Alpha Video Training
Results 1 to 3 of 3

Thread: sending data to a web server

  1. #1
    Member
    Real Name
    Mark Milton
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    29

    Default sending data to a web server

    I am looking for a way to send data from Alpha 5 ver 5 to a client web server. I want to do this so I can avoid rekeying information already on our system, can Alpha 5 send data via http or https?
    Someone mentioned http_get_page() but I cannot find the documentation associated with it, is this the only web related function or are there others?
    Regards
    Mark

  2. #2
    "Certified" Alphaholic Marcel Kollenaar's Avatar
    Real Name
    Marcel
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Twente
    Posts
    1,514

    Default RE: sending data to a web server

    Hi Mark,

    Look at the help file on: http://support.alphasoftware.com/alphafivehelp/Xbasic/Alpha_Five_Help.htm

    Klick on Show...

    Search for HTTP_GET_PAGE() and you will get:

    Syntax

    Character Page_Text = HTTP_GET_PAGE( Host as C [, Page as C [, Port as N ]] )

    Argument
    Description

    Page_Text
    The HTML text of the selected page.

    Host
    The URL of the host computer or page.

    Page
    Optional. Default = the default page of the website. The page to retrieve.

    Port
    Optional. Default = 80. The port of the website.


    Description

    The HTTP_GET_PAGE2() function retrieves returns the full HTML Page including the headers sent by the remote server.

    Examples

    page_contents = http_get_page("www.alphasoftware.com")

    page_contents = http_get_page("www.alphasoftware.com/products/default.asp")

    page_contents = http_get_page("www.alphasoftware.com","/products/default.asp")

    page_contents = http_get_page("www.alphasoftware.com","/products/default.asp",80)


    See Also

    Internet Functions and Methods, HTTP_GET_PAGE2(), HTTP_GET()

    Supported By

    Alpha Five Version 5 and Above


    Regards,

    Marcel



  3. #3
    Alpha Software Employee Lenny Forziati's Avatar
    Real Name
    Lenny Forziati
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Alpha Software
    Posts
    4,699

    Default RE: sending data to a web server

    http_get_page() is all that is available in V5. Depending on the amount of data you are trying to send, this may work for you. But the GET HTTP method is limited in the amount of data it can transfer.

    However if you look at the "a href="http://support.alphasoftware.com/alphafivehelp/Xbasic/Internet_Functions_and_Methods.htm""Internet Functions and Methods listing"/a", you will see that we have added a large amount of web functionality to version 6. Among them you will find http_post() which takes advantage of the POST method's ability to transfer larger amounts of data.

    -Lenny

Similar Threads

  1. Using A5V6 as a data server
    By Ericl in forum Alpha Five Version 6
    Replies: 1
    Last Post: 03-22-2005, 10:54 AM
  2. Switch from server data to local data?
    By Scott Emerick in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 7
    Last Post: 12-01-2004, 04:22 AM
  3. Sending data to a web page ??
    By drgarytraub in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 9
    Last Post: 03-31-2004, 06:47 PM
  4. Sending data to a printer...
    By Jeff Klages in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 3
    Last Post: 01-08-2003, 08:27 AM
  5. Sending data
    By Ohlen Cartmell in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 4
    Last Post: 02-22-2002, 03:06 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •