Alpha Video Training
Results 1 to 13 of 13

Thread: Alpha Five/QLinker

  1. #1
    Member
    Real Name
    Lori Hill
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Iowa
    Posts
    117

    Default Alpha Five/QLinker

    We are running version 6. Would this be a worth while investment? I never really got a clear answer and I need to order today if it is.

    Thanks much!

    Lori

  2. #2
    Member
    Real Name
    john fringer
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    104

    Default RE: Alpha Five/QLinker

    Lori,

    I've been getting the complete run around from Alpha regarding Qlinker. I was told once that it will work will version 6, once that it wouldn't and the last time I talked to Alpha they told me they were not supporting it any longer.

  3. #3
    Member
    Real Name
    Lori Hill
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Iowa
    Posts
    117

    Default RE: Alpha Five/QLinker

    Bummer!

    So what would you suggest we try with version 6? Our accountant is using QB since the alpha accounting could not see the other database...

    Thanks again!

    Lori

  4. #4
    Member
    Real Name
    john fringer
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    104

    Default RE: Alpha Five/QLinker

    Well ... I don't have a simple solution, I've been using a product from Synegration called accessrealtime. It is desiged to work with Access, so I use it to download the quickbook tables, then export them as Excel files and then import to Alpha. There has to be a better way!

  5. #5
    Member
    Real Name
    Lori Hill
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Iowa
    Posts
    117

    Default RE: Alpha Five/QLinker

    Ugh! Oh the joy!

    Thanks for your imput. I'll continue on my quest.

    Have a Very HAPPY New Year!

    Lori

  6. #6
    Volunteer Moderator
    Real Name
    Alan Buchholz
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Delavan, Wisconsin
    Posts
    9,643

    Default RE: Alpha Five/QLinker

    Lori

    I've been using QODBC with version 6 and it looks promising.

    Get the trial from www.qodbc.com and see what you think.

    If you have any questions, let me know.

  7. #7
    Member
    Real Name
    Lori Hill
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Iowa
    Posts
    117

    Default RE: Alpha Five/QLinker

    I just spoke with Brett Johnston about QODBC and I'm downloading the trial today to give it a whirl. Yaayyy!

    Thank you!

  8. #8
    Alpha Software Employee Richard Rabins's Avatar
    Real Name
    Richard Rabins
    Join Date
    Sep 2000
    Posts
    2,347

    Default RE: Alpha Five/QLinker

    Take a look at the following page on the QODBC site

    http://www.qodbc.com/qodbcalpha.htm



    I hope this is helpful

  9. #9
    James Nickel
    Guest

    Default RE: Alpha Five/QLinker

    Lori,

    I have used QODBC successfully to update QB from Alpha Five Version 6 (primarily invoice records).

    If you need any hints/ideas/guidelines, then let me know.

  10. #10
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Tom Cone Jr
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Florida
    Posts
    23,311

    Default RE: Alpha Five/QLinker

    James, I hope you'll consider writing them up for the newsletter.

    -- t

  11. #11
    Member
    Real Name
    Lori Hill
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Iowa
    Posts
    117

    Default RE: Alpha Five/QLinker

    I'd welcome any input! I am trying to get the QB data in right now following the instructions...

  12. #12
    Member
    Real Name
    john fringer
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    104

    Default RE: Alpha Five/QLinker

    To anyone

    When you import the data, are you loosing the titles on the Fields? (I.e., the fields are renamed fld1, fld2 etc.)

    Is there a way around this?

  13. #13
    Volunteer Moderator
    Real Name
    Alan Buchholz
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Delavan, Wisconsin
    Posts
    9,643

    Default RE: Alpha Five/QLinker

    John

    Are you using QODBC or another type of import.

    Sounds like you are doing another type of import and not selecting the use fieldnames option.

    See attached image.

Similar Threads

  1. Qlinker and Alpha V6
    By Hilllo in forum Alpha Five Version 6
    Replies: 6
    Last Post: 12-07-2004, 02:00 PM
  2. Qlinker and A5V5
    By Carl Schmid in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 3
    Last Post: 08-17-2004, 11:47 PM
  3. qlinker
    By JBrown in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 2
    Last Post: 03-03-2003, 03:56 AM
  4. Alpha/QLinker works with Alpha Four
    By Richard Rabins in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 0
    Last Post: 01-09-2003, 09:44 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •