Alpha Video Training
Results 1 to 14 of 14

Thread: Missing Features In A5v7

  1. #1
    Member
    Real Name
    Rawlings
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Washington, DC
    Posts
    220

    Default Missing Features In A5v7

    I have attached some images to show some helpful features that was in V5 & V6 but are currently missing in V7. Where these features intentionally removed or are these Version 7 bugs.

    In V5 & V6 Users will see these popups shown below respectively when declaring a variable in any script editing window. This feature is missing in V7. The images show below are from V5.

    Version 5 Images:
    Attachment 10509

    Attachment 10510

    In V5 & V6 Users are able to select table open mode by pressing CTRL+DOWN ARROW. This feature is missing in V7. The image shown below is from V5.

    Version 5 Image:
    Attachment 10511

    RAWLINGS

  2. #2
    Member
    Real Name
    John Hertzler
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Akron, PA
    Posts
    218

    Default Auto Complete

    Check View, Settings, Auto Help .... are auto complete boxes checked?

  3. #3
    Member
    Real Name
    Rawlings
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Washington, DC
    Posts
    220

    Default

    Hi John,
    Thanks for your reply. I looked at the Auto help boxes under view settings. By default all boxes were checked and they remain checked. These missing features are possibly some bugs in version 7. They are nice features for developers who are new to alpha & speeds up application development for everyone. I hope the A5 team will fix it in the next build. Thanks.

    RAWLINGS

  4. #4
    Member
    Real Name
    John Hertzler
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Akron, PA
    Posts
    218

    Default Auto Complete Problem Confirmed

    On second look ... the first time I just did a quick test of auto complete and test of boxes check and not. I saw the auto completed working and was able to turn it off. So I thought that that was most likely your problem.

    This time I did your examples and these did not work in V7 but do in V5. So at least for me, I confirm what you are seeing. Not sure when this may have happened but I can’t believe that no one brought this up before. I wonder if we missed something.

  5. #5
    Member
    Real Name
    Rawlings
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Washington, DC
    Posts
    220

    Default

    John thanks for the confirmation of these bugs. I hope the A5 team are listening.

    RAWLINGS

  6. #6
    Volunteer Moderator
    Real Name
    Alan Buchholz
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Delavan, Wisconsin
    Posts
    9,644

    Default

    To report a bug, use the option off the help menu and submit a bug report.

    Hoping that it is picked up off the messageboard is not an option.
    Al Buchholz
    Bookwood Systems, LTD
    Weekly QReportBuilder Webinars Thursday 1 pm CST

    Occam's Razor - KISS
    Normalize till it hurts - De-normalize till it works.
    Advice offered and questions asked in the spirit of learning how to fish is better than someone giving you a fish.
    When we triage a problem it is much easier to read sample systems than to read a mind.

  7. #7
    Member
    Real Name
    Rawlings
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Washington, DC
    Posts
    220

    Default

    Attention Aarron Brown & A5 Team,
    I have downloaded & installed the lates patch Build 3960-3018. The bug I reported on this thread was not fixed. Was it missed or what. This is a good feature for any A5 user mostly those learning A5 for the first time. I hope it will be fixed in the next build. Thanks.

    RAWLINGS

  8. #8
    Volunteer Moderator
    Real Name
    Alan Buchholz
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Delavan, Wisconsin
    Posts
    9,644

    Default

    Quote Originally Posted by Rawlings
    Attention Aarron Brown & A5 Team,
    The bug I reported on this thread was not fixed. Was it missed or what.
    RAWLINGS
    I'm reading your reply and interpreting that you did not send a bug report into Alpha. Hoping that Alpha techs pick bug reports out of the messageboard doesn't work.

    Did you submit an official bug report?
    Al Buchholz
    Bookwood Systems, LTD
    Weekly QReportBuilder Webinars Thursday 1 pm CST

    Occam's Razor - KISS
    Normalize till it hurts - De-normalize till it works.
    Advice offered and questions asked in the spirit of learning how to fish is better than someone giving you a fish.
    When we triage a problem it is much easier to read sample systems than to read a mind.

  9. #9
    Alpha Software Employee Lenny Forziati's Avatar
    Real Name
    Lenny Forziati
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Alpha Software
    Posts
    4,699

    Default

    Did you ever send a bug report as Al suggested? If so, we never recieved it. If not, as he explained, we may not know about an issue. Looking at this thread right now is the first time I have ever seen this issue mentioned. Until 30 seconds ago, we were unaware that such a problem existed. It is now on our bug list, however you should use the Send a Bug Report feture in the future to let us know of any problems such as this.

  10. #10
    Volunteer Moderator Peter.Greulich's Avatar
    Real Name
    Peter Greulich
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Boston, MA
    Posts
    11,649

    Default

    Lenny,

    This has been discussed before by others. But you're right, someone should have reported it.

  11. #11
    Member
    Real Name
    Rawlings
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Washington, DC
    Posts
    220

    Default

    Hi AL & Lenny,
    I did not send a bug report as AL suggested. I had hoped that the A5 team will pick the bug report from this message board as they picked up the read only %R% flag bug I reported on this message board in January courtesy of Aarron Brown. Next time I will send an offical bug report as AL suggested. Thanks.

    RAWLINGS

  12. #12
    "Certified" Alphaholic MoGrace's Avatar
    Real Name
    Robin
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Los Angeles
    Posts
    3,711

    Default Re: Missing Features In A5v7

    I have just started using my ver7 and noticed that a feature in the code editor is missing that I am sure I was able to use before. Wasn't there a feature to highlight and delete a portion of the script from the cursor either down or up? Also wasn't it possible before to edit the Code Editor toolbar? Having to now remove all the action script code when converting my scripts would be nice if this feature were there. I have updated with the lastest patch - do I have to update with the previous patches first?
    Robin

    Discernment is not needed in things that differ, but in those things that appear to be the same. - Miles Sanford

  13. #13
    Volunteer Moderator Peter.Greulich's Avatar
    Real Name
    Peter Greulich
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Boston, MA
    Posts
    11,649

    Default Re: Missing Features In A5v7

    Wasn't there a feature to highlight and delete a portion of the script from the cursor either down or up?

    Only in the interactive window - lucky thing too, otherwise I'd be wiping out my own code all the time!

    Also wasn't it possible before to edit the Code Editor toolbar?

    Not that I'm aware of - although I once put this request in the Wishlist.

  14. #14
    "Certified" Alphaholic MoGrace's Avatar
    Real Name
    Robin
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Los Angeles
    Posts
    3,711

    Default Re: Missing Features In A5v7

    Hi Peter,
    Actually there is but it is not in the Code Editor but in the Interactive Window. It is definitely a wishlist item for me.
    Robin

    Discernment is not needed in things that differ, but in those things that appear to be the same. - Miles Sanford

Similar Threads

  1. Needed WAS features
    By Peter.Greulich in forum Archived Wishlist
    Replies: 1
    Last Post: 01-02-2006, 05:40 PM
  2. V7 Features
    By John Gamble in forum Alpha Five Version 6
    Replies: 7
    Last Post: 08-11-2005, 05:39 AM
  3. New features in V5
    By Bill Warner in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 3
    Last Post: 09-19-2002, 05:35 PM
  4. New features in V5
    By Bill Warner in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 1
    Last Post: 09-19-2002, 11:06 AM
  5. New Features in V5
    By russ Boehle in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 13
    Last Post: 12-06-2000, 02:20 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •