Alpha Video Training
Results 1 to 2 of 2

Thread: Weird "Function not recognized" error

  1. #1
    VAR csda1's Avatar
    Real Name
    Ira J Perlow
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Boston, Massachusetts, USA
    Posts
    3,530

    Default Weird "Function not recognized" error

    I have some UDF code (OK, a lot of code) that has a very weird peculiarity.

    The code works fine until I put in this code an internal UDF that has the same 10 characters as a prefix (e.g. Abc_defghjk) that is used as the name of the external UDF. The internal udf had many names, but if it starts with Abc_defghjk, the external UDF returns a "Function not recognized". This problem goes away if I open the code and do a save, but returns the next time I open the database. The problem does not seem to be placement of the internal UDF, nor is there a compile error reported.

    The internal udf is basically

    Code:
    FUNCTION abc_defghijk_Help as C()
    abc_defghijk_Help=<<%txt%
    '======================================================================
    ' Bunch of text
    '======================================================================
    %txt%
    
    EXIT FUNCTION
    
    END FUNCTION
    Has anybody ever seen behavior like this?
    Regards,

    Ira J. Perlow
    Computer Systems Design


    CSDA A5 Products
    New - Free CSDA DiagInfo - v1.39, 30 Apr 2013
    CSDA Barcode Functions

    CSDA Code Utility
    CSDA Screen Capture



  2. #2
    "Certified" Alphaholic Scott Emerick's Avatar
    Real Name
    Scott Emerick
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Central Virginia/ North Carolina Border
    Posts
    2,154

    Default Re: Weird "Function not recognized" error

    Hey Ira,

    Yup it has happened to me. I am not sure, but I think it has something to do with the underscore. If I remove the underscore in the function name all seems to be OK ...

    Scott

Similar Threads

  1. "Table not found" in a custom function
    By Mike Becker in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 9
    Last Post: 11-27-2009, 01:04 PM
  2. Posting "Replace" Function for Character
    By Raheel Ahmed in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 1
    Last Post: 08-01-2004, 04:22 AM
  3. weird "errors" and data loss!!!
    By Tom Dang in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 13
    Last Post: 06-18-2004, 05:49 AM
  4. Error 1509 Function not recognized
    By Stephen Williams in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 5
    Last Post: 03-09-2001, 12:35 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •