Alpha Video Training
Results 1 to 20 of 20

Thread: Software doesn't work

  1. #1
    John Gillissen
    Guest

    Default Software doesn't work

    I downloaded your software to try to convert an MS Access file. I don't have MS Access. Your software promised to convert access files via an import tool. Import tool doesn't work.

  2. #2
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Russ Boehle
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    Connecticut
    Posts
    2,767

    Default RE: Software doesn't work

    That's actually a rather broad statement. In fact the software does work. (Hey, it ain't perfect but what is!) Perhaps if you told us what you are doing someone might be able to offer some help.

    Are you using the ODBC import genie?

    Russ

  3. #3
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Wanda Tucker
    Join Date
    May 2001
    Location
    Northern California
    Posts
    1,444

    Default RE: Software doesn't work

    Hi John,

    Which software product are you working with from Alpha?

    I've not tried to import Access files, but if you have Excel, and if you can import the Access files into Excel, then you could import the Excel file into Alpha, most likely. I know Alpha 5v5, 5v4.5, etc, down to Alpha 4, I believe, can handle Excel files.

    Or, if you could convert the Access files to .txt files, you could import them that way.

    Be sure to save your Excel file as a 4.0 file.

    What import tool are you refering to in your Alpha software?

    Wanda

  4. #4
    John Gillissen
    Guest

    Default RE: Software doesn't work

    would if it worked

  5. #5
    Former Alpha Employee JerryBrightbill's Avatar
    Real Name
    Jerry Brightbill
    Join Date
    Apr 2000
    Posts
    5,172

    Default RE: Software doesn't work

    Works for me. As Russ states, you must be specific. What version of Access was used to create the file? There are big differences between versions. In older versions, you can set the Access file as an OBDC source and open it in Alpha. Clumsy, but it works. Later versions need the import genie to set up. I have opened a number of different Access files in Alpha.

    Jerry

  6. #6
    "Certified" Alphaholic forskare's Avatar
    Real Name
    Ken Nordin
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Walker, MN
    Posts
    7,545

    Default RE: Software doesn't work

    John,

    You say you don't have Access. How can you import an Access file w/o Access. If you have an Access file/application, I doubt you'll be able to import it as you'll not have access to the tables.

    Also, what steps are you taking to do the import? Before you can perform the inmport, you must download the import files (Alpha's).

    If we don't know exactly what steps ypou are taking, we can't help. If I towed my car to a mechanic and said it don't work, what do you think the mechanic would ask me?

    kenn

  7. #7
    Banned
    Join Date
    Aug 2003
    Posts
    1,416

    Default RE: Software doesn't work

    John,

    Personally I don't think we should take someone seriously who asks a question and then answers with only 4 words when there is a specific question in return.

    Compliments for anyone who does.

    Regards,

    Marcel

  8. #8
    "Certified" Alphaholic forskare's Avatar
    Real Name
    Ken Nordin
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Walker, MN
    Posts
    7,545

    Default RE: Software doesn't work

    The responses are what make the help on this board stand out abvoe all other message boards. It helps me accomplish much more than I would otherwise. But, Alpha is making it quite easy and yet improve on the power and capibilities.

    kenn

  9. #9
    Member
    Real Name
    RT
    Join Date
    Apr 2000
    Posts
    726

    Default RE: Software doesn't work

    Hello John:

    It doesn't appear as if you'll be returning to this forum any time soon. Nonetheless, I couldn't resist offering a quick reply.

    There are thousands of Alpha Five users working with this fantastic program every day. People use it for their individual needs and/or to track data for their businesses. Do you think Alpha Software could possibly remain a viable entity if the program didn't work as promised?

    Hence, I can only come to one logical conclusion, the problem is on your end. Either you don't know what you're doing and/or you're leaving out an important step [or steps] in the process. So if you do return to this board, take a few minutes to explain in detail exactly what you're doing in chronological order. I'm confident someone can show you how to accomplish your goal using A5.

    Robert T

  10. #10
    John Gillissen
    Guest

    Default RE: Software doesn't work

    I get an OBCD Import Genie Error and a dialogue box with a Download Now button. When I click on the download now button, nothing happens ....over and over again.

  11. #11
    John Gillissen
    Guest

    Default RE: Software doesn't work

    the OBCD genie isn't present and doesn't download to install

  12. #12
    John Gillissen
    Guest

    Default RE: Software doesn't work

    the access file was sent to me. youe newest version doesn't include the OBCD genie so it tells me to download it, but the donload now button doesn't do anything.

  13. #13
    Alpha Software Employee Lenny Forziati's Avatar
    Real Name
    Lenny Forziati
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Alpha Software
    Posts
    4,695

    Default RE: Software doesn't work

    You can download the ODBC Import Genie from http://downloads.alphasoftware.com/a5_odbc_import_genie.exe

    -Lenny

  14. #14
    John Gillissen
    Guest

    Default RE: Software doesn't work

    my problem isn't that it works for you, my problem is that it doesn't work for me.

  15. #15
    Alpha Software Employee Lenny Forziati's Avatar
    Real Name
    Lenny Forziati
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Alpha Software
    Posts
    4,695

    Default RE: Software doesn

    The trial version does not include the ODBC Import Genie in order to help reduce the file download size. The Genie itself is 11MB and not everyone wants/needs it so it has been separated from the main download. You can download it from http://downloads.alphasoftware.com/a5_odbc_import_genie.exe

    -Lenny

  16. #16
    John Gillissen
    Guest

    Default RE: Software doesn't work

    you are right, I don't know what I'm doing and am not familiar with databases and how they work. That's why I chose Alpha 5 believing it would be relatively easy to get into. I was following the step by step instructions on importing an MS Access file so I could open it. Following the instructions, they tell me to click on the Download Now button in the OBCD import genie error message dialogue box (expected and shown by the Alpha 5 help screens). The error box came up just as shown. Clicking on the download button avails nothing. The download button doesn't download anything, and that is not on this end.

  17. #17
    John Gillissen
    Guest

    Default RE: Software doesn

    Thank you, Lenny

  18. #18
    John Gillissen
    Guest

    Default RE: Software doesn't work

    I don't blame you. I had called the Alpha helpdesk 3 times previously. I was trying to get 'real' work done on the job, and was miffed I had to resort to a forum just to open a file.
    (39 words)

  19. #19
    John Gillissen
    Guest

    Default RE: Software doesn't work

    Lenny provided me with the link i needed. However, the Download button still doen't work and it is likely it won't work for every new user that tries to import their other files.

  20. #20
    Alpha Software Employee Lenny Forziati's Avatar
    Real Name
    Lenny Forziati
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Alpha Software
    Posts
    4,695

    Default RE: Software doesn't work

    You are correct John. I am looking into why the download button does not work now. I hope to have it fixed shortly.

    -Lenny

Similar Threads

  1. FTP Software
    By Phil Rolf in forum Web Application Server v6
    Replies: 14
    Last Post: 02-27-2005, 09:21 AM
  2. Is this software for me?
    By Hazel Dinger in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 8
    Last Post: 07-08-2004, 10:23 AM
  3. Looking for postcode software to work with Alpha
    By David Little in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 4
    Last Post: 05-28-2004, 06:20 AM
  4. Software Update
    By Paul JImenez in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 13
    Last Post: 06-08-2003, 05:37 AM
  5. Is this the software for me?
    By Marc Chavez in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 17
    Last Post: 07-03-2002, 05:13 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •