Alpha Video Training
Results 1 to 4 of 4

Thread: Does A5 directly read A4 data?

  1. #1
    Member
    Real Name
    Mike G
    Join Date
    Aug 2000
    Posts
    13

    Default Does A5 directly read A4 data?

    We have a large application we run under A4V8. We're very satisfied with the system as is and don't want to upgrage to A5. New President wants the ability to easliy define new reports (i.e. without involving me). Will any version of A5 directly read the A4 data in real time without "importing" it?

    Mike

  2. #2
    Member
    Real Name
    Doug Page
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Vancouver, BC Canada
    Posts
    963

    Default Upgrading to Alpha Five from Alpha Four

    This is the Alpha 5 v7 forum. There is an independant area titles as above. I think all your basic answers that you might be looking for are already answered there.

    Here's the link:
    http://msgboard.alphasoftware.com/al...splay.php?f=23

    HTH

  3. #3
    VAR davej's Avatar
    Real Name
    Dave Jampole
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Haughton, LA ( just east of Shreveport, Louisiana)
    Posts
    2,524

    Default Does A5 read A4 Data

    Mike,

    A5 will read the A4 .dbf file (as well as the memo files) with no problem whatsoever, but that is all - the menus, reports, forms ,etc. must all be recreated. Going from A4 to A5 can be done - many of us have done it- but it is not a one-day task. To achieve what your new boss wants, you will be investing a good bit of time and effort.

    Having said that, the time and effort is well worth it. Just keep in mind that you are facing a substantial learning curve. You would be well advised to look at the Alphasports same that ships with Alpha 5 and invest some time disecting it before you jump in A5.

    Good luck.

    Dave
    Last edited by davej; 05-23-2006 at 11:08 PM.
    Dave Jampole
    www.customalpha.com

    Women and cats will do whatever they want. The sooner men and dogs realize that, the happier they will be.


  4. #4
    Member
    Real Name
    Mike G
    Join Date
    Aug 2000
    Posts
    13

    Default Right on

    All he wants to do is read the data. No desire to upgrade the system. He wants a wysiwyg interface to create his own reports. A5 sounds perfect. Thanks,

    Mike

Similar Threads

  1. Directly editing a5wcmp files
    By Howard G. Cornett in forum Web Application Server v6
    Replies: 7
    Last Post: 12-21-2005, 10:33 PM
  2. Nothing to do (directly) with Alpha Software
    By davej in forum Announcements
    Replies: 3
    Last Post: 11-30-2004, 05:06 AM
  3. Read/write data to an Access Database
    By Alastair in forum Alpha Five Version 6
    Replies: 4
    Last Post: 08-31-2004, 07:48 AM
  4. Can a Collection be displayed directly in Xdialog
    By Jim Chapman in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 1
    Last Post: 06-23-2003, 01:08 PM
  5. zipping a database directly
    By Nip Lewis in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 3
    Last Post: 11-28-2001, 09:44 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •