Alpha Video Training
Results 1 to 5 of 5

Thread: Where have all my lookups gone

  1. #1
    Member
    Real Name
    Pete Jones
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Barwell, Leicestershire. UK
    Posts
    74

    Default Where have all my lookups gone

    I have a form that has a conditional object with 5 layers looking at various tables in the set. in the field rules on some of the fields I have the lookups set to simple list.

    Everything is fine when I first open the form, but after entering some new infomation all the lookups disapear. To bring them back again I have to close the form and re-open it.

    Could any body tell me why this is happening and is there a way of refreshing the form to bring back the lookups without closing an re-opening the form?

    Thanks

    Pete

  2. #2
    Alpha Software Employee Selwyn Rabins's Avatar
    Real Name
    Selwyn Rabins
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    Boston, MA
    Posts
    5,305

    Default RE: Where have all my lookups gone

    can you send me the app so that we can repeat the problem here on our machines. sounds strange, but we would have to see it to provide any help.

  3. #3
    Member
    Real Name
    Pete Jones
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Barwell, Leicestershire. UK
    Posts
    74

    Default RE: Where have all my lookups gone

    After taking up Selwyn's offer of help he found it to be a problem with the script behind a button

    In the script I had many table.open() commands, but had not closed all the tables with the .close() command.

    as the button would be pressed many times this caused Alpha5 to run out of table handles and corrupt the lookup.

    Pete

  4. #4
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Tom Cone Jr
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Florida
    Posts
    23,311

    Default RE: Where have all my lookups gone

    Pete,

    Thanks for telling us what happened. Doing this will make the thread useful to other 'fellow travellers' if any should find it later on while searching for help with a similar problem.

    -- tom

  5. #5
    Alpha Software Employee Selwyn Rabins's Avatar
    Real Name
    Selwyn Rabins
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    Boston, MA
    Posts
    5,305

    Default RE: Where have all my lookups gone

    just to add a little to pete's post.

    a5 does have automatic logic to close unclosed table handles.

    for example if you have a script that does a table.open(), but does not include the corresponding table.close(), then when the script terminates, a5's built-in "garbage collection" is smart enough to close the table handles. (unless you use the persist option).

    however, it is not a good idea to rely on automatic garbage collection. you should include explicit table.close() calls when you are done with a table handle.

    however, in pete's case the script never got a chance to do garbage collection, and so he eventually ran out of table handles.

Similar Threads

  1. Lookups
    By kvaughn@earthlink.net in forum Archived Wishlist
    Replies: 0
    Last Post: 07-04-2005, 10:37 PM
  2. Lookups
    By Norman Kagan in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 2
    Last Post: 07-27-2003, 02:25 PM
  3. Lookups
    By Ian Prime in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 1
    Last Post: 09-19-2002, 05:48 AM
  4. Lookups
    By Edward F. Schulz in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 8
    Last Post: 09-11-2002, 05:48 PM
  5. Lookups
    By Bob Whitaker in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 1
    Last Post: 05-01-2002, 07:12 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •