Alpha Video Training
Results 1 to 10 of 10

Thread: Sending data to a web page ??

  1. #1
    Volunteer Moderator drgarytraub's Avatar
    Real Name
    Dr. Gary Traub
    Join Date
    May 2000
    Location
    Boca Raton, FL
    Posts
    2,784

    Default Sending data to a web page ??

    Does anyone know of a way to do this: I would like to send data from my app and insert the data form several fields into fields on a web page.

    Any help will be much appreciated ...


    Gary

  2. #2
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Louis Nickerson
    Join Date
    Aug 2002
    Posts
    1,039

    Default RE: Sending data to a web page ??

    Gary,

    Action Scripting has an option to send keys to an external program. Have you looked at this as an option?

    Louis Nickerson
    ASMIAP! Software

  3. #3
    Volunteer Moderator drgarytraub's Avatar
    Real Name
    Dr. Gary Traub
    Join Date
    May 2000
    Location
    Boca Raton, FL
    Posts
    2,784

    Default RE: Sending data to a web page ??

    Thanks Louis. That looks like it might be helpful.

    Will this allow entering strings of data into distinct fields on a web site

  4. #4
    Member
    Real Name
    Blake Watson
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    961

    Default RE: Sending data to a web page ??

    As far as I know, Alpha won't do it by itself. The external program issue just means that it's possible.

    There might be a way to wrangle it using the HTML drivers. You might start by looking there.

  5. #5
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Charlie Crimmel
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    West Virginia
    Posts
    1,695

    Default RE: Sending data to a web page ??

    Gary:
    Selwyn wrote something for me about a year ago that took Alpha data and created a html file that could be put on a web page.

    It worked well.
    I will look and see where I have the code.

    Charlie Crimmel

  6. #6
    Member
    Real Name
    Scott Penrose
    Join Date
    May 2003
    Posts
    390

    Default RE: Sending data to a web page ??

    Hi Gary

    I use IOPUS (www.iopus.com) for completing online forms and web page harvesting - it works well called from within A5.

    Regards,
    Scott

  7. #7
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Charlie Crimmel
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    West Virginia
    Posts
    1,695

    Default RE: Sending data to a web page ??

    Gary:
    attached is a HTML file that shows the Alpha data after running the script. This file is then uploaded to the web page.

    If this is what you need, let me know and I will try and find the code.

    Charlie Crimmel

  8. #8
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Louis Nickerson
    Join Date
    Aug 2002
    Posts
    1,039

    Default RE: Sending data to a web page ??

    Gary,

    I've been successful in developing some pretty slick solutions using Alpha5's built in Action Script "Open a URL".

    Depending on the complexity of the site you are visiting, it might be possible to use this approach to fill in your form and submit it to the site.

    If you would provide the url of the site containing the form you wish to fill in with data from your database, I'll be glad to look at it and see if I can come up with a solution.

    Best Regards,

    Louis Nickerson
    ASMIAP! Software

  9. #9
    Alpha Software Employee Lenny Forziati's Avatar
    Real Name
    Lenny Forziati
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Alpha Software
    Posts
    4,699

    Default RE: Sending data to a web page ??

    Have you looked at http_get_page()? It could be used to submit data to a website without using an external program. This functionality is a bit primitive in V5 but has been greatly improved in V6.

    -Lenny

  10. #10
    Volunteer Moderator drgarytraub's Avatar
    Real Name
    Dr. Gary Traub
    Join Date
    May 2000
    Location
    Boca Raton, FL
    Posts
    2,784

    Default RE: Sending data to a web page ??

    You guys are great. You have given me a host of useful ideas and I will look into these and let you know which approach seems to be best for what I need. Thanks everyone ...

    Gary

Similar Threads

  1. Carry data to a new page
    By den1s in forum Web Application Server v6
    Replies: 2
    Last Post: 07-15-2005, 03:47 PM
  2. sending data to a web server
    By Mark Milton in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 2
    Last Post: 07-21-2004, 07:16 AM
  3. Blank page prints in between each data page
    By Rudy Pataky in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 2
    Last Post: 05-14-2004, 06:29 AM
  4. Sending data to a printer...
    By Jeff Klages in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 3
    Last Post: 01-08-2003, 08:27 AM
  5. Sending data
    By Ohlen Cartmell in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 4
    Last Post: 02-22-2002, 03:06 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •