Alpha Video Training
Results 1 to 6 of 6

Thread: How many tables can you put in in adb?

  1. #1
    "Certified" Alphaholic DaveM's Avatar
    Real Name
    Dave Mason
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    Hudson, FL
    Posts
    6,026

    Default How many tables can you put in in adb?

    How many tables can you have referenced in adb file??

    Dave

  2. #2
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Tom Cone Jr
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Florida
    Posts
    23,311

    Default RE: How many tables can you put in in adb?

    Dave, it's my understanding that the ADB is itself a DBF formatted file. If so, it would seem that the record number limit applicable to a DBF would be the same limit for tables in the ADB.

    -- tom

  3. #3
    Thomas Henkel
    Guest

    Default RE: How many tables can you put in in adb?

    That may be true, but from a managability perspective, how many can you handle for maintenance, etc? One should be realistic in sizing the adb so that it isn't impossible to find a report, form, etc from among the many tables in the adb.

    Tom

  4. #4
    "Certified" Alphaholic Stan Mathews's Avatar
    Real Name
    Stan Mathews
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Bowling Green, KY
    Posts
    25,119

    Default RE: How many tables can you put in in adb?

    I'm working with about 230 tables. Many contain historical data as opposed to current data, some are "temporaries" that contain monthly data but are updated each year.

    With 230 tables there is noticeable delay, say when switching from the reports tab to the tables/sets tab. I believe Alpha rereads the .adb often and verifies that specified files are present.

    I wouldn't want many more tables than we have.

  5. #5
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Tom Cone Jr
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Florida
    Posts
    23,311

    Default RE: How many tables can you put in in adb?

    Thanks Tom and Stan for the practical advice, with which I do not disagree. -- tom

  6. #6
    "Certified" Alphaholic DaveM's Avatar
    Real Name
    Dave Mason
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    Hudson, FL
    Posts
    6,026

    Default RE: How many tables can you put in in adb?

    Thanks Stan,

    I had a real good suggestion from someone about reports and you told me what I wanted to know.

    My 80 should be no problem then

    Dave

Similar Threads

  1. No of tables
    By Robin Smith in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 4
    Last Post: 04-21-2005, 05:22 PM
  2. Tables With Two IDs
    By George Smyth in forum Alpha Five Version 6
    Replies: 2
    Last Post: 01-13-2005, 12:00 PM
  3. appending tables
    By Bob Burnside in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 1
    Last Post: 07-12-2004, 12:28 PM
  4. More Tables or Less?
    By Daryl Strickland in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 4
    Last Post: 01-05-2004, 08:17 PM
  5. Many tables into one
    By MIKE LYON in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 5
    Last Post: 06-24-2002, 05:10 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •