New call-to-action
Results 1 to 5 of 5

Thread: Setting focus on last record in browse

  1. #1
    Member
    Real Name
    Salah Baig
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    69

    Default Setting focus on last record in browse

    I am trying to add search functionality on browse.
    I am doing this through a button. It is searching fine.
    But after searching i want to set focus on the last record in browse.
    I have tried Fetch_Last() method. But its not working. The focus gets set on first record and it goes in edit mode.
    How to set focus on the last record in browse?

    help me in this issue

    Regards,
    -Salah

  2. #2
    Alpha Software Employee AaronBBrown's Avatar
    Real Name
    Aaron Brown
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Waltham, MA
    Posts
    2,836

    Default

    Quote Originally Posted by salah
    How to set focus on the last record in browse?
    You may need to do a .refresh() or .resynch() on topparent or the browse object itself after the fetch_last().
    [FONT=Tahoma][SIZE=1][COLOR=Blue]Aaron Brown
    Alpha Software Development Team[/COLOR][/SIZE][/FONT]

  3. #3
    "Certified" Alphaholic Stan Mathews's Avatar
    Real Name
    Stan Mathews
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Bowling Green, KY
    Posts
    25,119

    Default

    Quote Originally Posted by salah
    But after searching i want to set focus on the last record in browse.
    -Salah
    I don't understand. After searching the focus should be on the record that matched the search. If you then want to go to the last record in the browse you would need another button with

    browseobjectname.fetch_last()

    where browseobjectname is found in its properties.

  4. #4
    Member
    Real Name
    Salah Baig
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    69

    Default

    The reason for doing this is that before searching, i have to add a new record(). If i don't do this it does not search correctly the next time. ANd when i add new record, It puts empty fields in table because i use it for searching, not exactly for adding new record.
    For this reasson i add a new record at the start of my search button's XBasic script. and after srearching i want to delete that record as well.

    Salah

  5. #5
    Member
    Real Name
    Salah Baig
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    69

    Default

    HI,
    Thanks its done. After resynch() its working fine

    -Salah

Similar Threads

  1. Setting focus
    By Cheryl Lemire in forum Alpha Five Version 6
    Replies: 12
    Last Post: 01-31-2005, 05:18 AM
  2. Setting Focus and disabel objects
    By Ray in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 1
    Last Post: 06-05-2003, 03:36 PM
  3. buggy/nonstandard focus-setting in email settings
    By Scott Leonard in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 0
    Last Post: 10-10-2002, 09:31 AM
  4. Record Display using Browse focus
    By Jeff Klages in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 3
    Last Post: 03-16-2002, 05:22 PM
  5. Specific Record Focus in Browse
    By Becky McNichols in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 12
    Last Post: 05-10-2000, 01:19 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •