Alpha Video Training
Results 1 to 15 of 15

Thread: Odd Report Problem

  1. #1
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Russ Boehle
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    Connecticut
    Posts
    2,767

    Default Odd Report Problem

    I am getting an odd result on a report. Screenshot attached.
    The report is based on a set.
    The set is Link (1 char)=="prices (top part)
    =="Parameters (subreport)

    The top part is the detail section.
    The bottom is a subreport.
    I have a line at the top of each detail line (as a separator, it does the same thing if it's at the bottom.)
    When the report is printed it prints one additional line for each record in the subreport. The additional lines are between the 2 sections. (detail, subreport)

    Has anyone seen this before or have any insight?

    Thanks
    Russ

  2. #2
    "Certified" Alphaholic forskare's Avatar
    Real Name
    Ken Nordin
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Walker, MN
    Posts
    7,545

    Default RE: Odd Report Problem

    Russ,

    Without seeing the report code, I'm guessing there is a line in the subreport or the main part of the report you are not seeing while in design mode. If you can move the division bar down a bit, is it there? Or is it at the very top of the sub report? Sometimes a line is so close to the top or division line in a report that it's very hard to see.

    If you can post a zip, I'll take a look at it. If you have sensitive data, can you remove the sensitive pata portion and put in some bogus data. Or, delete most of the data and zip the tables and email them to me rather than post the zip. I deal with sensistive data day in and day out....

    kenn

  3. #3
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    William Hanigsberg
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Toronto, ON
    Posts
    4,018

    Default RE: Odd Report Problem

    what happens if you put the line in the subreport?
    Bill

  4. #4
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Russ Boehle
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    Connecticut
    Posts
    2,767

    Default RE: Odd Report Problem

    There are lines in the subreport also. I have attached a zip of the files. Try running the report.

    Russ

  5. #5
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    William Hanigsberg
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Toronto, ON
    Posts
    4,018

    Default RE: Odd Report Problem

    Russ,

    You may not want to hear this but on my machine whether in print preview or printed to paper I do *not* get the extra lines.

    There is only one report in the file you sent. Its title is "Grind Price". Correct?

    It this is in fact the right report I have no hypotheses.

    Bill

    Well perhaps one well-worn hypothesis: the printer driver.

  6. #6
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    William Hanigsberg
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Toronto, ON
    Posts
    4,018

    Default RE: Odd Report Problem

    XP pro; 2.4 ghz; 1 gig ram for whatever it's worth.
    Bill

  7. #7
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Russ Boehle
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    Connecticut
    Posts
    2,767

    Default RE: Odd Report Problem

    That's weird. I am running w2k latest sp. I am surprised that it would be a video driver issue. I guess anything's possible but I would have sworn it was the report writer.
    I am going to try making the line conditional on the detail above it. Maybe that will get rid of the extra ones.
    I guess I should also check for new video drivers, although this is worrisome as this has to run on a bunch of very different pc's.

    Thanks
    Russ

  8. #8
    "Certified" Alphaholic forskare's Avatar
    Real Name
    Ken Nordin
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Walker, MN
    Posts
    7,545

    Default RE: Odd Report Problem

    Russ,

    Do the lines appear on the paper when the report is printed?

    kenn

  9. #9
    Former Alpha Employee JerryBrightbill's Avatar
    Real Name
    Jerry Brightbill
    Join Date
    Apr 2000
    Posts
    5,173

    Default RE: Odd Report Problem

    Russ

    Another consideration is the printer being used. Different printers use different margins, etc and since the preview uses the printer settings, you may see different results for various printers. I use 3 different printers at work and three more at home, and none of the settings are the same. Did you try changing the print setup to another printer?

    Jerry

  10. #10
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    William Hanigsberg
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Toronto, ON
    Posts
    4,018

    Default RE: Odd Report Problem

    Hi all,

    What Jerry says is so true. I finally realized that what I could do was install the driver for my organization's least-capable printer on my development machine and set it to windows default. I was able do this even though I didn't have the actual printer at home. However, anything I could design with that setup worked on everything in the office as all the other printers supported a bigger page size (that is smaller non-printing area), more features etc. Haven't had much trouble since then. (Actually lots of trouble--just *other* trouble.)

    Bill

  11. #11
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Russ Boehle
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    Connecticut
    Posts
    2,767

    Default RE: Odd Report Problem

    Yes preview and print are the same. I will try the idea of using a different printer to see if that makes a difference.

    Thanks
    Russ

  12. #12
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Russ Boehle
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    Connecticut
    Posts
    2,767

    Default RE: Odd Report Problem

    This is really strange. I realized that the version I posted has left out the lines causing the problem. So I am reposting it. The original jpg shows the output I was getting. However I added the line back in this morning and it works fine. Maybe I just had to restart Alpha, maybe it's the phase of the moon, who knows. It works now.????

    Russ

  13. #13
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Russ Boehle
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    Connecticut
    Posts
    2,767

    Default RE: Odd Report Problem

    Actually the extra lines didn't disappear after all. All I did is make them bunch together so it looked like 1 thick line rather than 5 thin ones. There is no thick line on the report and I can't even duplicate this again - now it's back to printing the extra lines. I have printed it on a different printer with the same results.
    Have a look at the post of the later version and see if you get the lines. (The first version I had removed the lines altogether.)

    Russ

  14. #14
    Member
    Real Name
    Matthew Jeffs
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    54

    Default RE: Odd Report Problem

    I think it must be a w2k problem, I am experiencing a similar issue. I have no answers. Did you happen to work it out or do you have a work around?
    I am developing on a w2k server machine.

  15. #15
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Russ Boehle
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    Connecticut
    Posts
    2,767

    Default RE: Odd Report Problem

    I solved the problem by making the line a conditional object, it only shows if the following is true:
    Grind_Pricing-"Sq_In_Less_Than""""

    I shouldn't have to do this but I did and it works and I moved on.

    Russ

Similar Threads

  1. report problem
    By Romy Huang in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 2
    Last Post: 03-29-2005, 07:28 AM
  2. Report Problem
    By Mortie in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 5
    Last Post: 02-14-2004, 05:38 AM
  3. report problem
    By Imran Ahmad in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 2
    Last Post: 06-04-2003, 07:09 AM
  4. set report problem
    By vasant panjabi in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 4
    Last Post: 11-15-2001, 07:35 AM
  5. REPORT PROBLEM HELP!
    By MIKE LYON in forum Alpha Five Version 1
    Replies: 1
    Last Post: 10-13-2000, 01:39 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •