Alpha Video Training
Results 1 to 4 of 4

Thread: A5v1 on XP Pro SP2

  1. #1
    Member
    Real Name
    Colin Younger
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    2

    Default A5v1 on XP Pro SP2

    We've been using the same A5v1 app for 9 years and I thought out a cunning upgrade stategy to get me to A5v7. I would simply upgrade the network to SBS2003 (for other reasons) and then each workstation to XPpro from 98. To ensure the project would work I converted my machine 1st (Dell with XPproSP2+all the latest fixes) and have been using to run the app while connected to the old peer2peer server for over 2 monrths without problems. I therefore though that upgrading the other clients to XP in a similar way would be easy; then the switch the network to SBS2003 and finally the re-write/conversion to a5v7.

    Then I hit a snag.

    The next convert was to be a Compaq d310 client (1 of 3 identical machines) running excatly the same updated release for XP but when I did it, it did not work!! To be more specific it is not executing certain calculation scripts within letter (and possibly forms and reports but I have not checked this) even though my client machine does!!

    I've checked file and user permissions and they are the same. What have I missed?

    Any ideas??????

    HELP!!!

    PS Happy New Year even though it is February

  2. #2
    Member
    Real Name
    Colin Younger
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    2

    Default Ooooops

    Fixed it!!

    I had forgotten to apply patch 1.02. :o

    I'd better go and have another glass of wine

  3. #3
    "Certified" Alphaholic Marcel Kollenaar's Avatar
    Real Name
    Marcel
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Twente
    Posts
    1,514

    Default

    Hi,

    There is also an A5.ini in the Windows map. I always have to set AutoGenie to NO otherwise A5v1 crashes.


    Code:
    [PATHS]
    ProgramPath=C:\A5
    SharedPath=C:\A5
    PrivatePath=C:\A5
    [USER]
    AutoGenie=NO
    Marcel

    I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand.
    ---- Confusius ----

  4. #4
    Member
    Real Name
    Gary Carl
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    5

    Default Check WinXP Compatiblity setting for the exe

    I noticed that the adjusting the compatiblity settings to Win 98 helped with keep the app stable.

    Gary

Similar Threads

  1. A5v1.0.0 and Win XP SP2
    By Dave Imme in forum Alpha Five Version 1
    Replies: 8
    Last Post: 04-07-2005, 11:40 AM
  2. Win XP SP2
    By Marlene Brusko in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 2
    Last Post: 11-14-2004, 09:58 AM
  3. Winxp SP2 Webcast
    By Joseph Claeys in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 5
    Last Post: 07-13-2004, 04:23 PM
  4. Upgrade from A5v1 to v5
    By DiFaz in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 7
    Last Post: 04-29-2004, 11:34 AM
  5. WARNING: Broken Apps from XP sp2
    By Joseph Claeys in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 2
    Last Post: 03-31-2004, 01:25 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •