were right, although, alpha DID pick up SOME of the changes.
    tc

Similar Threads

  1. Previous not "locked" to "Auto"
    By Richard Froncek in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 2
    Last Post: 03-05-2003, 01:03 PM
  2. Convert "02" to "2002"
    By Tony Watts in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 4
    Last Post: 01-03-2003, 06:08 AM
  3. Word "tables" in V5?
    By shaun in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 0
    Last Post: 01-29-2002, 05:46 AM
  4. goto "0"; resume "0"
    By martinwcole in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 12
    Last Post: 08-14-2001, 08:41 AM
  5. "Tables" in letters
    By shaun in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 12
    Last Post: 03-26-2001, 06:15 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •