Alpha Video Training
Results 1 to 11 of 11

Thread: Bar Removal?

  1. #1
    Member
    Real Name
    Jason Morrison
    Join Date
    May 2004
    Posts
    70

    Default Bar Removal?

    OK, This may sound dumb, or maybe it's easy I don't know :-)
    Anyway, here is what I need. The blue bar at the top of the screen that says Alpha 5 with the little graphic by it, I would like to either remove it, or change what it says, so that my users do not look up and see the names of my forms, table's, etc. It can say something with the company logo, or whatever. If anybody can make sense of this or you know what I'm actually talking about, then thanks!

    Jason

  2. #2
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Tom Cone Jr
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Florida
    Posts
    23,300

    Default RE: Bar Removal?

    Jason, I think you referring to the title bar or caption.

    Check this from the docs:


    Setting the Window Caption

    Choose Form " Properties and display the Window tab.

    Enter the caption that appears on the form title bar in the Caption field.

    -- tom

  3. #3
    Member
    Real Name
    Jason Morrison
    Join Date
    May 2004
    Posts
    70

    Default RE: Bar Removal?

    That worked! Thanks. I just for the life of me did not know what that was called. Thanks again.

    Jason

  4. #4
    Member
    Real Name
    Clifford Walton
    Join Date
    May 2000
    Location
    Charlton MA
    Posts
    164

    Default RE: Bar Removal?

    Jason, how did you get the top most (icon)Alpha Five title bar to disappear and the line right below it that has File, Edit, View, etc.?

  5. #5
    VAR
    Real Name
    Cheryl Lemire
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Pembroke Pines, FL
    Posts
    2,914

    Default RE: Bar Removal?

    Clifford, the line right below it is called a menu. That is changed in the same place, form, properties, menus/toolbars. As Tom stated in your other post, you need to do that in all forms.

  6. #6
    Jim Cannon
    Guest

    Default RE: Bar Removal?

    I got the Caption to change, But I can't get the Alpha 5 Name and Icon off the title bar.

    thanks for the help.

  7. #7
    Member
    Real Name
    Clifford Walton
    Join Date
    May 2000
    Location
    Charlton MA
    Posts
    164

    Default RE: Bar Removal?

    Thanks, it worked. Sorry I didn't know the names of the various parts.
    With just over 100 forms, is there a way to globally set these kinds of things as a default?

  8. #8
    VAR
    Real Name
    Martin W. Cole
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Terrell, Texas (near Dallas)
    Posts
    5,949

    Default RE: Bar Removal?

    Each form can have a different icon (form properties - under timer) or you can make a shortcut to the program, (fron the control panel - tools,) and set the icon and main title bar for the application.

  9. #9
    VAR
    Real Name
    Cheryl Lemire
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Pembroke Pines, FL
    Posts
    2,914

    Default RE: Bar Removal?

    Martin, that is under create shortcut, appearance, correct?

  10. #10
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    William Hanigsberg
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Toronto, ON
    Posts
    4,018

    Default RE: Bar Removal?

    Cheryl,

    That is the method Martin is describing but these are properties that can set from within the application. You can try this yourself from your new hangout location, the interactive window!

    Open up the object explorer and drill down:
    Objects;system;A5;properties;window_title.

    So you can write:
    a5.window_title = "Cheryl favorite"

    I put it in the application's autoexec script.
    Bill

  11. #11
    VAR
    Real Name
    Cheryl Lemire
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Pembroke Pines, FL
    Posts
    2,914

    Default RE: Bar Removal?

    LOL Bill ""try this yourself from your new hangout location, the interactive window!"" I suppose you have read all of my dirty laundry that has been aired out here, hehehe

    I was just verifying that is where Martin was speaking of. I had already made the changes I needed for my current application in that area :)

Similar Threads

  1. Safe removal of records
    By Terry Trayton in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 0
    Last Post: 05-20-2005, 02:30 PM
  2. Patch Removal
    By djones092 in forum Alpha Five Version 6
    Replies: 7
    Last Post: 08-20-2004, 02:40 AM
  3. Removal of Underscore
    By seidel1 in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 5
    Last Post: 06-04-2004, 08:40 AM
  4. Field Rule Removal
    By Roy Irby in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 3
    Last Post: 03-21-2003, 03:06 PM
  5. Toolbar removal
    By Schulzie in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 6
    Last Post: 07-25-2001, 03:55 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •