Alpha Video Training
Results 1 to 5 of 5

Thread: Other apps pop over alpha

  1. #1
    Member
    Real Name
    gfong
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Dartmouth, Nova Scotia, Canada
    Posts
    369

    Default Other apps pop over alpha

    I have a piece of code that causes other applications such as notepad, operating in the background to pop-up over my Alpha application. The problem occurs when conditions arise such that the ui_msg_box is triggered.
    The following is the code:

    fm=:Form.load("eesales","dialog") 'This is a browse form only not for entry or editing
    fm:Tables:SALES_ORDER.filter_expression="orderstatus='"+"Opened"+"' .AND. quote_status .f."
    fm:Tables:SALES_ORDER.order_expression=""
    fm:Tables:SALES_ORDER.query()
    ix=fm:tables:SALES_ORDER.index_primary_put("isquoteope")
    if ix.records_get()=0 then
    ui_msg_box("ATTENTION","There are no open Quotes available currently")
    fm.close()
    vmode=""
    this.enable()
    end
    end if
    fm.restrict_enter=.t. 'no entry at form level
    fm:browse1.allow_change(.f.)
    fm:button4.hide()
    fm:Tabbed1.tabs.sheet[1].text="Quote Number"
    fm:button6.text="Print Quote"
    fm:so_title.text="Quote Form"
    fm:Button24.text ="Cancel Quote"
    fm:Button23.text="Edit Quote"
    fm:button23.activate()
    fm.show()
    fm.close()

    Anyone run across this before?

  2. #2
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Tom Cone Jr
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Florida
    Posts
    23,310

    Default RE: Other apps pop over alpha

    Greg,

    Haven't see that behavior.

    In reading the script I see two things that strike me as odd:

    1) you go to some trouble to run a query, but then set the active index to a permanent index, instead of using the resulting query list. Am I missing something?

    2) at the end of the script, on successive lines you show the form, and then you close it. Why?

    -- tom

  3. #3
    Member Jerry Hartness's Avatar
    Real Name
    Jerry Hartness
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Knoxville, TN
    Posts
    427

    Default RE: Other apps pop over alpha

    Greg,
    I don't use notepad, but you say it is running in the background.
    Have no ideal what I'm saying here but do you have a file
    called 'eesales' that you may have used notepad to open and
    maybe notepad is opening when this filename is accessed. I have
    alot of problems with Alpha .dbf files and Act .dbf files, but
    not while using A5. Just a suggestion.

    Jerry

  4. #4
    Volunteer Moderator Peter.Greulich's Avatar
    Real Name
    Peter Greulich
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Boston, MA
    Posts
    11,643

    Default RE: Other apps pop over alpha

    Anyone run across this before?

    Yes. Try the variation in bold below:


    fm=:Form.load("eesales","dialog") 'This is a browse form only not for entry or editing
    fm:Tables:SALES_ORDER.filter_expression="orderstatus='"+"Opened"+"' .AND. quote_status .f."
    fm:Tables:SALES_ORDER.order_expression=""
    fm:Tables:SALES_ORDER.query()
    ix=fm:tables:SALES_ORDER.index_primary_put("isquoteope")
    if ix.records_get()=0 then

    fm.close()
    ui_msg_box("ATTENTION","There are no open Quotes available currently")

    vmode=""
    this.enable()
    end
    end if
    fm.restrict_enter=.t. 'no entry at form level
    fm:browse1.allow_change(.f.)
    fm:button4.hide()
    fm:Tabbed1.tabs.sheet[1].text="Quote Number"
    fm:button6.text="Print Quote"
    fm:so_title.text="Quote Form"
    fm:Button24.text ="Cancel Quote"
    fm:Button23.text="Edit Quote"
    fm:button23.activate()
    fm.show()
    fm.close()


    That should work,
    Peter

  5. #5
    Member
    Real Name
    gfong
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Dartmouth, Nova Scotia, Canada
    Posts
    369

    Default RE: Other apps pop over alpha

    You hit the nail right on the head again! Thanks Peter.

Similar Threads

  1. Print Genie for WEB apps -Question to Alpha
    By Robert Rough in forum Web Application Server v6
    Replies: 4
    Last Post: 07-01-2005, 08:16 AM
  2. ISPs that host Alpha 5 apps
    By Bowman Williams in forum Web Application Server v6
    Replies: 2
    Last Post: 11-11-2004, 04:59 AM
  3. Hosting Service for Alpha Apps
    By Lenny Forziati in forum Announcements
    Replies: 1
    Last Post: 09-22-2004, 11:03 AM
  4. apps conversion
    By gveneman in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 2
    Last Post: 08-13-2002, 03:05 PM
  5. Easter egg for your Alpha Five apps
    By Robert Emery in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 14
    Last Post: 11-13-2001, 01:54 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •