Alpha Video Training
Results 1 to 4 of 4

Thread: ToolBox Missing - for Alpha Support Staff

  1. #1
    Steven Spencer
    Guest

    Default ToolBox Missing - for Alpha Support Staff

    This is after using the telephone support, per their request, putting the info on the board for the Alpha support techies.

    My Alpha V 5.0 Install has never had the Toolbar
    (aka Tool Palette in documentation)
    (It was on my expired 4.5)

    Form Design--> Menu --> View -- ToolBox
    Checkbox on, (also the icon for "On", same thing)

    Windows XP
    New Alpha 5- Version Build 1330,
    And I had done the new download patch today when I realized
    that there was no way to get the Toolbox..
    (see previous threads on subforms. creating toolbars, etc)

    Tech Support and myself tried..
    1) Searching a blank new form as well as existing forms
    2) Using the techie Object Explorer on a new form
    (dunno if it is really supposed to show up there..
    there is Settings-Toolbar with a blank entry
    than can also be the word "query" or the word
    "blank" but neither effects the missingness)
    3) renaming various toolbar*.* files ..
    then ..before thetwo reinstalls..
    4) Reinstalling Alpha V 5.0 from my disc
    5) Redownloading and Reinstalling in a different Folder

    So I will keep working without the toolbar for now,
    till we come up with a plan of action, if you want me to
    email some files, or FTP them, let me know...

    My personal email is schmuel@bigfoot.com
    ... feel free to email there or mirror there..

    Shalom,
    Steven Spencer

  2. #2
    Steven Spencer
    Guest

    Default RE: ToolBox Missing - for Alpha Support Staff

    Ok.. I saw the reply at "Newbie has lost Navigator Bar" to a similar problem.. about 9 threads down..

    I tried the xdialog registry key delete.. didn't help

    Tried the full Alpha 5 V5.5 registry key delete (with license # saved) ..(and with all the legal mumble jumbo, do not try this at home, be sure data is backed up, whatever.. lol)

    VOILA ! .. Toolbar back in business..

    Hmm... does Selwyn let stuff like this happen just to look good and knowledgable and on top of his game.. ?.... hmmm

    okay thanks..lol

  3. #3
    "Certified" Alphaholic Melvin Davidson's Avatar
    Real Name
    Melvin Davidson
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Parker, CO
    Posts
    1,197

    Default RE: ToolBox Missing - for Alpha Support Staff

    Hmmm,

    Maybe this will work.

    Instead of opening Frms, open Reports Design--> Menu --> View -- ToolBox

    I definitely saw it there.

    When I went back to Form Design--> Menu --> View
    it was there also!

  4. #4
    Steven Spencer
    Guest

    Default RE: ToolBox Missing - for Alpha Support Staff

    Thanks..

    You know.. I had tried that for Browse, figuring that maybe it would "regen" the positioning for Forms..

    When that didn't work I never got around to trying
    trying it for reports..

    Now its too late, the Toolbar is back.... registry thing above..

    Funny stuff .. :-)

Similar Threads

  1. Calling any Alpha 5 Support staff
    By Alastair in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 13
    Last Post: 03-11-2004, 05:59 AM
  2. Note to Technical Support Staff
    By Eleanore Stewart in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 2
    Last Post: 09-24-2003, 09:34 AM
  3. Tech Questions for Alpha Staff
    By Marc King - A5solutions in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 3
    Last Post: 01-06-2003, 04:14 PM
  4. Alpha Staff
    By Keith Hubert in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 3
    Last Post: 07-14-2002, 12:28 PM
  5. Alpha Staff
    By Keith Hubert in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 5
    Last Post: 07-14-2002, 04:44 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •