Alpha Video Training
Results 1 to 4 of 4

Thread: trace window error list

  1. #1
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Richard Coleman
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Franklin, TN
    Posts
    1,206

    Default trace window error list

    The following may not mean that I have a problem, but it's disconcerting !!!
    When I edited a form (one of many edits in succession), I
    received a notice of errors, and to look at trace window.
    When I got there, many errors were listed, so I cleared
    everything and closed all windows, then called the form
    from my main menu.
    The first 8 error lines were in the trace window on my
    initial visit, the last 4 lines were there after I left
    and came back.
    Those four lines were at the bottom of a very long list...
    As far as I can see, I have no problems with use of the
    form, the data being collected or the summary fields
    associated with the fields on the form.

    I have no idea what it all means.. Where can I go to research
    this problem? Do I need to be overly worried about my
    database integrity??
    D

    Code:
    Warning [1]:  Error(s) opening rules for field: TBL_CUS_ID
    Warning [2]:  Error adding calculated rule to database engine.
    Warning [3]:  Error(s) opening rules for field: TBL_CUS_ID
    Warning [4]:  Error parsing 'calc' rules expression.
    Warning [5]:  Error(s) opening rules for field: TBL_CUS_ID
    Warning [6]:  Error adding calculated rule to database engine.
    Warning [7]:  Error(s) opening rules for field: TBL_CUS_ID
    Warning [8]:  Error parsing 'calc' rules expression.
    ==========================================================
    Warning [1]:  Error(s) opening rules for field: TBL_CUS_ID
    Warning [2]:  Error adding calculated rule to database engine.
    Warning [3]:  Error(s) opening rules for field: TBL_CUS_ID
    Warning [4]:  Error parsing 'calc' rules expression.

  2. #2
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Richard Coleman
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Franklin, TN
    Posts
    1,206

    Default RE: trace window error list

    Tried to make a new form today and that list of 4 errors would not let it happen.
    In fact, A5 locked up and almost had to CTL+ALT+DEL to get back to windows....
    Apparently there is a major problem with some of the calculated fields.
    The db and forms consist of a great number of fields that are calculated and inter-related... ie, one calc fld will be using the results of one or two (or more) other calc flds....

    There are also several lookups that fill not only the lookup fld but 3 or 4 additional related flds. eg, master lookup fld may = 30.00 and 4 other fields will be filled with 25.50 for one, 4.50 for a second and 0.45 for another.

    Most of the flds in the db are numeric, 3 dates, several logical and a couple character....

    If someone can point me in the right direction to solve the problem, it would be appreciated...

    I am preparing a zip file in case someone might need it..
    D

  3. #3
    Member
    Real Name
    Richard Blanchard
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Providence, RI
    Posts
    69

    Default Re: trace window error list

    Did anyone ever reply to this message? I am experiencing the same problem with my databases. They were created in V5, work fine there, but when I try to open them in any later version of Alpha5 I get the same message for numerous fields. This occurs before my start up form opens. Some of the calculated fields are based upon a global variable that is set by the user when he/she logs in and exits the start up form.
    Any help at all will be appreciated.
    Dick Blanchard

  4. #4
    Member
    Real Name
    Richard Blanchard
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Providence, RI
    Posts
    69

    Default Re: trace window error list

    I did some playing around and realized these fields were looking for something that wasn't there. If you open the VIEW the CODE Editor drop down, you then have the option to view Global Variables. Here you can set variables to be Initialized at Startup. I set the variables to a dummy value and my problem went away. The values are reset by the user from the startup form.
    I wonder why V5 doesn't need these variables set. Well it worked and now I can go on to bigger things.
    Dick Blanchard

Similar Threads

  1. Trace Window Error
    By Chris A in forum Alpha Five Version 6
    Replies: 11
    Last Post: 02-28-2005, 07:25 AM
  2. Trace Window and error 1508
    By Dr Alok Modi MD in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 7
    Last Post: 04-25-2004, 12:55 PM
  3. Trace Window
    By Bernard Posner in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 11
    Last Post: 09-03-2002, 08:40 PM
  4. Trace Window
    By tcampb in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 4
    Last Post: 02-27-2002, 06:37 PM
  5. Trace Window
    By Rachel Hardy in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 9
    Last Post: 06-15-2001, 01:09 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •